👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:13

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jakby mieli kablówkę, to by mogli zmienić kanał. A tak wyszło karawaniarsko smutno. Jak zwykle...

@m851 taa... bo powstanie Warszawskie miało strasznie duży wpływ na przebieg drugiej wojny światowej.

Nie jestem historykiem. Jednak z tego co mi wiadomo, a potwierdzili to przewodnicy w muzeum Powstania Warszawskiego (Takze besztajcie ich wiedze, nie moja) To wstanie bylo nieudane i bezcelowe. Tylko my na to patrzymy 70 lat pozniej. Gdzie to jest fakt. Chcecie mi powiedziec ze bedac pod zaborami 5 lat, w waszym ukochanym kraju, wiedzac ze wojna mierzy ku "dobremu". Czyt. Niemcy sa spychani na dwoch frontach. Nie zdecydowalibyscie sie na powstanie? Na mozliwosc wyzwolenia chociaz czesci kraju przed najsciem ruskich? Tez jest pelno, spekulacji ze dowodctwo w tamtych czasach liczylo na wlasna korzysc rowniez nie brakuje.

Jebie mnie to całe powstanie. Przez bandę gnojów 200 tys. cywili musiało zginąć. Ale o nich się nie mówi, na salonach są "powstańcy".
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie