[ Dodano: 2024-11-01, 21:20 ]
Większość wypadków jest przez złą kontrolę jakości a raczej jej brak.
Mojemu koledze wybuchł achtung dwie sekundy po odpaleniu, zdążył odrzucić i petarda wybuchła nim spadła na ziemię.
Na opakowaniu jest napisane że petardy takich kategorii kładzie się na ziemi i dopiero odpala
Absolutny klasyk, po którym nigdy więcej nie odpalałem żadnych petard. Nawet się nie przestraszyłem czy coś, jakby coś mi się przestawiło w głowie na zasadzie "aha, ok, tego nie".
Próbowałem wrzucić tutaj ten film ale jest ciągle blokowany, a szkoda bo całkiem dobry instruktaż jak nie bawić się petardami.
@:
Raczej wywalany jako dubel
Może i tak było. Tak czy inaczej dzięki.
Mojemu koledze wybuchł achtung dwie sekundy po odpaleniu, zdążył odrzucić i petarda wybuchła nim spadła na ziemię.
Jak widać również Twój kolega nie umie czytać instrukcji obsługi
Tak samo jak Ty
ŻADNEJ PETARDY NIE ODPALAMY Z RĘKI. KŁADZIEMY NA ZIEMI I DOPIERO ODPALAMY
W ten sposób żana krzywda Ci się nie stanie.
[ Dodano 2024-11-02, 18:57 ]
nie zrozumiałeś przekazu
Możliwe? A jaki on był?
przekaz był taki żeby nie odpalać petard po alkoholu,nie tylko chodzi o kładzenie petardy na ziemi,wybuchnąć może od razu po zapaleniu,wiec malo pomoze to że jest na ziemi,bo ci rozerwie rękę i tak:) szczegolnie tak duży ładunek,tak jak tam koledze wybuchła od razu po odpaleniu,tyle o tym,mam nadzieję że teraz zrozumiałeś
No po pijaku to nie warto ryzykować. To fakt.
Ale serio jak położysz na ziemi i odpalasz to paluchów Ci nie urwie. Oparzy to tak.
no nie powinno,ale ja nie potrzebuje juz tego robic,za dzieciaka z roznymi petardami sie latało wiec starczy:)
Ja też już mam swoje lata, więc raczej petard nie odpalam, ale sylwestra wyrzutnie postrzelam
84 lata to nie są przelewki,zaraz 85
16 października 1987
no,jeszcze pesel i nazwisko podaj:D
Ty masz takie podane
Ale w jaki sposób faktycznie do czegoś takiego doszło? Podpalił lont... i co? Lont powinien się spalić i zapalić ładunek w środku. Jakim cudem to od razu wybuchło?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie