👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
I jak to jest? mamy ich za wschodnią dzicz a równocześnie takie radykalne metody mają u nas uznanie...
Widocznie w nas samych trochę krwi zachodu a trochę tej krwi wschodu...
Halman napisał/a:
I jak to jest? mamy ich za wschodnią dzicz a równocześnie takie radykalne metody mają u nas uznanie...
No bo to jest tak: Czechy, Słowacja i Słowenia - najbogatsze (w przeliczeniu na mieszkańca, a nie ogólne PKB) słowiańskie Państwa, potem jesteśmy my, a potem Bałkany, Rosja, Białoruś, Ukraina
ProVVe napisał/a:
Jak będzie za dużo to pójdzie sobie gdzie indziej nadmiar stada lub stado i tak powraca gatunek w kraju...
źle rozumujesz.. one miedzy soba zaczynaja w stadzie sie krzyzowac i przez to mamy slabe geny u zubrow. Kilka pokolen i nie bedzie nic bo zjedza je choroby i inne gowno. Wilkow coraz wiecej, dzikow to juz w ogole. A wiesz czemu? Bo w PL doprowadzono do monokultury-sieją kukurydze. Locha potrafila się raz do roku wyprosic na wiosne a teraz już 10 miesięczna loszka lazi z brzucholem bo taka utyta na kukurydzach.. +pelno smieci w miescie. Dziki zamiast kopac po rowach w lesie ida na latwizne i zlaza sie na degustacje resztek ze smietnikow na obrzezach miast. Musialyby byc na prawde zimy po -30 zeby przetrzebilo troche osobnikow. A u nas snieg to jedynie na poludniu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie