Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:36
byluu 2025-09-18, 8:32 32
widziałem dziada

Zgłoś
smc 2025-09-18, 9:15 4
Jak zobaczę takie coś na żywo, od razu odstawiam narkotyki.
Zgłoś
duck_you_too 2025-09-18, 9:32 1
byluu napisał/a:

widziałem dziada

🤔
Ani kangur, ani pies. To szur jest krakoski, tylko nie lata 🤣
Zgłoś
alekoleś 2025-09-18, 11:37 1
Jak nie dziki to kangury, co się w tym Krakowie odjaniepawla? 🤣
Zgłoś
JoSeed 2025-09-18, 11:42
A ten skąd nawiał? Ma ktoś jakieś info?
Zgłoś
alekoleś 2025-09-18, 11:49 5
smc napisał/a:

Jak zobaczę takie coś na żywo, od razu odstawiam narkotyki.

haha kiedyś jak mocno najarany jechałem rowerem kątem oka zauważyłem za siatką ruch, patrzę a tu za nią obok mnie biegnie struś i się patrzy na mnie. Ogrodzenie się skończyło, ja jadę dalej, ale się zatrzymałem i zawróciłem, by się upewnić czy to najlepsza w moim życiu faza, czy rzeczywiście widzę strusia, ale już go nie było i pojechałem dalej. Na drugi dzień opowiadam znajomym jaką miałem fazę, a oni się zaśmiali, że nie wiedziałem, że tam teraz jest mała ferma strusi.
Zgłoś
CoolPHONE 2025-09-18, 15:04
Zjadłbym stejk z kangura
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-09-18, 16:25 1
JoSeed napisał/a:

A ten skąd nawiał? Ma ktoś jakieś info?

wiadomosci.onet.pl/krakow/nietypowy-przechodzien-w-krakowie-na-ulicy-p...
Zgłoś
Shaolin_Majster 2025-09-18, 19:00
@alekoleś: "jechałem rowerem kątem oka"

To tak jak Lech Roch Pawlak jechał na rowerze samochodem! 😃

"Na drugi dzień opowiadam znajomym jaką miałem fazę, a oni się zaśmiali, że nie wiedziałem, że tam teraz jest mała ferma strusi. "

Śmiechom nie było końca... 😂
Zgłoś
donkapusta 2025-09-18, 20:28 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
majeńka 2025-09-18, 22:17
donkapusta napisał/a:

Hmmm czy wiecie:
"S to lat temu w Polsce żyły dzikie kangury. Nie jest to primaaprilisowy żart, lecz najprawdziwsza prawda. Proszę uwierzyć, niewiele brakowało, by pierwsza, kultowa powieść Alfreda Szklarskiego o przygodach Tomka w Krainie Kangurów straciła wiele ze swojego egzotycznego uroku. Po cóż wyprawa na Antypody, skoro po lasach Dolnego Śląska hasały walabie?
...............

Z dobrym skutkiem, gdyż w okolicach 1910 roku liczba kangurów w korbielowskich lasach sięgnęła setki. Roślinożerne torbacze wytrzymywały nawet surowe i śnieżne zimy.

No właśnie, czy ktoś może mi wytłumaczy co takiego ekologi wymyślają w sprawach "gatunków inwazyjnych"?

To zwierzę roślinożerne czyli nie konkuruje z rodzimą fauną o pokarm (zielska mamy dosyć). Kangury są duże czyli w każdej chwili można puścić kilku myśliwych do lasu i wybiją je do nogi. To nie królik: nie rozmnaża się tak szybko i nie chowa po norach. I byłby dobry w karmieniu wilków — a te obecnie muszą żreć zwierzęta gospodarskie bo żeśmy wybili całą dużą faunę.
Zgłoś
smc 2025-09-19, 0:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
majeńka 2025-09-19, 0:09 1
Zgłoś
smc 2025-09-19, 8:32
Czas je nauczyć. Rzymianie tak robili.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem