Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
K🤬A !
matiqq • 2013-05-07, 22:23
Cześć Sadole,

Wiem, że to nijak ma się do użynania głów i stepowania szpikami po jądrach, ale jest to moja osobista Tragedia z dziś, a dokładniej stało się to około godziny 17.30 w Niemieckim mieście Suhl w którym mieszkam wraz z rodzinką.

E38 zajęła się ogniem w czasie stania na światłach,
z początku dym był rzadki i pół przeźroczysty więc nie zainteresował mnie zbytnio gdyż padał deszcz a ja miałem ładnie przepędzony wydech więc pomyślałem, że to woda sobie paruje, lecz po kilkunastu sekundach, kiedy dymek zrobił się ognisto czerwony wykrzyknąłem "K🤬A, wyp🤬alać z samochodu" (tak, powiedziałem tak do syna i żony która powinna siedzieć w kuchni, ale nie bo Kaufland...).
Jako, że to w Niemczech, gdzie ni ma obowiązku wożenia gaśnicy, to żaden p🤬lec nie posiadał takiej... poza jednym miłym panem z "jedno kilogramówką", którą zdusił ogień na jakąś minutę, przez co straż autostradowa zdążyła przejechać te kilka set metrów od autostrady do mnie i pomóc w gaszeniu... zgasić po prostu.

Pewnie pojawi się pytanie o to dlaczego ja nie gasiłem więc odpowiem poniżej:

Pech chciał, że kilka dni wcześniej moja jedno kilówka została zostawiona w garażu powodem transportu wielu pierdół, które potrzebowałem na warsztat do złożenia Golfa klienta...
Tak więc jedyne, co miałem to "jednostrzałówka", która nie poradziła sobie nawet z pokonaniem drogi od nerki do lampy (maski nie wolno k🤬a otwierać, jak się jara pod nią...).

Najbardziej szkoda mi samochodu, gdyż nie była to zabawka z Otomoto za dwadzieścia tysięcy lecz coś co kocham, coś na co wyj🤬em jakieś pięćdziesiąt tysi z powodu pasji oraz ubustwiania tego modelu. Co gorsza, nie miałem AC, gdyż skończyło się jakiś czas temu, a ja wykupiłem na kwartał zwykłe AC, gdyż planowałem małą przeróbkę (Kompresor z Mercedesa) i nie miałem zamiaru ujeżdżać buni...

Wyszło jak wyszło, jest mi Kurewnie przykro i z łezką pod okiem dodaję ten Temat.

PS. Prawdopodobnym winowajcą jest lampa, a dokładniej Xenon, ale to okaże się za jakiś czas, jak już wypieprzę resztki z pod machy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-07, 23:20 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Palozz 2013-05-07, 23:21 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
matiqq 2013-05-07, 23:21 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-07, 23:24
Zgłoś
jogus48 2013-05-07, 23:26
ja interesuje sie Oplami, rozumiem Twój ból i rozumiem Twój ból

wg mnie jeśli ogniem nie zajęły się podłużnice to można by było coś z tym zrobić ale jeśli się zajęły to wyszarpałbym całe wnetrze i kupiłbym jakiegoś dawcę. jesteś mechanikiem?
Zgłoś
matiqq 2013-05-07, 23:27
TheColt@

fela to zwykła zimówko-chwilówka, bo jak wspominałem były plany kompresora i auto miało stać. ogólne to lata to na ładnych słoneczkach styling -95 oraz na blaszkach 16'
motokiller.pl/65418/E3and-i-pierwsze takia fotka na szybko ledwie parę miesięcy temu w rodzinnym państwie -POlska.

słoneczko z powodu wyglądu, a blaszki, gdyż je uwielbiam
Zgłoś
subsea 2013-05-07, 23:29
Zgłoś
KMD 2013-05-07, 23:33
Zgłoś
matiqq 2013-05-07, 23:34
jogus48@ tak, w Polsce mam (miałem, ale zostały w rodzinie) dwa warsztaty, a w Niemczech prowadzę obecnie warsztat samochodowy, skierowany we wszystkie dziedziny, lecz dziwnym tradem ciągle przyjeżdżają e30'kami, cadillacami i innymi citroenami 2cv... czyli na ogół takie bardziej klasyki, ale poza tym robię mechanikę we wszystkim co się rusza (od Maybacha po piece)oraz montuję Instalacje LPG (na ogół ludziom, którzy potrzebują możliwości pokonania wielu km bez tankowania mieszając LPG I PB, ale też jako paliwo alternatywne, gdyby padła benzynka (mają 20 litrów gazu i jeżdżą na PB czekając aż się z🤬bie ))
Zgłoś
Mysz_Kamiki 2013-05-07, 23:34
ale wajnie tam u Pana zagranico!
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-07, 23:34 5
To załóżcie portal MOJSPALONYWRAK.pl i tam wylewajcie swoje żale że komuś ktoś przebił oponę. TUTAJ TO GÓWNO NAS TO OBCHODZI.
Zgłoś
MrTijomono 2013-05-07, 23:34
Przykry widok... Nawet hard tak nie porusza
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-07, 23:35 4
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-07, 23:35 1
hahaha chodzisz jak kargul bez kitu
Zgłoś
jogus48 2013-05-07, 23:37
Velture, ale z Ciebie z🤬b rozbiegnij sie i jebnij w ścianę

w szkole pewnie niemca nie chciało się uczyć? pewnie prędzej byś się obsrał niż poradził sobie za granicą

typowy zawistny, zazdrosny polaczek

to proste, za granicą taki fachowiec jak autor dorobi się lepiej niż by pracował w PL. Na szczęście tożsamości narodowej nie stracił Tym bardziej w DE, gdzie jest wg mnie większe zainteresowanie motoryzacją i jakością aut, tam ludzie lepiej dbają o auta niż w PL to fachowiec zarobi więcej
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem