Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Dziala to sie kase zarabia
Nie przestrzega sie zadnych zasad w tym bhp

W dużych stałych parkach rozrywki pewnie tak, na pewno nie w tych objazdowych "wesołych miasteczkach" które można spotkać w małych miastach i na wsiach. Jeszcze z dzieciństwa pamiętam jak większość karuzel obsługiwały i instalowały cygańsko wyglądające dzieci (góra 14-15 lat). Niejednokrotnie widziałem jak kable zasilające silnik karuzeli wisiały ze zdartą izolacją nad metalową konstrukcją urządzenia. Kojarzę też takie karuzele z samolotami w których każdy miał dźwignię do podnoszenia "wysokości lotu". W niektórych samolotach ten system potrafił pomimo cofnięcia wajchy po jednym użyciu wynieść samolot na maksymalną wysokość i jeszcze szarpać na górze gondolą, w której bez żadnych pasów siedziały najczęściej dzieci (przynajmniej 10m nad ziemią, może nawet wyżej).
Z perspektywy czasu dziwię się rodzicom (swoim również), że pozwalali mi z takich wesołych miasteczek korzystać. Objazdowe karuzele na pewno nie spełniają wszystkich wymogów i nikt ich nie kontroluje.
he he według profilu masz 108 lat, wiec może w czasach twojego dzieciństwa tag było, nie wykluczam

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie