Brazylijscy więźniowie marnują swój potencjał, tworząc różne wynalazki tylko w jednej dziedzinie
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:47
nawet nawet parę poprawek i będzie coś już wiem jaki użytek zrobić z materiałów w mym garażu
Przy tym kalibrze i tego typu broni strzelec sam by postrzelił się w łeb .
jbone napisał/a:
W tej samoróbce wszystko jest solidniejsze niż odbyt twojej matki.
To by wszystko wyjaśniało
ale to przecież dalej wygląda co najmniej podejrzanie....
Obczajcie dialog:
-co to jest?
-podstawka na srajtaśmę z uchwytem i wihajstrem panie władzo....
Obczajcie dialog:
-co to jest?
-podstawka na srajtaśmę z uchwytem i wihajstrem panie władzo....
AbuyinDjadirIbnOmarK napisał/a:
nawet nawet parę poprawek i będzie coś już wiem jaki użytek zrobić z materiałów w mym garażu
no tak ale nabojów już tak łatwo nie zrobisz,
Przekupni strażnicy sami dostarczają narzedzia i materiał. Widelcem tego nie zrobili
Respektuj napisał/a:
Przekupni strażnicy sami dostarczają narzedzia i materiał. Widelcem tego nie zrobili
PMy "Błyskawica" były tak zaprojektowane, że składały się z większej ilości części niż sten na którym były wzorowane(+obrócony magazynek). Dzięki temu można było produkować części w warsztatach pod nosem Niemców, a kształt części przed złożeniem do kupy nie wzbudzał podejrzeń, i łatwiej było wynieść mniejszy kawałek metalu.
Ta zabawka tak właśnie wygląda, skomplikowana w budowie, żeby dało się rozebrać na drobniejsze kawałki i ukryć przed wniesieniem do celi. W niektórych więzieniach też są warsztaty, żeby pensjonariusze mogli coś popracować, więc niekoniecznie musieli to wnosić z zewnątrz.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie