- Jak się u was żyje ?
- No, zaraz po przyjciu czerwonych było bardzo ciężko...
- A później ?
- A później przywyklimy...
Polska, lata 50. Na ścianie wisi portret Stalina. Przyciąga uwagę starszej, niedowidzącej babci.
- O ! Piłsudski.
- Nie Piłsudski towarzyszko tylko Jósef Wisarionowicz Stalin.
- A co on takiego zrobił ten Stalin?
- On wygnał Niemców z Polski.
- Dałby Bóg, pogoniłby i Ruskich.
Wiecie co to jest komunizm warstwowy ? - Warstwa piasku - warstwa komunistów - warstwa piasku - warstwa komunistów ...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2010-10-26, 2:24
Przypomniało mi się:
Gdy opadną złote liście
wtedy będzie zajebiście
a na drzewach zamiast liści
będą wisieć komuniści...
zonk
2010-10-26, 7:20
taa... nie żebym byl komuchem ale Polakom nie idzie dogodzić. Niemcy zagarnęliby ziemię, to tragedia Nimecy be.. Ruskie pogoniły ich też źle. A patrząc prawdzie w oczy polacy sami gówno by zrobili....
konto usunięte
2010-10-26, 8:00
no bo Polacy nie potrafią rządzić sobą musi to ktoś obcy robić zawsze...
konto usunięte
2010-10-26, 8:08
SQT napisał/a:
taa... nie żebym byl komuchem ale Polakom nie idzie dogodzić. Niemcy zagarnęliby ziemię, to tragedia Nimecy be.. Ruskie pogoniły ich też źle. A patrząc prawdzie w oczy polacy sami gówno by zrobili....

W dupie byłeś, gówno widziałeś, nie skończyłeś jeszcze podstawówki.
Ruscy pogonili niemców... No ta ale kto nas najechał bezczelnie 17.09.1939? Bo chyba nie ja. Poczytaj pan o tym troche
zonk
2010-10-26, 20:37
Rhox napisał/a:
W dupie byłeś, gówno widziałeś, nie skończyłeś jeszcze podstawówki.
odezwał się najstarszy

tak jakbyś miał pojęcie jakiekolwiek...
konto usunięte
2010-10-26, 20:50
@Rhox czy Ty kiedykolwiek sypiasz? Ciągle Cię tu widzę aktywnego !
konto usunięte
2010-10-26, 22:29
konto usunięte
2010-10-26, 23:09
SQT są dwa wyjścia: albo jesteś głupi albo jesteś komunistą
Kolejny post z cyklu "Magik uczy dałnów historii!!"
Historia autentyczna:
Jak w `41 roku Niemcy napadły na ZSRR w ramach Fall Barbarossa Stalin nie chciał w to uwierzyć. Gdy pilot samolotu rozpoznawczego zakomunikował, że pancerne kolumny pędzą w głąb Związku Radzieckiego kazał go rozstrzelać (za sianie paniki) i wysłał drugiego. Drugi pilot wrócił i to samo - czapa. Wysłał trzeciego - ten znowu donosi, że "jesteśmy w czarnej dupie towarzyszu!" i o ile dobrze pamiętam, to ten się już uchował.
Dziękuję za uwagę!