📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 7:58

rewolwer w ogóle nie jest szczelny
No chyba że jest o coś na styl rewolweru Naganta z "wędrującym" bębnem i przedłużanymi łuskami.
Z drugiej strony ciekawe jakby to zadziałało np. w karabinie powtarzalnym... I czy kanały bezpieczeństwa coś by dały.

Z drugiej strony ciekawe jakby to zadziałało np. w karabinie powtarzalnym... I czy kanały bezpieczeństwa coś by dały.
Energia naboju karabinowego to już zupełnie inna bajka i zazwyczaj kończy się rozerwaniem lufy, a nawet eksplozją całej broni.
Naważka w naboju 9x19 to ~ 4 grainy, a w naboju karabinowym to (w zależności od kalibru ) około 40 grainów. Przykładowo jeśli nasypiesz do 9x19 połowę naważki - to prawie na pewno dojdzie do obstrukcji, nasypanie połowy (robiłem kiedyś taki eksperyment) naważki do 7,5x55 powodowało normalny strzał i pociski opuszczały lufę bez problemu. Po każdym strzale wyciągałem jednak zamek i profilaktycznie sprawdzałem drożność.
Dzięki czemu nie zostałem bohaterem filmu na tym portalu.
Naważka w naboju 9x19 to ~ 4 grainy, a w naboju karabinowym to (w zależności od kalibru ) około 40 grainów. Przykładowo jeśli nasypiesz do 9x19 połowę naważki - to prawie na pewno dojdzie do obstrukcji, nasypanie połowy (robiłem kiedyś taki eksperyment) naważki do 7,5x55 powodowało normalny strzał i pociski opuszczały lufę bez problemu. Po każdym strzale wyciągałem jednak zamek i profilaktycznie sprawdzałem drożność.
Dzięki czemu nie zostałem bohaterem filmu na tym portalu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie