👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Resset, nie nagrałeś jaka dziurka powstała w ziemi?
Jaka cytadela? Chodzi mi chociaż w jakim rejonie kraju.
Resset napisał/a:
cytadela
Jaka cytadela? Chodzi mi chociaż w jakim rejonie kraju.

cytadela w Warszawie
zapomniałem dopisać
film nie mój
wielkosc kratera zależy czy wkopali to w ziemię czy nie, ale na pewno ponad 50cm średnicy
zapomniałem dopisać
film nie mój
wielkosc kratera zależy czy wkopali to w ziemię czy nie, ale na pewno ponad 50cm średnicy
Zaraz obok chodziłem do podstawówki. Takich bomb nie robiliśmy ale chodzenie po tym murze groziło gonitwą żołnierzy z karabinami i też było zabawnie. A za murem i górką strzelnica gdzie można było upolować łuskę lub kulkę

Trapi mnie tylko pytanie co tam umieszali że tak fajnie p🤬dło i narobiło bielutkiego dymku

siba napisał/a:
Cytadela to znana miejscówka w Poznaniu z tego co wiem
To ciekawe miejsce, poza tym fort Winiary był największym fortem artyleryjskim w Europie.
pl.wikipedia.org/wiki/Fort_Winiary
Często w łikendy organizowane są tam wycieczki.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie