Gdyby był wyższy (przez co nie lądowałby z dupą na siodełku) to pewnie zaoszczędził by pare tysięcy ;d
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:01
Przecież to jasne, że możesz pospawać.
Co więcej!
Jeżeli zrobisz to dobrze, to będzie się trzymać i się nie złamie, ale na pewno nie będzie miała takiej samej trwałości jak na początku. imo.
Co więcej!
Jeżeli zrobisz to dobrze, to będzie się trzymać i się nie złamie, ale na pewno nie będzie miała takiej samej trwałości jak na początku. imo.
Imo tak. Ale tej ramy już nie pospawa, bo po pęknięciu rozeszła się na tyle, że aż zgięła się gdzieś na górnej rurze.
Mi też kilka lat temu pękła rama. Ale akurat było to w na tyle mało newralgicznym miejscu, że po spawaniu śmigałem w FR 2 lata i jeszcze ją spyliłem
.
@tomqj
Duralowa rama? Odlewana?
Mi też kilka lat temu pękła rama. Ale akurat było to w na tyle mało newralgicznym miejscu, że po spawaniu śmigałem w FR 2 lata i jeszcze ją spyliłem
@tomqj
Duralowa rama? Odlewana?
Tadziuu napisał/a:
Imo tak. Ale tej ramy już nie pospawa, bo po pęknięciu rozeszła się na tyle, że aż zgięła się gdzieś na górnej rurze.
Mi też kilka lat temu pękła rama. Ale akurat było to w na tyle mało newralgicznym miejscu, że po spawaniu śmigałem w FR 2 lata i jeszcze ją spyliłem.
@tomqj
Duralowa rama? Odlewana?![]()
zapewne odlewana, bo to stop aluminium z miedzią
Odlewana rama to niezła rzadkość. Jedyna o jakiej wiem to Honda do DH.
Chcesz mi powiedzieć, że Mielec odlewał ramy? Masz może zdjęcie? Pytam z ciekawości.
Chcesz mi powiedzieć, że Mielec odlewał ramy? Masz może zdjęcie? Pytam z ciekawości.
Tadziuu napisał/a:
Odlewana rama to niezła rzadkość. Jedyna o jakiej wiem to Honda do DH.
nie zrozumieliśmy się.
Ironicznie napisałem, że odlewana (bo stop)
Oczywiście, z gotowych duraluminiowych elementów o przekroju kwadratu - oprócz seat tube'a i rury sterowej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie