📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49

Cytat:
Jezus się w grobie przewraca
nie przewraca się, gdyż nie leży w grobie tylko wniebowstąpił się

Uwielbiam takie dysonanse
Narracja niby taka poważna [taka aspirująca do bycia obiektywną], ale w gruncie rzeczy bardzo stronnicza, przez co całość traci na wartości.

Narracja niby taka poważna [taka aspirująca do bycia obiektywną], ale w gruncie rzeczy bardzo stronnicza, przez co całość traci na wartości.
Cytat:
Narracja niby taka poważna [taka aspirująca do bycia obiektywną]
bo to parodia produkcji kościelnych

Szkoda że w polsce nie przetrwał żaden ruch protestancki, przynajmniej mielibyśmy mniejsze zło, i być może nie sprzątalibyśmy kibli luteranom. Kraje protestanckie gospodarczo są o "niebo" bardziej rozwinięte od tych katolickich.

Websterthe1 w Polsce żyją protestanci i mają się całkiem dobrze. Zresztą nie ma co porównywać. Spójrz na USA gdzie jest silny ruch protestancki. I co i mają jeszcze większy burdel jak muzeum kreacjonizmu. Czy 40% społeczeństwa wierzącego iż ziemia ma 6 tyś lat. W idealnym świecie nie było by religii.
McMenel, A czy ja napisałem że protestantyzm jest super, chodzilo mi o to ze jest lepszy od katolicyzmu i sprzyja zeswiecczeniu vide kraje skandynawskie, niemcy.

Kościołowi Katolickiemu można wiele zarzucać. Ale gdyby nie kościół, dziś Europa dalej by byłą podzielona na plemiona lub od 15 wieków panował by u nas Islam.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie