Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
K🤬A !
matiqq • 2013-05-07, 22:23
Cześć Sadole,

Wiem, że to nijak ma się do użynania głów i stepowania szpikami po jądrach, ale jest to moja osobista Tragedia z dziś, a dokładniej stało się to około godziny 17.30 w Niemieckim mieście Suhl w którym mieszkam wraz z rodzinką.

E38 zajęła się ogniem w czasie stania na światłach,
z początku dym był rzadki i pół przeźroczysty więc nie zainteresował mnie zbytnio gdyż padał deszcz a ja miałem ładnie przepędzony wydech więc pomyślałem, że to woda sobie paruje, lecz po kilkunastu sekundach, kiedy dymek zrobił się ognisto czerwony wykrzyknąłem "K🤬A, wyp🤬alać z samochodu" (tak, powiedziałem tak do syna i żony która powinna siedzieć w kuchni, ale nie bo Kaufland...).
Jako, że to w Niemczech, gdzie ni ma obowiązku wożenia gaśnicy, to żaden p🤬lec nie posiadał takiej... poza jednym miłym panem z "jedno kilogramówką", którą zdusił ogień na jakąś minutę, przez co straż autostradowa zdążyła przejechać te kilka set metrów od autostrady do mnie i pomóc w gaszeniu... zgasić po prostu.

Pewnie pojawi się pytanie o to dlaczego ja nie gasiłem więc odpowiem poniżej:

Pech chciał, że kilka dni wcześniej moja jedno kilówka została zostawiona w garażu powodem transportu wielu pierdół, które potrzebowałem na warsztat do złożenia Golfa klienta...
Tak więc jedyne, co miałem to "jednostrzałówka", która nie poradziła sobie nawet z pokonaniem drogi od nerki do lampy (maski nie wolno k🤬a otwierać, jak się jara pod nią...).

Najbardziej szkoda mi samochodu, gdyż nie była to zabawka z Otomoto za dwadzieścia tysięcy lecz coś co kocham, coś na co wyj🤬em jakieś pięćdziesiąt tysi z powodu pasji oraz ubustwiania tego modelu. Co gorsza, nie miałem AC, gdyż skończyło się jakiś czas temu, a ja wykupiłem na kwartał zwykłe AC, gdyż planowałem małą przeróbkę (Kompresor z Mercedesa) i nie miałem zamiaru ujeżdżać buni...

Wyszło jak wyszło, jest mi Kurewnie przykro i z łezką pod okiem dodaję ten Temat.

PS. Prawdopodobnym winowajcą jest lampa, a dokładniej Xenon, ale to okaże się za jakiś czas, jak już wypieprzę resztki z pod machy.

podpis użytkownika

@Kupie głośniki niskotonowe do Altus 110, w ilości sztuk 2. PW!
Zgłoś
endriudemon 2013-05-07, 23:49
nasuwa siE pytanie ...hmm pewnie było na gaz
dużo plastiku pod maską świetnie się pali
ciekawe co spowodowało zapłon

podpis użytkownika

....Poczuj chwile która drażni nozdrza niczym cygana pierd....
Zgłoś
nanab 2013-05-07, 23:49
Fajk ciekawe ze palił się tak długo i nie wybuchł
Zgłoś
matiqq 2013-05-07, 23:54 2
a macie, jeszcze jeden

no i fotka... dostaliśmy od pana strażaka worek pełen... zapiekanek. Ze współczuciem śmiechną do mnie i powiedział, że to prezent od mikołaja
eksplozję...

endriudemon@

prawdopodobnie lampa się zapaliła... oryginalny, fabryczny ksenon jak cos...

nanab@... to nie GTA, gdzie trzy strzały w maskę powodują

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-07, 23:56 1
Je&@ne ksenony mojemu tacie tak się zapalił chrysler 300c, jakiś regulator szwankował i miał być do wymiany po weekendzie a auto się zajęło w sobotę (też przy lampie), ubezpieczenie się też jakoś wtedy (3,4 lata temu) nie dawno skończyło i ok.30 000 się poszło je&ać.

Współczuję bo wiem jaki to ból (nie tylko finansowy), teraz najlepiej kupić jakiegoś z rozwalonym tyłem i przekładać rzeczy
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-08, 0:00
matiqq napisał/a:

Cześć Sadole,

Wiem, że to nijak ma się do użynania głów i stepowania szpikami po jądrach, ale jest to moja osobista Tragedia z dziś, a dokładniej stało się to około godziny 17.30 w Niemieckim mieście Suhl w którym mieszkam wraz z rodzinką.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

E38 zajęła się ogniem w czasie stania na światłach,
z początku dym był rzadki i pół przeźroczysty więc nie zainteresował mnie zbytnio gdyż padał deszcz a ja miałem ładnie przepędzony wydech więc pomyślałem, że to woda sobie paruje, lecz po kilkunastu sekundach, kiedy dymek zrobił się ognisto czerwony wykrzyknąłem "K🤬A, wyp🤬alać z samochodu" (tak, powiedziałem tak do syna i żony która powinna siedzieć w kuchni, ale nie bo Kaufland...).
Jako, że to w Niemczech, gdzie ni ma obowiązku wożenia gaśnicy, to żaden p🤬lec nie posiadał takiej... poza jednym miłym panem z "jedno kilogramówką", którą zdusił ogień na jakąś minutę, przez co straż autostradowa zdążyła przejechać te kilka set metrów od autostrady do mnie i pomóc w gaszeniu... zgasić po prostu.

Pewnie pojawi się pytanie o to dlaczego ja nie gasiłem więc odpowiem poniżej:

Pech chciał, że kilka dni wcześniej moja jedno kilówka została zostawiona w garażu powodem transportu wielu pierdół, które potrzebowałem na warsztat do złożenia Golfa klienta...
Tak więc jedyne, co miałem to "jednostrzałówka", która nie poradziła sobie nawet z pokonaniem drogi od nerki do lampy (maski nie wolno k🤬a otwierać, jak się jara pod nią...).

Najbardziej szkoda mi samochodu, gdyż nie była to zabawka z Otomoto za dwadzieścia tysięcy lecz coś co kocham, coś na co wyj🤬em jakieś pięćdziesiąt tysi z powodu pasji oraz ubustwiania tego modelu. Co gorsza, nie miałem AC, gdyż skończyło się jakiś czas temu, a ja wykupiłem na kwartał zwykłe AC, gdyż planowałem małą przeróbkę (Kompresor z Mercedesa) i nie miałem zamiaru ujeżdżać buni...

Wyszło jak wyszło, jest mi Kurewnie przykro i z łezką pod okiem dodaję ten Temat.

PS. Prawdopodobnym winowajcą jest lampa, a dokładniej Xenon, ale to okaże się za jakiś czas, jak już wypieprzę resztki z pod machy.

50 tysi za takie stare padlo?? LOL
Zgłoś
~Velture 2013-05-08, 0:01
jogus48 napisał/a:

Velture, ale z Ciebie z🤬b rozbiegnij sie i jebnij w ścianę

w szkole pewnie niemca nie chciało się uczyć? pewnie prędzej byś się obsrał niż poradził sobie za granicą

Szkołe dzieciaku skończyłem już dawno temu.
Cytat:

typowy zawistny, zazdrosny polaczek

Typowy gimbusik co nic nie potrafi w Polsce osiągnąć bo jest zbyt c🤬jowy
Cytat:

to proste, za granicą taki fachowiec jak autor dorobi się lepiej niż by pracował w PL. Na szczęście tożsamości narodowej nie stracił Tym bardziej w DE, gdzie jest wg mnie większe zainteresowanie motoryzacją i jakością aut, tam ludzie lepiej dbają o auta niż w PL to fachowiec zarobi więcej

Tak się dorobił ,że zap🤬la samochodem na który ja pracuje 2 tygodnie a dla niego to szczyt luksusu pomimo tych niebotycznych niemieckich pensji.

Nie jesteś z fiskusa więc ci się rozliczać nie będę ale sądze ,że nie możesz porównywać moich zarobków do swojego kieszonkowego o które mamusie prosisz co miesiąc dzieciaczku malutki.

Żyję, mieszkam i pracuję w Polsce i nie narzekam na swoje zarobki.
Czego o tobie powiedzieć nie można gimbusku :*

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-08, 0:02
2:09 Brakuje tylko eksplozji
Zgłoś
vdm 2013-05-08, 0:03
50.000 to przec🤬j, lepiej było zainwestować w e65. Sam mam F10 i wiem co to PRAWDZIWA bawara

podpis użytkownika

Zgłoś
matiqq 2013-05-08, 0:03
TAK. NIE , niby sie tak wydaje, ale nie chciałbym wracać do stanu, w jakim go kupiłem i w jakim są inne samochody... tu zakładałem rękawiczki do sprawdzenia stanu płynu... Kit z tym, juz moje drugie uprażone autko , za trzecim razem już będę mieć AC (pierwszym był citroen dx, ale został mi skradziony i porzucony w lesie... nikt nie wspomniał o niespodziance, czyli palnym czymś pod maską i nadciętymi kablami ;( )

jutro się okaże co zrobię z bumcią, a do tego czasu idę walnąć sobie setkę stocka czyli 80% soczku i lulu.

podpis użytkownika

Zgłoś
KMD 2013-05-08, 0:04
Geschenke von Nikolaus

Mogli nie gasić, to byś od razu upiekł...

podpis użytkownika

Dziewczynki zapraszam na pw
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-08, 0:06
Widzę polift, silnik V8 patrząc po resztkach pokrywy od silnika. Banan w środku, pewnie dobry wypas.

Jako posiadacz e38 polift 740 bez gazowni, użytkownik 7er.pl - bardzo współczuję, bardzo żal auta i pewnie czasu (pomijając pieniądze) jaki wsadziłeś w swoje maleństwo.
Trzymaj się!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-08, 0:07
Tak to jest jak się kupuje auto po dziadku jeżdżącym w niedziele do kościoła
Zgłoś
nanowaty 2013-05-08, 0:07
szkoda autka, zapracowałeś sobie ciężko a tu "taki c🤬j"
powodzenia w odbudowie, czy tam robieniu następnego
Zgłoś
matiqq 2013-05-08, 0:09 1
Velture napisał/a:

Szkołe dzieciaku skończyłem już dawno temu.

Typowy gimbusik co nic nie potrafi w Polsce osiągnąć bo jest zbyt c🤬jowy

Tak się dorobił ,że zap🤬la samochodem na który ja pracuje 2 tygodnie a dla niego to szczyt luksusu pomimo tych niebotycznych niemieckich pensji.

Nie jesteś z fiskusa więc ci się rozliczać nie będę ale sądze ,że nie możesz porównywać moich zarobków do swojego kieszonkowego o które mamusie prosisz co miesiąc dzieciaczku malutki.

Żyję, mieszkam i pracuję w Polsce i nie narzekam na swoje zarobki.
Czego o tobie powiedzieć nie można gimbusku :*

ale czy ja coś wspomniałem o zarobkach/??
- NIe, w POlsce zarabiałem z dwóch warsztatów kasę, o jakiej ty myślisz oglądając szybkich i wściekłych...

a tutaj?
- z wyboru zarabiam o 1/3 mniej, ale wstaje wypoczęty o 9, a na warsztat jadę (o ile jadę w ogóle) na 10, kłódkę na bramie zamykam (znaczy klikam przycisk... klikałem, miałem panel na podsufitce) o godzinie maxx 16.30.

i czy takia praca jest lepsza od zapieprzania w Polsce przez 6 dni w tygodniu po 8 godzin + 4nadgodziny? nie wiem, mnie to zajebiście pasuje.
Amen.

podpis użytkownika

Zgłoś
jogus48 2013-05-08, 0:15 3
Velture, op🤬l orzecha żulowi

niestety gimbusem nie jestem. szkoda że nie potrafisz zaakceptować tego, że niektórzy interesują się takimi "złomami", którymi wg ciebie są takie auta co to przedstawione w temacie

swoim postem sam nie różnisz sie od zawistnych gimbusów, którzy co najwyżej mieli do czynienia z autami rodziców i jeżdżą co najwyżej na miejscu obok kierowcy

i nie wypytywałem Cię o Twoje zarobki bo mam na nie wyj🤬e. super, że ci się ułozyło w życiu. jednak czasem dobrą robotę znajdzie się tylko za granicą. może jesteś taki zazdrosny, że autor był odważny i udało mu się ułożyć dobre życie za Odrą?

i jakbyś nie zrozumiał, to auto nie jest/nie było dla niego szczytem luksusu a pasją, dla której poświęcił część życia

życzę Ci 100 murzyńskich c🤬jów w dupsko, eunuchu i nie pyskuj, bo znam Twoją mamę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie