Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
JoSeed 2025-06-18, 13:26 2
TwójCzarnyPan napisał/a:

Zetknęły się luźne przewody plus i minus i zaiskrzyło, bo oba były z drugiej strony podłączone do akumulatora.
A klakson włączał się prawdopodobnie dlatego, że po podłączeniu zasilania zwykle reaktywuje się alarm. Ale znaczy to, że akumulator w tym aucie był całkiem rozładowany. To potencjalnie niebezpieczna sytuacja, bo zanim odpali silnik, akumulator będzie się ładować z drugiego sporym prądem i kable mogą się upalić.

Notuję w pamięci, oby się, cholera, nigdy nie przydało... dziękuję 🤗
Zgłoś
mihauek 2025-06-18, 14:10
Auto użytkowane przez kobietę - jak znajdziecie kiedyś w ogłoszeniu w opisie to dobrze wiecie, żeby takiego auta nie kupować xD
Zgłoś
Bulbulator 2025-06-18, 14:26
Mam wrażenie, że czarny kabel jest na akumulatorze, a czerwony na masie.
Jeżeli tak podłączy na drugim samochodzie, to ok chociaż nieprawidłowo, ale jeżeli podłączy teraz czerwony na plusa to
Zgłoś
tatko 2025-06-18, 14:26
JoSeed napisał/a:

Oki, to ja jako przedstawicielka "girls-ów" zapytuję - co się dzieje i dlaczego?
Tak, jestem głupkowata i nigdy sama nie podlaczalam kremów. Zawsze znalazł sie jakiś dżentelmen...
Mimo tego, chciałabym wiedzieć
Dzięki.

Nawet nie pytaj. Nie dotykaj takich rzeczy dla swojego i cudzego bezpieczeństwa.
Krem to sobie na zmarszczki wklep.
Zgłoś
JoSeed 2025-06-18, 14:28
tatko napisał/a:

Nawet nie pytaj. Nie dotykaj takich rzeczy dla swojego i cudzego bezpieczeństwa.
Krem to sobie na zmarszczki wklep.

Myslalam o klemach, ale słownik stanowczo zaoponował
Zgłoś
ufok 2025-06-18, 14:38
turor napisał/a:

te wielki oczy jak dno od butelki z moczem

Często tam zaglądasz?
Zgłoś
tomnbb 2025-06-18, 17:10
MukaPuka napisał/a:

kompletny brak mózgu, w rękach telefony, ale mózg nie ogarnia, że można sprawdzić w necie jak to się podłącza prawidłowo bo mają wgrane w te łby, że telefon to jest tylko do nagrywania gówna na tiktoka i fotografowania kaczego ryja.

Ale ona chyba ma na tym telefonie włączony manual z youtuba. Nie zwróciła jednak w nim uwagi na pewne drobne szczegóły......
Zgłoś
Czekoladowy_książe 2025-06-18, 18:07 7
JoSeed napisał/a:

Oki, to ja jako przedstawicielka "girls-ów" zapytuję - co się dzieje i dlaczego?
Tak, jestem głupkowata i nigdy sama nie podlaczalam kremów. Zawsze znalazł sie jakiś dżentelmen...
Dzięki.

Wielmożna Josidowo, jeśli znajdziesz się w sytuacji jak damy z filmu wyżej tj. Twój samochód nie odpala z powodu rozładowanego akumulatora, możesz skorzystać z kabli rozruchowych i pomocy drugiego auta. Ustaw oba pojazdy blisko siebie, ale tak, aby się nie dotykały. Upewnij się, że oba silniki są wyłączone, a kluczyki wyjęte. Teraz sięgnij po kable: czerwony podłącz najpierw do plusa (+) rozładowanego akumulatora, a następnie do plusa sprawnego auta. Czarny kabel podepnij do minusa (–) sprawnego akumulatora, a jego drugi koniec do niepomalowanej metalowej części silnika lub karoserii auta z rozładowanym akumulatorem (nie do minusa!). Uruchom sprawne auto i poczekaj 3–5 minut. Następnie spróbuj odpalić samochód z rozładowanym akumulatorem. Jeśli się uda, odłącz kable w odwrotnej kolejności, zachowując ostrożność. Pamiętaj, by po uruchomieniu przejechać przynajmniej 20–30 minut, by akumulator się naładował. Powodzenia i szerokiej drogi!

Twój zawsze służący pomocą Książę
Zgłoś
JoSeed 2025-06-18, 18:36
Czekoladowy_książe napisał/a:

Wielmożna Josidowo, jeśli znajdziesz się w sytuacji jak damy z filmu wyżej tj. Twój samochód nie odpala z powodu rozładowanego akumulatora, możesz skorzystać z kabli rozruchowych i pomocy drugiego auta. Ustaw oba pojazdy blisko siebie, ale tak, aby się nie dotykały. Upewnij się, że oba silniki są wyłączone, a kluczyki wyjęte. Teraz sięgnij po kable: czerwony podłącz najpierw do plusa (+) rozładowanego akumulatora, a następnie do plusa sprawnego auta. Czarny kabel podepnij do minusa (–) sprawnego akumulatora, a jego drugi koniec do niepomalowanej metalowej części silnika lub karoserii auta z rozładowanym akumulatorem (nie do minusa!). Uruchom sprawne auto i poczekaj 3–5 minut. Następnie spróbuj odpalić samochód z rozładowanym akumulatorem. Jeśli się uda, odłącz kable w odwrotnej kolejności, zachowując ostrożność. Pamiętaj, by po uruchomieniu przejechać przynajmniej 20–30 minut, by akumulator się naładował. Powodzenia i szerokiej drogi!
Twój zawsze służący pomocą Książę

Dziękuję! 🤩
Zgłoś
Baronessa 2025-06-18, 18:38 2
Bestia_z_cricolandu napisał/a:

Osobnik o takim BMI nie powinien być nazywany kobietą tylko samicą.🙂

Otóż to... 👍 Fajna i roztargniona samica. Pomógł bym jej podładować akumulator, a potem bym ją załadował. Przysługa za przysługę. 5/10 dla tej foki. Kto wybrzydza, ten nie r🤬a...
Zgłoś
panar3 2025-06-18, 19:17 1
Bestia_z_cricolandu napisał/a:

Osobnik o takim BMI nie powinien być nazywany kobietą tylko samicą.🙂

Raczej lochą
Zgłoś
Lukash2107 2025-06-18, 20:53 1
P🤬lona świnia narobiła wiecej złego niż matka która ją urodziła
Zgłoś
kurdeee 2025-06-18, 21:10 1
JoSeed napisał/a:

Dzięki.

Ekhm... Proszę Panią "klemów".
Kremy możesz podłączyć do tortu ciasta, ciastka, możesz cycki sobie wysmarować znaczy podłączyć do nich kremy...
Zgłoś
ten_tego 2025-06-19, 1:21
Mufą do siebie...
Zgłoś
Konto usunięte 2025-06-19, 2:03 2
JoSeed napisał/a:

Dzięki.

Czerwony do czerwonego, a ten drugi do drugiego. To nie jest nauka o rakietach, choć wielu stara się to tak przedstawiać, żeby wyglądało że oni są mądrzy a tamte głupie. To trochę jak z robieniem prania, tamtę przedstawiają to jako skomplikowany i wymagający doświadczenia proces, a prawda jest taka nie mieszaj białego z kolorem i wsyp proszek.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie