p................m
2013-09-24, 20:35
czekamy aż klątwa dopadnie autora postu, no i na materiał oczywiście też.
Cytat:
(...) przyjechał wczoraj do brata pocieszyć go,
bo trzy dni temu zmarła mu teściowa (...)
Pocieszyć go, że pozbył się teściowej ??
Pojechał tam srogo świętować, zapytaj lepiej o przyczynę pożaru
Na stronie strażaków patrzyłeś? Zwykle coś tam publikuja tego samego dnia lub dzień po
I co, teraz pewnie zacznie się to socjalistyczne "zbieranie na..."...
A dzień wcześniej tacy korwiniści...
@up
Ile można głupim ludziom tłumaczyć, że dobrowolne publiczne zbiórki pieniędzy dla osób [czy instytucji] w potrzebie są DOBRE a odbieranie ludziom pieniędzy pod przymusem jest ZŁE.
Padają argumenty, że jeśli potrzebujesz Boga do tego aby żyć dobrze to jesteś słaby. Ja powiem, że jeśli potrzebujesz przymusu prawnego i służb mundurowych które to prawo egzekwują aby pomóc bliźniemu to jesteś zwykłym c🤬jem.
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.
Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
1r0n
2013-09-25, 0:06
Zazdroszczę dobrego humoru mimo nieszczęścia. Wielu by się załamało.
!Timon napisał/a:
@up
Ile można głupim ludziom tłumaczyć, że dobrowolne publiczne zbiórki pieniędzy dla osób [czy instytucji] w potrzebie są DOBRE a odbieranie ludziom pieniędzy pod przymusem jest ZŁE.
Padają argumenty, że jeśli potrzebujesz Boga do tego aby żyć dobrze to jesteś słaby. Ja powiem, że jeśli potrzebujesz przymusu prawnego i służb mundurowych które to prawo egzekwują aby pomóc bliźniemu to jesteś zwykłym c🤬jem.
Js powiem, że jesteś debilem.
@up możesz tak powiedzieć, jedynie jak będziesz patrzyć w lustro
@krasnystaf Powiedział idiota który zapewne chętnie by wyciągnął łapy po pomoc, choć sam jej nigdy nie zaoferował.
S................n
2013-09-25, 7:51
@!Timon: pięknie powiedziane.
q................u
2013-09-25, 9:37
Jurbek napisał/a:
Pocieszyć go, że pozbył się teściowej ??
Pojechał tam srogo świętować, zapytaj lepiej o przyczynę pożaru
Ja mam zajebistą teściową i c🤬ja mi zrobisz, nie masz nawet dziewczyny, a Twoje ręka zdradza cię z odbytem.
K🤬a, człowiek jest w ciemnej dupie i jeszcze zjarała mu się chata, a ty sobie głupie teksty walisz. Żeby po sadolowemu, jak autor prosić o foto, albo film, to nie k🤬a, tekstem na poziomie wczesnej gimbazy...
P.S. To ma ktoś materiał z tego?
@!Timon a kiedy Ty chłopie zrozumiesz, że nawet zarabiając kilkadziesiąt procent więcej, to i tak ludzi tym nie zmienisz i gówno dostaną Ci, którzy czegoś potrzebują? Zamiast ubezpieczeń zdrowotnych i kilkuletniej kolejki do NFZ-u byłyby dodatkowe 3 kanały na multipleksie, a na każdym z nich, 24h na dobę wszyscy poszkodowani w kraju wypier*alali by najznamienitsze obertasy, żeby tylko ktoś dał im złotówkę, bo i tak całej kwoty nie uzbierają. I to osoby prowadzące program będą pobierały prowizję, do tego nie małą. Bo tu nie chodzi chłopie o zmianę polityki gospodarczej kraju, tylko ludzi. Nie wiem kiedy Wy, Kreole to zrozumiecie, ale z każdą rozmową z jakimkolwiek lewackim, czy szowinistycznym (bo tu trzeba z całą odpowiedzialnością przyznać, że (KNP np.) jest obozem szowinistycznym, przez to jak podchodzi do kobiet oraz mniejszości - bo tu już roszczą o ograniczanie ich praw, by stały się istotami niższymi, a nie o ograniczenie ich w stopniu wyrównującym traktowanie jedynie w PRAWNYM ASPEKCIE z innymi), to z każdą taką rozmową coraz bardziej przekonuje się jak mało macie w głowie i jak płytką wyobraźnią władacie.
Bo Wam się marzy społeczeństwo takie jak teraz (w domyśle demokratyczne), że każdy będzie wiedział co dobre, a co złe(to właśnie jest błędne założenie demokracji i Waszej wizji), bo będzie wiedzieć, że jest nad nim batożek (przestrzeganie prawa, wizja kary), albo z rozumu (zaczerpnięte z demokracji - błędnego założenia) (ot, pomogę innym, bo mi ktoś pomoże - a nie pomoże, bo takich osób będzie za dużo). Ni to demokracja, ni to autorytaryzm. I znowu niewypał, bo zakładacie, że albo całe społeczeństwo jest mądre (demokracja), albo głupie (autorytaryzm), zależnie od potrzeby rzuconego argumentu.
Podsumowując - chcecie z ludzi głupich zrobić mądrych (bądź na odwrót) poprzez umożliwienie im zarabiać po 40% więcej.
I wiecie co? Gówno prawda. Bo żaden pracodawca nie podniesie swoim pracownikom pensji, a, bo ma większą sprzedaż. Wiesz (wiecie) dlaczego? Bo jest zasranym Kreolskim skur*ysynem. Te Wasze Kreolskie pobratyńce będą jeszcze więcej z nich ssali aż się dorobią i się przeżrą, a na koniec zdechną.
Bo demokracja to najgłupszy (wraz z socjalizmem) ustrój, bo zakłada, że całe społeczeństwo jest świadome, rozumne. A NIE JEST. Najbardziej bliski prawdzie jest chyba autorytaryzm, do którego się próbujecie odwoływać (ale tylko, gdy to wygodne), bo zakładał, że całe społeczeństwo to debile, a tylko jeden wie o co w tym wszystkim chodzi. Tylko wybierz takiego mądralo.
I mój drogi, tak - taka forma to ordynarny socjalizm, jeszcze w gorszej formie, bo dobrowolnej, a więc oczekiwanej przez państwo. Nawet chłopie za komuny nikt nie oczekiwał, że ktokolwiek będzie komukolwiek pomagał, dlatego robiono to przymusem.
PS Tak z ostatnich refleksji - widziałem film "Ostatni cygan w Oświęcimiu" - jak sama nazwa mówi o ostatnim cyganie w Oświęcimiu (w mieście, nie obozie). I dowiedziałem się niesamowitej rzeczy! Te wszystkie lewackie kur*y (obecne) są jeszcze bardziej nadgorliwe od swoich archetypów, chcąc ratować ciapaciątka! Bo socjalizm tak naprawdę z nimi walczył, cały film opowiada o historii ich wysiedlania przez władze komunistyczne.
Jak Twoje wypracowanko się ma do tego, co napisał iTimon to pozostanie zagadką na wieki.