📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
40 minut temu

Wiadome, że gekony potrafią chodzić lub zastygnąć w miejscu na pionowej powierzchni ściany z betonu, kamienia, metalu czy nawet szkła dzięki ich lepkim łapką ale najciekawsze dla mnie jest to złożone przez nich jaja też tak potrafią. A ja tego nie wiedziałem więc Piwko dla ciebie

Bakejaja napisał/a:
Wiadome, że gekony potrafią chodzić lub zastygnąć w miejscu na pionowej powierzchni ściany z betonu, kamienia, metalu czy nawet szkła dzięki ich lepkim łapką ale najciekawsze dla mnie jest to złożone przez nich jaja też tak potrafią. A ja tego nie wiedziałem więc Piwko dla ciebie
![]()
Jak już jesteś taki głodny wiedzy to przez włoskowate twory, a ściślej przez sily van der waalsa a nie przez lepkie łapki

doredo say: "Jak już jesteś taki głodny wiedzy to przez włoskowate twory, a ściślej przez sily van der waalsa a nie przez lepkie łapki
"
Sily van der waalsa, które tudzież znajdują się właśnie na tych "Łapkach" a precyzując od spodu ich "paluszków" od tych właśnie "łapek" Right ? Ale dzięki za uszczegółowienie informacji łap

Sily van der waalsa, które tudzież znajdują się właśnie na tych "Łapkach" a precyzując od spodu ich "paluszków" od tych właśnie "łapek" Right ? Ale dzięki za uszczegółowienie informacji łap

Wiadome, że gekony potrafią chodzić lub zastygnąć w miejscu na pionowej powierzchni ściany z betonu, kamienia, metalu czy nawet szkła dzięki ich lepkim łapkom, ale najciekawsze dla mnie jest to, że złożone przez nich jaja też tak potrafią. A ja tego nie wiedziałem więc Piwko dla ciebie

Miewam takie na balkonie w okresie letnim. Jedzą ćmy, komary, pająki i skorpiony
Do domu jednak mają kategoryczny zakaz wchodzenia, bo za to grozi im miotła.

Do domu jednak mają kategoryczny zakaz wchodzenia, bo za to grozi im miotła.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie