Pokłócili się pracownicy skarbówki i Poczty Polskiej, która z tych instytucji bardziej wnerwia petenta. Doszło do bijatyki.
Wizyta w publicznym szpitalu, na policji i w sądzie spowodowała, że obaj musieli przyznać się do porażki
Konto usunięte
2014-07-26, 16:02
I tu się mylisz to "petent" wnerwia i meczy urzędników tym, że coś od nich chce. Przynajmniej takie mam zawsze wrażenie po wizycie w urzędzie.
Konto usunięte
2014-07-26, 16:35
K🤬a patrz, dobrze że na wytrzeźwiałce nie byli bo i tamci by polegli
na koniec w bonusie w pace dymanko
podpis użytkownika
C🤬j w dupę temu co sprzyja dzielnicowemu
Konto usunięte
2014-07-26, 21:56
P🤬lisz z tą pocztą, jeszcze się nimi nie zawiodłem, i tak - korzystam z ich usług często, i tak - również w zimie.
@raper900 wszystko zależy od listonosza i oddziału poczty. Mnie ma w swoim rewirze pan A który zawsze przynosi mi listy i paczki a mój kolega który mieszka niedaleko ode mnie i jest w rewirze pana B zawsze ma awiza nawet jak waruje w domu w oczekiwaniu na przesyłkę. Z resztą pan B jest powodem dla którego zacząłem dawać napiwki panu A w formie gratyfikacji za to że jednak pracuje należycie choć mógłby jak pan B.
Nie wiem czemu ludzie czepiają się Poczty Polskiej. Według mnie ten relikt spełnia dobrze swoją funkcję i nie powinien być likwidowany. Listonosz puka do drzwi, nie zostawia awizo w płocie, ostatnio nawet wieczorami przesyłkę doręczają, do Urzędu zawsze blisko, a jeśli zacznie coś nie tak funkcjonować, to można złożyć skargę naczelnikowi w najbliższym urzędzie. A spróbuj teraz złożyć skargę na Inpost albo DHL. Nie wiadomo gdzie mają placówki, jak ich już znajdziesz i chcesz złożyć skargę to cię zleją. Zatrudniają ludzi na umowach śmieciowych, często kurierzy mają rozległe rejony i w c🤬j paczek, listów do rozniesienia, przez co zostawiają awizo w płocie, w bramach, to później gdzieś zmoknie, wiatr wywieje... Jak tam, kiedy zamawiam coś na alledrogo, to zawsze piszę sprzedającemu, aby jeśli jest taka możliwość, wysłał mi paczkę Pocztą Polską.
E tam. Zapomniałeś o ZUSie i pani z dziekanatu...
Konto usunięte
2014-07-27, 0:10
Dowcip jest źle sformułowany. Powinno być: "która z instytucji najbardziej wnerwia", a nie "która z TYCH instytucji bardziej wnerwia. Gdyby wzięto tylko te dwie instytucje pod uwagę, to któraś ze stron musiała by wygrać, a z kawału wynika co innego.
Ale to tylko szczegół, a autor zapewne miał dobre intencje, aby przekazać w skrócie jak kuriozalne jest funkcjonowanie polskich instytucji państwowych.
Pozdrawiam i życzę miłej nocy.
Według mnie poczta dzisiaj działa całkiem dobrze, jako jedna z niewielu państwowych instytucji. To zasługa głównie konkurencji, poczta żeby istnieć musi się starać, a np. takie PKP posiada praktycznie monopol na kolej w kraju (chociaż może kiedyś się to zmieni). A sądy, zusy, urzędy skarbowe itp., z natury nie posiadają konkurencji i z tym bywa gorzej, tutaj trzeba inaczej zmotywować do lepszego działania.
10 lat temu z pocztą było gorzej, m.in. notoryczne zaglądanie do przesyłek i wyj🤬e na to że coś zniknęło. Dzisiaj też nie jest idealnie, ale jest nieźle.
podpis użytkownika
Oto jest koniec końców świata, który znamy!
Przecież żyjemy tą chwilą od lat
Ostatnie wolne miejsca w pierwszym rzędzie mamy
Ze śmiercią będzie nam tu za pan brat.
Gorzka prawda. Swoją drogą skąd zaj🤬e ? gdzieś to już widziałem