👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W Rosji sa specjalne firmy ktore przyjezdzaja z nagrzewnica i do tego podlaczoną rurą spiro fi <20 i podciagaja ja pod spod silnika i rozgrzewaja auto..
Wiele ludzi którzy nie mają garażów ma systemy webasto zaprogramowane na przepalanie silnika w nocy, aby ten nie zamarzł. O konsekewncjach odpalania lub nawet próbach w takich niskich temperaturach chyba nikomu nie trzeba mówić.
Wiele ludzi którzy nie mają garażów ma systemy webasto zaprogramowane na przepalanie silnika w nocy, aby ten nie zamarzł. O konsekewncjach odpalania lub nawet próbach w takich niskich temperaturach chyba nikomu nie trzeba mówić.
Hmmm... Nie jest to tak głupie, jakby się to mogło wydawać... Coś na zasadzie odwróconego procesu ogrzewania. Suszarka nagrzewa nagrzewnicę, ta nagrzewa płyn w układzie, który następnie nagrzewa cały silnik "od środka"...
Całkiem sprytnie
Całkiem sprytnie

@up tylko żeby jeszcze pompa chodziła to by było łatwiej bo z tą suszareczką zanim podgrzeje o 20 stopni (do -20) a ten podgrzeje silnik to ze trzy dni miną o ile w ogóle się to uda bo masywny metalowy silnik szybciej oddaje ciepło niż ta suszara grzeje
MaszAyahuaskę napisał/a:
babubabu89, ja nie twierdzę, że jest to "skuteczne" rozwiązanie, ale sprytne.
Szczególnie z wykorzystaniem samochodowe gniazdo zapalniczki

Ja ostatnio rano miałem niespodziankę i drzwi nie mogłem zamknąć
Tak, zamknąć. Otworzyłem je a mechanizm utknął w pozycji otwartej.
I teraz był dylemat: jechać autem trzymając drzwi czy zostawić pod domem?
Druga opcja odpadła bo znając nasz kochany kraj znalazł by się jakiś amator tego co jest w aucie.
Więc pozostało mi jechać do mechanika. Na szczęście w połowie drogi mechanizm odpuścił
Tak, zamknąć. Otworzyłem je a mechanizm utknął w pozycji otwartej.
I teraz był dylemat: jechać autem trzymając drzwi czy zostawić pod domem?
Druga opcja odpadła bo znając nasz kochany kraj znalazł by się jakiś amator tego co jest w aucie.
Więc pozostało mi jechać do mechanika. Na szczęście w połowie drogi mechanizm odpuścił

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie