📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:38

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

a może jak kupowała bilet to automat zjadł jej kasę?
mi się to często zdarza a potem trzeba się kłócić z kanarami bo "nie mam prawa wsiąść do pojazdu MPK bez ważnego biletu". Stuknijta się w łepetyny, komunikacja miejska powinna być za darmo tak jak to jest w Hiszpanii. Pozdrawiam wrocławskie Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne

czemu mi sie nigdy nie przytrafia taka beka jak jade autobusem?
@johjohnson
pewnie, ze tak. Moze jeszcze powinni placic za to ze dupe podcierasz w pracy, za to ze kserujesz na koszt firmy, a pozniej dziw sie dlaczego Twoj kraj wskakuje na liste najbardziej zadluzonych panstw swiata
pewnie, ze tak. Moze jeszcze powinni placic za to ze dupe podcierasz w pracy, za to ze kserujesz na koszt firmy, a pozniej dziw sie dlaczego Twoj kraj wskakuje na liste najbardziej zadluzonych panstw swiata
Byłem kiedyś świadkiem identycznej sytuacji, matka dość młoda na oko lat 25 z dzieciakiem małym jechała w busie i weszło 2 "ludzi o odmiennych poglądach" no i zaczynają sprawdzać bilety. Wszyscy grzecznie pokazują nagle przychodzi kolej na matkę z dzieckiem, która mówi tak dość nieśmialo, że nie ma, coś tam kręci, stara się usprawiedliwić, ale kanar ma to w dupie i mówi, że dowodzik bo będzie kara. Babka zaczęła coś tam biadolić, że nie da, żeby ją puścili bo chce wysiadać, kanar ją zatrzymuje, dziecko zaczęło płakać tam jeszcze krzycząc na cały bus "zostaw mame zostaw mame". Nie wiem jak skończyła się cała afera, ale tak szczerze to ludzie często wolą się dać upokorzyć wdawając się pyskówki z kanarem, wolą płakać, jęczeć itd. niż przyznać "jechałem bez biletu, wiedziałem czym to się może skończyć należy mi się kara". I tak mandat dostaną i tak, a se tylko wstydu narobią. Jeszcze jak policja do tego dołączy to już w ogóle

Różne są sytuacje z kanarami. Czasami jak zatłoczony miejski poda się komuś bilet by skasował i zanim wróci do to kanar już spisuje. Ja raz zapłaciłem mandat i podczas wypisywania go przez kanara śmiałem się że i tak są jeszcze 2 razy tyle do tyłu. Coś mi się wydaje że osoby pracujące jako kanar głównie się tutaj wypowiadają

castagir napisał/a:
@johjohnson
w sumie... ale i tak mogłaby być za fryty

Jio napisał/a:
@johjohnson
gdzie ty masz za darmo komunikacje miejską?
kilka miast w Hiszpanii ma darmową komunikację ale z nazwy Ci teraz nie wymienię

edit: a nawet wyczytałem, że w Tallinie też jest za darmo.

@johjohnson
w Tallinie będzie darmowe od 2013. W Hiszpanii w największych miastach jest płatny transport
w Tallinie będzie darmowe od 2013. W Hiszpanii w największych miastach jest płatny transport
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie