Nie wiem co i jak więc czekam na sadolowych ekspertów czy to był materiał pirotechniczny jakiś czy coś innego.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
51 minut temu
chodzi o cisnienie niekoniecznie wybuch. ekspertem nie jestem ale wiem z historii, ze hannibal przechodzac gory ze sloniami trafil na wielkie kamienie i rozwalil je naprzemiennie podrzewajac i chlodzac. roznica cisnienia i JEB.
Velture napisał/a:
... czekam na sadolowych ekspertów czy to był materiał pirotechniczny jakiś czy coś innego.
Przecież to Ty jesteś tu najsadolszym ekspertem, zapomniałeś?
Velture napisał/a:
Nie wiem co i jak więc czekam na sadolowych ekspertów czy to był materiał pirotechniczny jakiś czy coś innego.
NIe wiem, może pentryt? Jeśli nie to żelki
To może i ja się wypowiem. Jest to zminimalizowany materiał wybuchowy, który ma na celu rozłupanie dużego bloku skalnego na mniejsze kawałki celem ich łatwiejszego usunięcia. Coś podobnego stosuje się w kopalni KGHM przy akcjach ratowniczych, gdy sporej wielkości bryła spadnie na kogoś i nie ma możliwości usunięcia jej za pomocą maszyny, lub innych środków pomocniczych.
Dziękuję Dobranoc .
Dziękuję Dobranoc .
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie