Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Katastrofa samolotu Boeing 787 w Indiach.
Samolot B787 z 242 osobami na pokładzie leciał do Gatwick.

[ Dodano 2025-06-12, 11:45 ]

[ Dodano 2025-06-12, 11:46 ]

Zmieniono 9 razy Zgłoś
Insaner 2025-06-12, 17:55 2
smc napisał/a:

Z pełnymi zbiornikamii nie miał szans na lądowanie. Widać przeciągnięcie wynikające ze zbyt małej mocy silników. Nie osiągnął V2 podczas startu, a w powietrzu już nie miał szans nadrobić. .Awaria silnika z powodu ciała obcego, np ptaka.
Odczyty z czarnej skrzynki potwierdzą moje słowa.
Szkoda ludzi...

Może nadmiar fekaliów w zbiornikach toalet sprawił, że samolot był źle wyważony - nie zapominajmy skąd leciał
Zgłoś
kubaska5 2025-06-12, 18:15 1
My narzekamy na Ryanair i zawsze dolatujemy do miejsca przez nas wyznaczonego, mamy szczęście że mieszkamy w uni europejskiej gdzie prawo lotnicze jest najsurowniejsze z całych kontynentów teraz powiedzcie mi kiedy z zepsucia się samolotu spadł w europie nie licząc tego jebnietego niemca co się specjalnie rozbił w górę którą bardzo dobrze znał no kiedy więc przestańcie nażekać i cieszcie się życiem bo jest krótkie i z wieloma zakrętami i mostami . PS: przepraszam z góry za blendy ale nie jestem Polakiem
Zgłoś
TheCuba676 2025-06-12, 18:34 2
mg_schutze napisał/a:

Ciekawostka, jedyny ocalały wypadł z samolotu przy katastrofie, siedzenie numer 11A

Jakoś nie wierzę w tego Lone Survivor, wszyscy dookoła rozczłonkowani i spaleni, a jemu nic i jeszcze telefon został w ręku
Zgłoś
LordVIP 2025-06-12, 18:42 1
Jak to jest, że w każdej katastrofie lotniczej bierze udział Boeing, ale nigdy Airbus?
Zgłoś
janiestad666 2025-06-12, 18:47
Jakimi osobami? Chyba 242 nosicielami guuwna, szkoda ze tak malo ale to i tak kilka ton guuwna zrzucanego do oceanu mniej
Zgłoś
TeaWithLemon 2025-06-12, 18:51
Po wyladowaniu krajobraz bez zmian..
Zgłoś
TheCuba676 2025-06-12, 18:52 4
kubaska5 napisał/a:

My narzekamy na Ryanair i zawsze dolatujemy do miejsca przez nas wyznaczonego, mamy szczęście że mieszkamy w uni europejskiej gdzie prawo lotnicze jest najsurowniejsze z całych kontynentów teraz powiedzcie mi kiedy z zepsucia się samolotu spadł w europie nie licząc tego jebnietego niemca co się specjalnie rozbił w górę którą bardzo dobrze znał no kiedy więc przestańcie nażekać i cieszcie się życiem bo jest krótkie i z wieloma zakrętami i mostami . PS: przepraszam z góry za blendy ale nie jestem Polakiem

Obejrzyj “Katastrofa w przestworzach” min urwanie się silników od B747 w Amsterdamie, Turkish Airlines B737 również w Amsterdamie, awaria czujnika. Oderwanie drzwi ładowni w DC10 nad Francjom. Katastrofa Air France na pokazach lotniczych. Trochę się tego uzbiera.
Katastrofa RyanAir to tylko kwestia czasu, latają na 737 Max
Zgłoś
mamurra 2025-06-12, 19:04 2
LordVIP napisał/a:

Jak to jest, że w każdej katastrofie lotniczej bierze udział Boeing, ale nigdy Airbus?

en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/List_of_accidents_and_incidents...

"Nigdy" :]
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-06-12, 19:07 3
Za wcześnie przełączył na gaz .
Zgłoś
LordVIP 2025-06-12, 19:29 6
mamurra napisał/a:

"Nigdy" :]

No ciekawa lektura, przyznaję. Poczytałem i widzę, że Airbusy miewają problemy z podwoziem, ale to raczej nie jest śmiertelne i nie powoduje katastrof. Więcej Airbusów zostało zestrzelonych rakietami ziemia-powietrze albo artylerią, niż rozbiła się z powodu jakichś wad technicznych. Bywały też incydenty spowodowane błędem ludzkim.
Nie to, co Boeing i nurkujące samoloty 737 MAX. Albo te ich zasrane Deamlinery uziemione przez większość czasu prawie że od razu po wyjechaniu z fabryki. A w ostatnich latach Boeing mierzył się z wycofanymi zamówieniami, ponieważ w fabrykach robili samoloty na odwal się i ich stan zagrażał życiu pasażerów. Nowe samoloty w latach 2020 wzwyż były tak skandalicznie niskiej jakości wykonania. Jesteś tego świadomy?
Jedyny Boeing, jakim latam, to taki należący do Ryanaira. Bo co jak co, ale ta linia bardzo dba o stan techniczny swoich samolotów. Gdyby któryś się rozbił z powodu zaniedbań, to byliby skończeni. Pozostałe trasy latam tylko Airbusami i zawsze kupując bilet sprawdzam jaki samolot wykona dany lot. Jeśli jest to Boeing, to zmieniam termin. Nie zamierzam narażać swojego życia dla żałosnej amerykańskiej chciwości, bo tym pedałom z Boeinga bardziej się opłaca doliczyć kilka katastrof do ogólnego bilansu zysków i strat, niż przyłożyć się do należytego zadbania o bezpieczeństwo. W ogóle jesteś świadomy, że właśnie tak funkcjonuje Boeing? Oni doskonale zdają sobie sprawę z możliwości wystąpienia awarii, po prostu maja to wliczone w koszty operacyjne. Sprzedadzą kilka tysięcy samolotów z danego modelu. Z tego kilka się rozbije zabierając na tamten świat wszystkich obecnych na pokładzie. No cóż, peszek. Dla Boeinga to kwestia odszkodowań i wyrażenia głębokiego smutku w mediach, ale w ogólnym rozrachunku wyjdą na plus.
Zgłoś
birddog102 2025-06-12, 19:34 1
Z nagrań po katastrofie dosyć trudno orzec czy działo się to w Londonistanie czy Delhi
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-06-12, 19:39 3
mg_schutze napisał/a:

Ciekawostka, jedyny ocalały wypadł z samolotu przy katastrofie, siedzenie numer 11A

No właśnie i jeszcze sobie idzie na własnych nogach, trochę poobijany. Nie wierzyłem, ale nawet w BBC o tym mówią, więc chyba nie fejk.

[ Dodano: 2025-06-12, 19:42 ]
LordVIP napisał/a:

Żeby się nie okazało, że tam jest kolejny system, o którym nie wiedzieli piloci. Jak ten MCAS w Boeingu 737 Max, przez który dwa się rozj🤬y.
Wkrótce się dowiemy.
Zgłoś
hacked15 2025-06-12, 20:12 3
mg_schutze napisał/a:

napisali ze to był narodowości brytyjczyk
Zgłoś
mamurra 2025-06-12, 20:14 1
LordVIP napisał/a:

zasrane Deamlinery

Twoja, chłopie, gównokrucjata mnie nie interesuje, możesz przestać się produkować, bo już po tamtym "nigdy" wiedziałem, że masz nasrane pod deklem. Mogłeś napisać, że np. Airbusy rzadziej mają wypadki i może byłoby o czym podyskutować. Ale zj🤬eś. Miłego wieczora.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-06-12, 21:32 1
Sprawa jest banalnie prosta -lecial w dół zamiast do góry

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie