Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Końcówka najlepsza, łebek zabil starych i wyskoczył z okna a policja szuka sprawców. Dodatkowo zamieszczam komentarz do filmu ze strony z której tenże film podj🤬em:

Lata 90-te generalnie były niebezpieczne, i piszę to zupełnie serio. Była bieda, brak pracy, brak perspektyw. Dopiero otwarcie granic spowodowało wyparowanie hołoty stojącej w bramach czy pod klatkami.
Trudno wytłumaczyć dzisiejszym nastolatkom tą specyfikę, bo na przykład nie wyobrażają sobie, że powrót do domu wieczorem przez obce osiedle czy dzielnicę bywał ryzykowny, i w najlepszym przypadku, jeśli się było normikiem, należało się liczyć z utratą zawartości portfela, pozbyciem się obuwia i odzieży jeśli były markowe, obskoczeniu wp🤬lu "za kręcone włosy" (autentyk), na poczęstowaniu bejsbolem lub ożenieniu kosą kończąc. Zaraz któryś powie "halo policja, proszę było przyjechać", ale policja miała to w dupie, bo takich zgłoszeń z każdej dzielni miała dziennie przynajmniej kilka, a na głowie gangsterów zza Buga, porachunki mafijne i strzelaniny. Poza tym nie uśmiechało im się robić interwencji wobec kolesi często tak nafaszerowanych sterydami, że góra trzech się ich w BMW mieściło.
Generalnie, trzeba było sobie radzić samemu wśród nieobliczalnych dresiarzy-sterydowców, ćpunów dających makiwarę po kablach, hordy rumuńskich cyganów-złodziei i skomplikowanych zależności między subkulturami.

Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-01-03, 18:37
bardak napisał/a:

Bo taki to byl okres. Jeszcze kilka lat po 2000, przynajmniej u mnie nikt kto nie musiał po 22 nie łaził a jak przyszedł piątek i sobota i zwalało się bydło z okolicznych wiosek do jedynej dyskoteki w mieście to nawet latem, o 20 jak jeszcze było widno był strach chodzić.
Dopiero się po 2004 wszystko uspokoiło, i to momentalnie. Rok, dwa i nawet w środku nocy człowiek nie bał się iść nocą. A teraz?? Teraz to nawet z małym dzieckiem można ryzykować spacer po centrum i nic się nie dzieje.
Hołota momentalnie sp*liła na przysłowiowy zmywak i cegły nosić pod Londynem to się wszystko ucywilizowało.

2004-2006 na Wyspach to najgorsze lata, wstyd się było przyznać, że jest się Polakiem. Ale potem jedni się ucywilizowali bo inaczej nie mieliby życia, a inni gdzieś wyjechali.
A teraz najgorszy ściek jedzie do Holandii, bo niewymagająca intelektu praca w rolnictwie jest dotępna od ręki i przez okrągły rok. No i wiadomo, jaranko...
Zgłoś
Kaczanga 2024-01-03, 18:55
Ja pirdole moja osiemnastka. to były czasy.
Zgłoś
smrud_od_bytu 2024-01-03, 19:13
kuron997 napisał/a:

Normalnie jakbyś mi z usta wyjął to co chciałem napisać...

A mnie jakby wyjął z dupy. Bo to jakieś gówniane teorie fanów Brauna albo innego Olszańskiego. Po ulicach się boicie chodzić bo wszędzie Ukry? To nie wychodźcie, w piwnicy bezpieczniej.
Zgłoś
ra0mir 2024-01-03, 20:02
Piękne czasy. W moim rodzinnym mieście gangusy się nap🤬laly i jeden poleciał do domu po miecz samurajski i drugiemu łeb obciął. Było w programie 997. Kiedyś to było, teraz to nie ma

podpis użytkownika

J🤬 ruskie onuce bez litości.
Kacapska propaganda doprowadziła do tego, że nawet jak (przez przypadek) powiedzą prawdę to im nie uwierzę.
Zgłoś
H................y 2024-01-03, 20:15 1
Ja pamiętam, że martwe koty często w rzece pływały, a potem żeśmy weszli do UE, przesiąknęliśmy tymi zachodnimi standardami (tutaj niepopularne jest je wychwalać, i know that) i się pozmieniało w ludzkich głowach. Agresja gdzieś wyparowało, wojny plemienne, poza może tymi napędzanymi przez polityków też jakby ucichły. I wyrządzanie krzywdy stało się passe. Jak dla mnie to duży plus, ale wiadomo - gusta są różne.
Zgłoś
Martyna666 2024-01-03, 20:45 2
jakie gangusy internetowe burzliwe w komentarzach stare śmieszne dziady XD
Zgłoś
AberChaos 2024-01-03, 20:45
białych murzynów się wkońcu pozbyliśmy tylko po to by ściągać teraz cz🤬chów
Zgłoś
wnosjana 2024-01-03, 22:30
Pamietam, ze w gdyni jakis chlopak przyszedl na dyskoteke z granatem. Niedlugo potem okazalo sie, ze ktos z jednostki wojskowej na oksywiu wynosil z magazynu granaty. Magazyn prawie pusty byl. To bylo okolo 2000
Zgłoś
ConantheBarbarian 2024-01-04, 3:48
Ona jest piękna. Chcę ją w moim łóżku.

podpis użytkownika

"What is the best thing in life? To crush your enemies, to see them driven before you and to hear the moans of their women!"
Zgłoś
baksz 2024-01-05, 10:12
gumofilec napisał/a:

Zawsze się dziwiłem rodzicom ich lęku przed chodzeniem po zmroku, obcymi, służbą zdrowia, policją czy państwem dopóki nie dowiedziałem się nieco więcej o 90. Szkoda że nie było wtedy smartfonów bo sporo sadolowego materiału nas ominęło.

Te czasy wracają wraz z napływem Ukraińców.
Zgłoś
lacrimal 2024-01-07, 20:02
U mnie w mieście było spokojnie no ale Sosnowiec to przecież inny świat
Zgłoś