konto usunięte
2015-07-02, 20:38
remi1982 napisał/a:
Nie jestem zwolennikiem wysyłania Polskich Żołnierzy na misje zagraniczne. Ale mam jedno "ale". Za tych"polskich żołdaków i najemników" dałbym Ci w pysk.
Co, dali kategorię "D" na komisji i przestałeś lubić wojsko i żołnierzy?
Polecam wspaniałą stronę, jaką jest wikipedia, jeżeli nie znasz podstawowych pojęć. Nie wiesz, kim jest żółnierz, a kim jest najemnik, czyli nie znasz właściwie jednych z podstawowych pojęć w języku polskim. Poćwicz swój język ojczysty, zanim zaczniesz robić z siebie patriotę w necie.
konto usunięte
2015-07-02, 21:29
Wiem o czym jest ten film, (byłem podczas pracy nad nim) i nie wiem gdzie znalazłeś ten opis bo niema on z tym filmem nic wspólnego, więc nie dałbym Ci za to nawet soku a co dopiero piwa
A tak swoją drogą osobami grającymi bojowników Al-Kaidy w większości byli cyganie dlatego użytkownicy Sadola powinni być nim zainteresowani

a zwłaszcza chwile kiedy umierają
Sam jestem ciekaw jak będzie wyglądać ta sceneria w filmie gdy widziałem jak wygląda to naprawdę i zobacze jaką wode z mózgu potrafią zrobić filmy
@Anty_Blanty
Ty chyba nie wiesz co piszesz. Przytaczasz słowa przysięgi wojskowej które są proste i przejrzyste, ale ty najwidoczniej ich nie rozumiesz. Jak możesz pisać o obronie honoru żołnierza polskiego, nazywając go "najemnikiem" i "żołdakiem" ? Coś Ci w tej główce chyba źle się skojarzyło. Weź jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem.
Po za tym, widzę że masa tu jakiś kołków co myślą, że wojsko to jakiś parlament i demokracja. Wojsko ma pełnić ważną rolę w trakcie wojny, a w czasie pokoju ma się do niej szykować i nie ma tam czasu na jakieś sprzeczki i głosowania.
Są rozkazy i trzeba je wykonać. Także żołnierz nie ponosi najmniejszej odpowiedzialności za to gdzie go wyślą. Ma zrobić swoje i za to powinien być oceniany. Wyobraźcie sobie pilota co nie poleci F16 bo to zakup polityczny i jego zdaniem nieudany, albo żołnierza który nie pójdzie walczyć w obronie kraju bo to nie jego wojna, albo po prostu lubi Rosjan i Putina.
No naprawdę, gdybym miał założyć, że masz rację i Twoje argumenty trzymają się kupy to strach pomyśleć co by zaczęło się dziać.
@Pieskov
Nie no koleś. pouczasz innych powołując się na wikipedie w tak stanowczy sposób, że musiałem sprawdzić co tam sie odwala, ale to tylko w twoim mózgu coś odwaliło bo oto co znalazłem w związku z tymi definicjami które od tysiącleci się nie zmieniły:
"Żołnierz to osoba pełniąca służbę w siłach zbrojnych danego kraju i zobowiązana do obrony jego granic. Żołnierzem jest również osoba wykonująca zadania bojowe poza granicami własnego kraju, zarówno wówczas, gdy kraj ten jest agresorem, jak i w przypadku uczestniczenia sił zbrojnych danego kraju w misjach pokojowych lub siłach szybkiego reagowania w sytuacjach zmuszających społeczność międzynarodową do natychmiastowego zbrojnego współdziałania."
"najemnik – członek wojska najemnego"
"Wojsko najemne (także: najemnicy, żołnierze najemni, kondotierzy, żołnierze fortuny) – formacja wojskowa składająca się z ochotników walczących za pieniądze, najczęściej w służbie obcego wojska dla danego państwa, miasta, władcy lub jakiejś organizacji, a nawet osoby prywatnej. Wojska te można wynająć do walki w praktycznie dowolnej sprawie, ponieważ te formacje nie kierują się idealizmem. W tym kontekście najemnicy to ludzie, dla których wojna jest zawodem, z którego czerpią środki do życia (żołd) i wzbogacenia się. Ważną rzeczą jest, aby daną formację określić mianem najemników, zasada dobrowolności służby i pobierania żołdu przez żołnierzy służących w takich oddziałach."
konto usunięte
2015-07-03, 10:23
@Corporal_Grue jak ciebie czytam to widać, że dupie byłeś i gówno widziałeś.
konto usunięte
2015-07-03, 14:17
Za takie teksty o Polskim Wojsku powinieneś dostać po pysku. Szmata zwykła która wojsko widziała na zdjęciach.