Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:44
konto usunięte 2016-05-23, 12:30 1
3 lata miałam wtedy a już wiedziałam że to komuniści
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 12:32 8
SzaraStronaMocy napisał/a:

3 lata miałam wtedy a już wiedziałam że to komuniści

to musisz być teraz niezłą samicą

pokaż cycki
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 12:36
@BronuśKopruch
Mogę ci pokazać sowę ci pokazać
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 12:38 76
@up to pokaż mu pokaż
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 12:56 5
O, kolejny młody bez pojęcia chwali ustrój komunistyczny przez pryzmat korzyści swoich ustawionych wtedy rodziców czy dziadków.
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 13:09 9
@up wtedy wszyscy byli jako tako ustawieni, wiele o komunie można powiedzieć złego, ale pamiętać trzeba, że wyciągnęli z gnoju wielki procent Polaków
Zgłoś
Radysh 2016-05-23, 13:39 7
Jeszcze na przełomie lat 80/90-tych jeździliśmy z podstawówki na wsie do pomocy. Na "pyrkozbiory".

PS W naszym kraju nie było ustroju komunistycznego. Był to Realny socjalizm.
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 13:43
@Radysh hm jesteś chyba najstarszym użytkownikiem, chciałbyś żeby kraj wyglądał tak jak wtedy, czy teraz jest o niebo lepiej?
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 13:44 4
pietras_ja napisał/a:

O, kolejny młody bez pojęcia chwali ustrój komunistyczny przez pryzmat korzyści swoich ustawionych wtedy rodziców czy dziadków.

kocie, jestem starszy jak śmiesz mnie nazywać młodym? sikucie 3 lata różnicy
Zgłoś
Radysh 2016-05-23, 14:09 4
nerusss napisał/a:

@Radysh hm jesteś chyba najstarszym użytkownikiem, chciałbyś żeby kraj wyglądał tak jak wtedy, czy teraz jest o niebo lepiej?

Nie. Z pewnością jest lepiej. Choć w temacie poprzedniego ustroju nie mnie się wypowiadać. Bo co ja mogę pamiętać?

Nie było teleranka pewnej niedzieli.
Wszędzie kolejki.
Fluoryzacja paszczęki i dentysta w szkole
oraz obowiązkowe szczepionki.
Komputer Meritum kosztował 200 000 zł.
a o ZX Spectrum malutcy nawet nie marzyli.

Itd., itp.
Zgłoś
cholonek 2016-05-23, 14:24 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-23, 14:35 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
disturbed666 2016-05-23, 16:11 1
Zgłoś
gregor40 2016-05-23, 16:44 5
Dość ciekawa jest historia rolnictwa w ZSRR. Stalin znacjonalizował rolnictwo (kolektwyizacja) czym spowodował hlodomor na ukrainie. Zmarło 6 mln ludzi. Powstały wielkie kombinaty rolne, w których pracowali dotychczasowi rolnicy, którym pozwolono na zachowanie jedynie przydomowych ogródków. Niedługo później pozwololono rolnikom sprzedawać płody rolne z tych przydomowych ogródków.

Statystyki pokazały, że 5% powierzchni przydomowych ogródków odpowiadało za 90% produkcji rolnej w ZSRR. Kołchozy były potwornie niewydajne, do tego stopnia, że ZSRR musiało kupować (za złoto) ziarno pszenicy w USA. Czyj dziadek albo ojciec pracował w PGRe wie, jakie złodziejstwo i nieróbstwo tam odchodziło.

Komuno wróć?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem