Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Witam.
Zaraz pewnie usłyszę żebym spadał do "Pamiętników z wakacji" ale myślę, że może kogoś zainteresować to, co mnie podczas ostatnich wakacji- powiem szczerze, poruszyło i nawet wzruszyło.
Pojechałem z moją samicą w odwiedziny do jej ojca, do Wiednia. Wg mojej skromnej opinii, miasto cudowne. Czuć w nim oddech kultury który potrafi rozbrzmiewać orkiestrą dętą maszerującą w południe z Graben pod pałac Hofburgów, miejsce gdzie wieczorem idąc pod ratusz możesz posłuchać wraz z tysiącami Wiedeńczyków i turystów opery lub orkiestry, a potem zjeść coś smakowitego w jednej z tymczasowej restauracji rozłożonej w pobliżu, gdzie przechodząc koło tysięcy starych domów i zabytków człowiek może się poczuć jakby się przeniósł w czasie... No dobra, to jest moja druga miłość ale to chyba Was ciul obchodzi Do rzeczy.
Aneta (wcześniej wspomniana samica) już długo przed wyjazdem mówiła, że w końcu musimy pojechać na Kahlenberg. Jest to taka góra (jak mi to opisała) z której rozciąga się piękny widok na miasto. No to w drogę. Wspinaczka autobusem podmiejskim przez jakieś pół godziny na wysokość, chyba 500mnpm, gdzie rozpoczyna się pasmo Alp. Pierwsze co zobaczyłem to mały kościółek z dwiema tablicami pamiątkowymi po obu stronach wejścia i przeczytałem coś, co sprawiło, że poczułem wyjątkowość tego miejsca.

Przeszły mi po plecach ciarki. Stałem z niewyobrażalną dumą w sercu zastanawiając się, jak potężnym, silnym i odważnym narodem jesteśmy (choć nie wiem czy "byliśmy" nie powinno być bardziej poprawną formą). W miejscu gdzie stoję jeden z najznakomitszych Polskich królów dowodził siłami polsko-austriacko-niemieckimi które powstrzymały na dobre próby grabieży terenów chrześcijańskiej Europy...
Bóg, Honor, Ojczyzna!

Materiał oczyw. własny
Zgłoś
Sinus 2014-02-27, 15:21 6
Czytam te Wasze komentarze i tak sobie myślę "Ale z Was buraki"
Zgłoś
p................2 2014-02-27, 15:33 3
Byłem tam, widziałem, potwierdzam to co zostało napisane powyżej.

BTW: Bardzo fajny widok na Wiedeń, z tego tarasu widokowego.
Zgłoś
B................K 2014-02-27, 15:36 1
Sinus napisał/a:

Czytam te Wasze komentarze i tak sobie myślę "Ale z Was buraki"

Na tym portalu masz samych buraków, cebulaków i niedojebów
Zgłoś
elvis02 2014-02-27, 15:43 8
Serio żal mi was wszystkich komentujących. Nawet nie wiem jak to ująć. Wstydzicie się zasług Polski i waszych przodków? Jeden na drugiego co raz p🤬li, a jestem pewny że autor na pewno nie te fluidy chciał przekazać w swoim temacie. Ruszcie mózgami i wyjmijcie kije z dupali.
Zgłoś
kunafis 2014-02-27, 16:05
Czy ja k🤬a jestem na sadisticu czy mi się adresy poj🤬y??
Zgłoś
lukrecjo 2014-02-27, 16:06 26
toranaga7 napisał/a:

K🤬a,jak zwykle Wojtyła,wsławił się w sercach Polaków tym,że władał obcą korporacją okupującą nasz kraj od 1000 lat,po za tym spędzał czas na kiwaniu z balkonów i okien,puszczaniu białych gołąbków,spaniu i wydalaniu,dajcie choć tu odpocząć od tej chorej religii...

podpis użytkownika

"Można mieć własne zdanie ale nie można mieć własnych faktów"
Zgłoś
Misiek1035 2014-02-27, 16:26 6
Nie ogarniam was ludzie, Najeżdżacie na nasz Kraj, bo wygraliśmy bitwe? bo mamy pomniki? to takie złe kurna? Rozjechaliśmy ich, uratowaliśmy dupsko innym to stawiają pomniki, to że teraz jest c🤬jnia z makrelą bo tak Polska jest rządzona to inna bajka
Zgłoś
m................c 2014-02-27, 16:37 2
jednoręki-ujeżdżacz napisał/a:

Przeszły mi po plecach ciarki. Stałem z niewyobrażalną dumą w sercu zastanawiając się, jak potężnym, silnym i odważnym narodem jesteśmy (choć nie wiem czy "byliśmy" nie powinno być bardziej poprawną formą).
Obrazek

Materiał oczyw. własny

Naród był zawsze zajebisty, tylko rządzący c🤬je, i ciągle jesteśmy manipulowani przez mędy z III Rzeszy Watykańskiej czy przez inne SLD [za którego rządów tamci pierwsi mieli się jeszcze lepiej niż za PiS].
Zgłoś
maciasb 2014-02-27, 16:41 3
Jubileusz 300-lecia odparcia turków sprzed Wiednia.

Zgłoś
Dranzes 2014-02-27, 16:49
100 lat później ładnie nam podziękowali
Zgłoś
emabriant 2014-02-27, 16:56
midnightc napisał/a:

Naród był zawsze zajebisty, tylko rządzący c🤬je, i ciągle jesteśmy manipulowani przez mędy z III Rzeszy Watykańskiej czy przez inne SLD [za którego rządów tamci pierwsi mieli się jeszcze lepiej niż za PiS].

MENDY, ja p🤬le kolejny inteligent.
III Rzesza Watykańska-brak mi słów...
Zgłoś
t................t 2014-02-27, 17:14 1
Zamiast cieszyć się ze zasług Narodu, dzięki któremu możecie teraz na niego pluć w internecie, to tak spinacie dupska w komentarzach, że nadal się dziwię, jak się możecie wysrać. Zły to ptak, co własne gniazdo kala. Jak jest obecnie - wszyscy wiemy, jednakże możemy czasami spojżeć w przeszłość, by zobaczyć załugi naszych przodków, za czasów kiedy Polska była silnym Narodem.
Zgłoś
z................0 2014-02-27, 17:19 1
Wojtyła był niesamowity. Ludzie płakali widząc go na żywo.
Zgłoś
jednoręki-ujeżdżacz 2014-02-27, 17:28 2
elvis02 napisał/a:

Serio żal mi was wszystkich komentujących. Nawet nie wiem jak to ująć. Wstydzicie się zasług Polski i waszych przodków? Jeden na drugiego co raz p🤬li, a jestem pewny że autor na pewno nie te fluidy chciał przekazać w swoim temacie. Ruszcie mózgami i wyjmijcie kije z dupali.

Dziękuję bardzo kolego.
Nie o taki naród nasi przodkowie walczyli. Nie o taki szacunek dla kraju. Nie po to mój dziadek (i zapewne wielu Waszych również) walczył dla AK a potem był więziony i torturowany przez bolszewików.
Czasem patrząc przez pryzmat pojedyńczego człowieka odczuwam tylko wstyd i smutek za te głupoty co pewni ludzie piszą.
Zgłoś
SztywnyDrąg 2014-02-27, 20:03 1
Dlaczego Honor przed Ojczyzną? Dużo lepiej powodzi(ło) się państwom, które Ojczyznę stawiają na pierwszym miejscu podium.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie