PiS planuje reformę języka polskiego tak, żeby podmiot nie musiał wykonywać orzeczenia.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:02
🔥
Niewypał
- teraz popularne
Ty tu suchary językowe humanisto tworzysz, a kotlety się przypalają!
nowynick napisał/a:
Ty tu suchary językowe humanisto tworzysz, a kotlety się przypalają!
chyba frytki
no chyba że orzeczenie ma charakter historyczny to podmiot jest zobowiązany czasem przyszłym to nie musi PIS nic reformować
@KlinikaAborcyjna I to byłoby najlepsze rozwiązanie. Każda rodzina co uczciwie płaci dochodowe miałaby by swoje 500+, a Ci co nie mają 6tyś. podatku rocznie starali by się więcej zarobić aby nie tracić ulgi. Napędzałoby to gospodarkę i zwiększyło ekonomiczność posiadania dzieci.
Rodziny patologiczne by nic z tego nie miały. Nie poszłaby nasza kasa na alkohol i fajki dla nierobów.
edit. i najważniejsze nie byłoby głosów że "nie idę do pracy bo mam na trójkę dzieci 1500zł. Poszłabym do pracy to bym straciła połowę." Nawet dzisiaj tak robią rodziny co mają zasiłek rodzinny. Nie opłaca się przekraczać pewnego progu zarobków bo się po prostu traci.
Rodziny patologiczne by nic z tego nie miały. Nie poszłaby nasza kasa na alkohol i fajki dla nierobów.
edit. i najważniejsze nie byłoby głosów że "nie idę do pracy bo mam na trójkę dzieci 1500zł. Poszłabym do pracy to bym straciła połowę." Nawet dzisiaj tak robią rodziny co mają zasiłek rodzinny. Nie opłaca się przekraczać pewnego progu zarobków bo się po prostu traci.
swoją drogą, wiecie jakie są warunki otrzymania tych pięciu stów? już mówię.
otóż na każdą osobę w rodzinie musi przypadać maksymalnie 800zł.
zatem tej kasy nie dostanie dosłownie żadna samotna matka pracująca nawet za najniższą krajową. bo najniższa krajowa już przekracza próg 800zł.
także te 500zł będzie wędrowało głównie dla meneli dzieciorobów, którzy dzieciaka wywalą do śmieci.
otóż na każdą osobę w rodzinie musi przypadać maksymalnie 800zł.
zatem tej kasy nie dostanie dosłownie żadna samotna matka pracująca nawet za najniższą krajową. bo najniższa krajowa już przekracza próg 800zł.
także te 500zł będzie wędrowało głównie dla meneli dzieciorobów, którzy dzieciaka wywalą do śmieci.
Slevin możesz sprostować? 1270zł to 635zł/os przy samotnej matce z dzieckiem?
najniższa krajowa to 1750zł a nie 1270.
liczy się kwota z podatkiem a nie bez.
zawsze jak się chce jakieś dofinansowanie z budżetu państwa to w każdym formularzu jest napisane że należy wpisać kwotę na członka rodziny z podatkiem włącznie. wiem to z doświadczenia. raz nie otrzymałem pewnego dofinansowania bo przekroczyłem kwotę o 3,50zł
liczy się kwota z podatkiem a nie bez.
zawsze jak się chce jakieś dofinansowanie z budżetu państwa to w każdym formularzu jest napisane że należy wpisać kwotę na członka rodziny z podatkiem włącznie. wiem to z doświadczenia. raz nie otrzymałem pewnego dofinansowania bo przekroczyłem kwotę o 3,50zł
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie