Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Katastrofa samolotu Boeing 787 w Indiach.
Samolot B787 z 242 osobami na pokładzie leciał do Gatwick.

[ Dodano 2025-06-12, 11:45 ]

[ Dodano 2025-06-12, 11:46 ]

Zmieniono 9 razy Zgłoś
gonzor 2025-06-12, 22:42
Ile POLEK było oddanych swym samcom na pokładzie?
Zgłoś
kuba1986 2025-06-12, 23:14
Jakim cudem ten gość przeżył, to naprawdę nie mam pojęcia...

Kula ognia, przy takiej ilości paliwa była ogromna, jak uniknął spalenia?

Jakim cudem przeżył uderzenie o ziemię?

To jest wręcz niewiarygodne...
Zgłoś
Radek008 2025-06-12, 23:24
Jak się uda znalezc czarne skrzynki samolotu w tym p🤬lniku to bedzie cod pod warunkiem że jakiś brudas ich nie toxmontuje i bedcie próbował sprzedac.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-06-12, 23:46 3
kuba1986 napisał/a:

Jakim cudem ten gość przeżył, to naprawdę nie mam pojęcia...
Kula ognia, przy takiej ilości paliwa była ogromna, jak uniknął spalenia?
Jakim cudem przeżył uderzenie o ziemię?
To jest wręcz niewiarygodne...

Też nie wiem, ale czytałem, że może być ich więcej. Bo na ziemi był typowy, indyjski burdel i mogli się zgłosić po pomoc sami. Albo wyciągnęli ich nieprzytomnych z gruzów i wciąż nie wiadomo, czy to pasażerowie, czy mieszkańcy budynku.

[ Dodano 2025-06-12, 23:51 ]
Najbardziej mnie rozp🤬ala jak w brytyjskich mediach na koniec dodają, że "król Karol jest na bieżąco informowany o sytuacji".

K🤬a, już widzę, jak ten stary piernik przejmuje się losem jakichś Hindusów.
Zgłoś
Don_cziczi 2025-06-13, 0:50 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

"król Karol jest na bieżąco informowany o sytuacji".

Król Karol kupił królowej Karolinie korale koloru kolorowego, resztę ma w p🤬dzie
Zgłoś
squallaz 2025-06-13, 7:09
Dodano 2025-06-13, 07:13
Crisko napisał/a:

To nie jest dźwięk silników, zwykły szum, ciężko stwierdzić na 100% ale gdybym miał oceniać to tam silniki nie były nawet w trybie IDLE. Łącząc wątki z tego co na ten moment wiadomo to wygląda na brak pracy silników a w efekcie brak zasilania (te jest generowane przez silniki bądź APU, jednak APU jest wyłączane zaraz po uruchomieniu silników, samolot ma też akumulator który pozwala na zasilanie samolotu przez krótki czas co mogło im pozwolić na wysłanie komunikatu May day oraz wsunięcie klap jeśli te faktycznie były wsunięte), może to tłumaczyć też dlaczego nie schowali podwozia i dlaczego nie odpowiedzieli wieży kontroli lotu. Chociaż jest jeszcze tak zwany RAT (mały wiatraczek który się wysuwa w przypadku awarii zasilania w celu generowania prądu do zasilenia podstawowej awioniki więc teoretycznie radio mogło działać do samego końca, jednak nie ma to żadnego znaczenia w kontekście tej sytuacji gdzie po prostu mieli kilka sekund do katastrofy i brak siły nośnej z powodu nie pracujących silników) Tylko dlaczego silniki nie pracowały? Jeden mógł ulec awarii, ale oba?

Tutaj jest fragment z czystym dźwiękiem i obrazem:

youtube.com/clip/UgkxR7am8vwliO_N2x6BMxMC-FaqNaQBEG1n?si=Rdaw8HuNIxFFM4wV
Zgłoś
Tobiahus96 2025-06-13, 8:31
mg_schutze napisał/a:

Już szerują nagranie z wnętrza samolotu niby, nie dajcie się nabrać.

To nagranie z lotu yeti airlanes, katastrofy w Nepalu z 2023 roku.
Zgłoś
tommitmx 2025-06-13, 8:54
ppiotrus napisał/a:

dwa ruzne filmy

Ja p🤬le, jak można być takim debilem?
Zgłoś
Crisko 2025-06-13, 8:56 2
squallaz napisał/a:

Dodano 2025-06-13, 07:13
Tutaj jest fragment z czystym dźwiękiem i obrazem:

Oklej, to brzmi zupełnie inaczej, bardziej przypomina dźwięk silników, jednak bardziej w "jałowym" trybie pracy. To w ogóle nie przypomina dźwięku pracy silników na wysokich obrotach, przy różnego typu katastrofach świadkowie często podkreślają że było słychać "ogromne wycie silników" gdy piloci próbowali odzyskać siłę nośną i zwiększali obroty, tutaj tego nie ma, zresztą chyba nikt kto był na lotnisku i słyszał startujący samolot tego nie będzie kwestionował. Coraz bardziej wierzę w wersję z niskiej jakości paliwem, a że udało im się normalnie wystartować i nie zauważyli problemów? Cóż, w układzie paliwowym przez krótki czas było jeszcze "stare" paliwo. Cokolwiek nie było przyczyną na ten moment wydaje się mało prawdopodobny błąd pilota a wersja że to z powodu schowanych przy starcie klap stracili siłę nośną jest bezsensowna.
Zgłoś
ConantheBarbarian 2025-06-13, 9:01 3

podpis użytkownika

"What is the best thing in life? To crush Palestine, to see them driven before you and to hear the moans of their Palestine women!"
Zgłoś
majeńka 2025-06-13, 10:28
@ConantheBarbarian ^
Przywracasz mi wiarę w Sadola.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
jozinb 2025-06-13, 10:30 1
smc napisał/a:

Z pełnymi zbiornikamii nie miał szans na lądowanie. Widać przeciągnięcie wynikające ze zbyt małej mocy silników. Nie osiągnął V2 podczas startu, a w powietrzu już nie miał szans nadrobić. .Awaria silnika z powodu ciała obcego, np ptaka.
Odczyty z czarnej skrzynki potwierdzą moje słowa.
Szkoda ludzi...

Ktos tu obejrzal 2 odcinki katastrofy w przestworzach i mysli ze zna sie na lotnictwie 🤡
Zgłoś
NEGANxLUCILLE 2025-06-13, 10:50 1
mg_schutze napisał/a:

Już szerują nagranie z wnętrza samolotu niby, nie dajcie się nabrać.

to jest zupełnie inna katastrofa
Zgłoś
gixi 2025-06-13, 11:07
majeńka napisał/a:

Link nie działa (a jak działał to podobno wymagał logowania).
Stąd taki pomysł: znasz może jakąś stronę gdzie można uploadować video i zamieścić w komentarzu?

Nie miałam czasu kombinować w dodatku na telefonie jak ściągnąć i wrzucić tutaj... Wrzuciłam link z nadzieją, że ktoś właśnie zdąży to zrobić.
Z tym, że jak tam wchodziłam nie było potrzeby logowania. Ja na reddicie konta nie mam. Było tylko okienko potwierdzające wiek. Jak widać, szybko poszło i admini zajęli się wątkiem. Ale co w internecie to nie zginie. Gdzieś musi być to nagranie, ale ja znowu nie mam czasu szukać
Zgłoś
Bulbulator 2025-06-13, 11:10
smc napisał/a:

Z pełnymi zbiornikamii nie miał szans na lądowanie. Widać przeciągnięcie wynikające ze zbyt małej mocy silników. Nie osiągnął V2 podczas startu, a w powietrzu już nie miał szans nadrobić. .Awaria silnika z powodu ciała obcego, np ptaka.
Odczyty z czarnej skrzynki potwierdzą moje słowa.
Szkoda ludzi...

Ja zaczekam na wyniki badan komisji zanim wyrażę swoja opinie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie