Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
WKND 2024-12-22, 21:20 3
mk61 napisał/a:

Fakt, tutaj kontener jest na platformie. W Europie zazwyczaj wozi się kontenery naczepami do kontenerów, nie platformami.
Już widzę, jak firma produkująca towar do wysyłki inwestuje miliony euro na takie jeździdło, żeby załadować jedną 20-stkę dziennie.

Z tymi kluczykami też trochę pojechałem. Tak było właśnie w spedycjach typu CEVA czy XPO (w Amazon nigdy nie pracowałem). Powyższe zdjęcia pochodzą z małej, rodzinnej, holenderskiej firmy, która zajmuje się dość ciężkim tematem, a moją pracą były tam załadunek, rozładunek i segregacja tych cięższych kontenerów, żeby były gotowe na wyjazd. Masa własna to też wartość zmienna, bo każdy taki kontener był przezbrajany na potrzeby następnego klienta (chodzi o wyposażenie wewnętrzne, np pompy zasilane dużymi silnikami elektrycznymi). Sama skorupa może jakieś 10ton waży, reszta to dodatkowe wyposażenie. W każdym razie wystarczy, żeby przechylić się na przednich kołach i z sercem w dupie próbować łapać centymetry, żeby trafić w bolce ciekawostka taka, że te kontenery mają własny system hydraulicznych "nóg", zasilany z generatora dieslowskiego. "Nogi" wysuwają się z czterech rogów i kierowiec może wjechać pod kontener naczepą. Oczywiście jest to bardziej czasochłonne i ryzykowne niż chamskie wrzucenie kontenera wózkiem, niemniej bardzo istotna funkcja np w terenie, gdzie heftruck nie dojedzie bo....jest za daleko

podpis użytkownika

"Aby dowiedzieć się kto Tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno Ci krytykować"
Voltaire
Zgłoś
Aniafrania 2024-12-22, 21:34
Obolały ale żyje 🔥
Zgłoś
MDR 2024-12-22, 22:28
Petebb napisał/a:

przyczepa ci sama nie ruszy poza tym jest ona polaczona z koniem

Naczepa była zostawiona pod rampą bez konia. Wystarczyło dać kliny pod koła. Wózek waży 6 ton i jak ładujesz towar to często się zdarza że niezabezpieczona naczepa przesuwa się tylko dlatego ze wózek na nią wjeżdża. A co dopiero gdy magazynier "dopycha" palety...
Zgłoś
pSTANLEY 2024-12-22, 23:46 2
WKND napisał/a:

W każdej firmie logistycznej, w której pracowałem, osoba odpowiedzialna za załadunek/rozładunek, zabierała kluczyki kierowcy ciężarówki w depozyt i blokowała koła dużym klinem. Zwyczajna procedura, na zasadzie "jak chcesz szybko odjechać załadowany/rozładowany, to dawaj kluczyki i wyp🤬alaj tam do kantyny kawę pić". Nie wiem co to za debilna firma na filmiku.

U mnie też kluczyki lądują w depozycie. System bezpieczeństwa może zostać jednak pominięty za pomocą specjalnego klucza przez managera który się tym zajmuje. Kilka miesięcy temu 2 osoby właśnie straciły u mnie pracę kiedy korzystając z override odjechali przyczepą z wózkiem w środku
Zgłoś
Gieros35 2024-12-23, 2:36 1
Petebb napisał/a:

przyczepa ci sama nie ruszy poza tym jest ona polaczona z koniem

Brak klina a kierownik ręcznego nie zaciągnął
Zgłoś
gdfgdf 2024-12-23, 14:45
WKND napisał/a:

W każdej firmie logistycznej, w której pracowałem, osoba odpowiedzialna za załadunek/rozładunek, zabierała kluczyki kierowcy ciężarówki w depozyt i blokowała koła dużym klinem. Zwyczajna procedura, na zasadzie "jak chcesz szybko odjechać załadowany/rozładowany, to dawaj kluczyki i wyp🤬alaj tam do kantyny kawę pić". Nie wiem co to za debilna firma na filmiku.

Czyli robiłeś mordo na tirach? Załadunek czy transport? Jakie stawki teraz są?
Zgłoś
kudlak55 2024-12-23, 23:30
WKND napisał/a:

Pracowałem w Schenkerze Zielona Góra i dwa wózki tak spadły w okresie 6 miesięcy, Więc widać u nas też się zdarza jak placówką zarządzają idioci.
Zgłoś
chlusniembousniem 2024-12-24, 2:38
WKND napisał/a:

W fabryce gdzie pracuje, pamiętam jak było klin pod koło i kierowca do środka przy rampie stał. Potem dodali, że musi kluczyki wieszać. Od pewnego czasu zamontowali przy rampach automatyczne blokady kół naczepy i teraz nie musimy kierowcy ganiać do środka, ale za to wymyślili, że trzeba spisywać numer plomby i kierowca nie może już sam otworzyć naczepy i podjechać do rampy, tylko ma czekać na nasz sygnał.
Zgłoś
kamilkawka 2024-12-25, 20:27
WKND napisał/a:

Raben
Zgłoś