Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
BigLebovsky 2025-04-26, 10:14 1
cedrikk napisał/a:

Ponoć chodzi o przenoszenie Polskich firm IT do Indii. Gdzie pracownicy potrafią więcej za grosze i nie marudzą.
Oczywiście to nie jest potwierdzone info. Jeśli się mylę to c🤬j mi w dupe

C🤬j ci w dupę ale nie po same jaja. Umowa jest dwustronna -wiec masz trochę racji z tym IT, możesz też pojechać solo i pracować np jako kierowca ciągnika zagłady,a wtedy hinduZUS wypłaci ci emeryturę -np 500 rupi. No ale działa to też w drugą stronę

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
Noboody 2025-04-26, 11:30 2
kawior2007 napisał/a:

Prace z których dochód leci za granicę, a firma nawet nie płaci podatków w Polsce i uważam, że bez wożenia żarcia rowerem jakoś byśmy przeżyli

Też jestem tego zdania. Wiele z tych gówno prac wynika z lenistwa rodaków. Bo po co iść, jechać na żarcie lub samemu coś ugotować jak hindus na rowerze przywiezie. I tak się zamyka koło. Narzekamy na cudzoziemców a sami ich sponsorujemy .
Zgłoś
woszczuthcrew 2025-04-26, 13:32 2
Następna p🤬da i gejosław z torebunią
Zgłoś
sokol358 2025-04-26, 13:38
Bestia_z_aquaparku napisał/a:

Ogólnie to jestem rasistą, ale w tej sytuacji to wolał bym odj🤬 tego patusiarskiego debila.

zawsze warto pamietac ze nie znamy calej sytuacji
Zgłoś
A4boNla3hon3 2025-04-26, 15:09
Noboody napisał/a:

Ano po to, że mamy zapaść demograficzną i się ogólnie nie rozmnażamy. Pod tym względem jesteśmy w czarnej dupie. Żeby ten trend odwrócić trzeba dziesięcioleci. A i tak sukces niepewny.
A poza tym wykonują pracę do której Polak tak średni chce iść. Analogiczna sytuacja jak po otwarciu granic naście lat temu robiliśmy to samo na zachodzie. Można zaklinać rzeczywistość ale brakuje nam rąk do pracy. Jakakolwiek by nie była.
A tak z innej beczki to politycy ich nie sprowadzają. Tylko pracodawcy. Bo nie ma kim robić. I też chcą przycebulić na kosztach pracy.
Więc ich zatrudniają na potęgę. Bo są tani i nie wymagający jak rodacy. Jak masz znajomych w fabrykach to popytaj kto robi po takich typowych kołchozach. Możesz się zdziwić.

Nie p🤬l.
W 2016 r wprowadzono w Polsce socjalizm = otwarto puszkę pandory.
Dalszymi konsekwencjami jest opłacanie patusom i nierobom socjalu, renty alkoholowej i c🤬j wie czego jeszcze.

Patogia, samotne madki mogą iść do roboty ale po co skoro państwo zbierze haracz od podatników i cześć da pasożytom.

Urzędy ich ściągają. Kto im daję możliwość legalnego przebywania w cywilizowanym kraju. Kto im wizy daje?

Oczywiście januszeksy zatrudniają te śmieci bo można im gówno płacić.
Ba można nawet na czarno zatrudniać.
Ostatni przypadek pokazał że za zatrudnienie na czarno ok 100 nie Polaków mandat wynosił ok 1600 pln.

Polityków, urzędników którzy umożliwiają i ściągają śmieci z afryki i kozojebców, pajetów, pakoli się czapa należy.
Zgłoś
Noboody 2025-04-26, 15:47
A4boNla3hon3 napisał/a:

Nie p🤬l.
W 2016 r wprowadzono w Polsce socjalizm = otwarto puszkę pandory.
Dalszymi konsekwencjami jest opłacanie patusom i nierobom socjalu, renty alkoholowej i c🤬j wie czego jeszcze.
Patogia, samotne madki mogą iść do roboty ale po co skoro państwo zbierze haracz od podatników i cześć da pasożytom.
Urzędy ich ściągają. Kto im daję możliwość legalnego przebywania w cywilizowanym kraju. Kto im wizy daje?
Oczywiście januszeksy zatrudniają te śmieci bo można im gówno płacić.
Ba można nawet na czarno zatrudniać.
Ostatni przypadek pokazał że za zatrudnienie na czarno ok 100 nie Polaków mandat wynosił ok 1600 pln.
Polityków, urzędników którzy umożliwiają i ściągają śmieci z afryki i kozojebców, pajetów, pakoli się czapa należy.

Mogą iść ale już nie pójdą. Zresztą nawet jakby zlikwidować 800+ to są jeszcze inne świadczenia.
Dzięki którym nie musiały robić wcześniej. Oczywiście nie wszystkie. Doszło do tego, że tych niektórych zapomóg które są niewielkie nawet nie chce im się załatwiać w mopsie. Wiem to od znajomych z tej instytucji którzy tam robią i wiele mi opowiadają. Ale to nie do publikacji.
A poza tym jak ktoś nie robił nigdy to myślisz, że do roboty pójdzie harować w fabryce smrodu?
Śmiem wątpić. Patologia nie nazywa się tak tylko dla żartu tylko, że jest patologią niereformowalną.
I nic ich nie zmieni. To są straceni ludzie którzy tylko chcą ssać cyca a od siebie nic nie dają.
Wizy dają urzędy na wniosek pracodawcy. Czemu mają nie dać skoro wszytko jest zgodne z literą prawa? I wszytko jest załatwione tak jak w przepisie stoi? Jak urzędnik nie da to pójdzie skarga od Janusza biznesu i zaraz się utemperuje
jegomościa. Cały ten cyrk niestety jest świadectwem tego, że politycy nie interesują się tym co będzie kiedyś tylko co jest teraz i jak się dostać do następnej kadencji gdziekolwiek.
Wszytko jest rozwalone u podstaw i niestety nie widać ratunku.
A poza tym demografia uderzy w nas w ciągu paru lat obuchem. Można zaklinać rzeczywistość ale tak jest i tak będzie.
Zgłoś
jjzz26 2025-04-26, 16:09 1
Noboody napisał/a:

Ano po to, że mamy zapaść demograficzną i się ogólnie nie rozmnażamy. Pod tym względem jesteśmy w czarnej dupie. Żeby ten trend odwrócić trzeba dziesięcioleci. A i tak sukces niepewny.
A poza tym wykonują pracę do której Polak tak średni chce iść. Analogiczna sytuacja jak po otwarciu granic naście lat temu robiliśmy to samo na zachodzie. Można zaklinać rzeczywistość ale brakuje nam rąk do pracy. Jakakolwiek by nie była.
A tak z innej beczki to politycy ich nie sprowadzają. Tylko pracodawcy. Bo nie ma kim robić. I też chcą przycebulić na kosztach pracy.
Więc ich zatrudniają na potęgę. Bo są tani i nie wymagający jak rodacy. Jak masz znajomych w fabrykach to popytaj kto robi po takich typowych kołchozach. Możesz się zdziwić.

To jest najgłupsza l0gika jaką kiedykolwiek widziałem. Polacy nie chcą się rozmnażać więc ich podmieńmy. XDDDD
Beka w c🤬j. Ale w tym kraju damskich podnóżków już nic mnie nie zdziwi.
Zgłoś
Noboody 2025-04-26, 16:50
jjzz26 napisał/a:

To jest najgłupsza l0gika jaką kiedykolwiek widziałem. Polacy nie chcą się rozmnażać więc ich podmieńmy. XDDDD
Beka w c🤬j. Ale w tym kraju damskich podnóżków już nic mnie nie zdziwi.

Ale to nie moja logika. Więc nie insynuuj. Takie są fakty. Czy tobie się to podoba czy nie.
Zgłoś
Damianos88 2025-04-26, 19:16
Bestia_z_aquaparku napisał/a:

Ogólnie to jestem rasistą, ale w tej sytuacji to wolał bym odj🤬 tego patusiarskiego debila.

Ja jestem z niego dumny przynajmniej próbuje walczyć za wolną Polske😄
Zgłoś
brzeku90 2025-04-27, 6:16
dobra wez gosciu idz spac szuka c🤬j sensacji na c🤬tych a mu pod koniec naj🤬i taki pl prawilniak
Zgłoś
__Tux__ 2025-04-27, 12:50
No i bardzo fajnie. Gość myślał, że jest w Internecie i zderzył się z życiem. A życie to nie jest takie fajne jakby chcieli prawilniaki.
Zgłoś
Chytrylis 2025-04-28, 4:56
Chłop nam jako Polakom narobił wstydu i tyle. Zwykly alkus. Nie przepadam za obcokrajowcami ale mając z nimi do czynienia podczas usług - taxa/dowoz zawsze są kulturalni i nie stwarzają problemów. A i porozmawiać idzie normalnie. Hatfu. Najwięcej krzyczą patusy bez pracy na rencie. Szacunek dla ludzi pracujących, bez względu na narodowość. Prędzej trafiłam na Polaka, który się źle zachował niż na kogoś innej nacji. Póki są grzeczni i zarabiaja zasługują chociaż na tolerancję.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-04-29, 21:13
Chytrylis napisał/a:

Chłop nam jako Polakom narobił wstydu i tyle. Zwykly alkus. Nie przepadam za obcokrajowcami ale mając z nimi do czynienia podczas usług - taxa/dowoz zawsze są kulturalni i nie stwarzają problemów. A i porozmawiać idzie normalnie. Hatfu. Najwięcej krzyczą patusy bez pracy na rencie. Szacunek dla ludzi pracujących, bez względu na narodowość. Prędzej trafiłam na Polaka, który się źle zachował niż na kogoś innej nacji. Póki są grzeczni i zarabiaja zasługują chociaż na tolerancję.

Bardzo fajny nick. Taki chytry.

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
shoggoth 2025-05-01, 8:44
cedrikk napisał/a:

No chyba mam większe niż to skoro wiem jakie było . Chyba trochę prawda zabolała ze się tak zesrałeś. Wracaj do Mopsu w kolejce po zasiłek. Tylko tego cię nauczono.
Ps c🤬j mnie obchodzi zdanie takie nieudacznika jak ty

,,Pamiętasz"? XD Twoje urojenia to nie pamięć. Swoje żałosne srania możesz wylewać swojej matce jak będziesz brał od niej kasę na fajki. A zaboleć to ciebie zabolało wysrywie, skoro odpisałeś.

P.S. Jakby cię c🤬j obchodził nieudaczniku i analfabeto, to byś nie odpisywał, odpadzie. XD
Zgłoś