traf
2018-12-12, 9:25
błędny opis,sam był nazistą
Zaciekawił mnie.
Swoją drogą to jakim trzeba być idiotą, żeby dwa tygodnie przed końcem wojny zostać zbrodniarzem wojennym
up to nie było wtedy takie oczywiste.
Dlatego musicie sobie zapamiętać, że to ni Niemcy mordowali tylko naziści.
W czasie wojny człowiek jest osamotniony i ogłupiały, wie tylko to co usłyszy w radiu i to co powiedzą mu koledzy z plutonu/obozowy propagandzista. Dlatego Polacy tak dzielnie walczyli podczas Kampanii Wrześniowej bo wmawiano im, że już za chwilę, lada dzień Francja i Anglia wyprowadzą kontruderzenie na Niemcy i wojna się skończy raz-dwa. I dlatego wiele oddziałów 17-tego września poddało się bez walki wojskom radzieckim - była dezinformacja i każdy myślał, że oni wkraczają by nam pomóc w walce z Niemcami, nie było wtedy smartfonów i netu, nie było przepływu informacji w kilka sekund po całym świecie. Zresztą dzisiaj też nie znamy pełnego obrazu sytuacji, gdy islamski terrorysta z niemieckim paszportem rozpieprza się ciężarówką w tłumie mówi się o "wypadku drogowym z udziałem niezrównoważonego psychicznie Niemca" a gdy Rosjanie atakują okręt wojskowy który naruszył ich przestrzeń morską mówi się o "incydencie z udziałem ukraińskiego nieuzbrojonego kutra"