📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:28

Rozporzadzenie o maseczkach nie stanowi prawa I jest niezgodne z polska konstytucja.
Jak beda wam kazali zakladac papersy tez bedziecie nosic?
Wylaczcie telewizje I rozcie glowami ludzie...
Jak beda wam kazali zakladac papersy tez bedziecie nosic?
Wylaczcie telewizje I rozcie glowami ludzie...
Nie ma obowiazku noszenia maseczek.Jezlei przyjdzie kara mandat cokolwiek niepodpisuj idz do sadu.sa dnie ma prawa nic zrobisz.placa tylko lamusy co podpisuja.tak smao w sklepie nie ma prawa ci odmowic zakupow
NataliaW napisał/a:
Może kierowca ma to w dupie czy on ma maseczkę może nie... ale jak wpadnie jakąś kontrola to prawdopodobnie kierowca będzie miał po dupie, że nie nakazał pasazerom mieć maseczek
Nie ma żadnego przepisu nakazującego noszenia masek... są tylko jakieś uchwały bez mocy prawnej... lipa tylko, że całą administracja działa bez podstaw prawnych, więc przed sądem trzeba udowadniać brak przepisów...
Ja jeżdżę bez maski, nikt mi nie ma prawa nakazać tego nosić. Gdyby kierowca na mnie tak wyskoczył, to by zbierał ząbki.
Atak cowidianów na mój komentarz mile widziany.
Atak cowidianów na mój komentarz mile widziany.
NataliaW napisał/a:
Może kierowca ma to w dupie czy on ma maseczkę może nie... ale jak wpadnie jakąś kontrola to prawdopodobnie kierowca będzie miał po dupie, że nie nakazał pasazerom mieć maseczek
Niet. Miałem okazję ostatnio pytać o to kontrolerkę biletów. Niepodporządkowanie się do komunikatów podawanych w głośnikach komunikacji miejskiej dotyka ludzi niestosujących się do nich. Kierowca nie ma obowiązku patrzenia po lusterkach czy kamerach(których nie ma w kokpicie autobusów) czy ktoś ma maskę czy też nie. On ma inne zadanie

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie