Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Kolejny element układanki
Keli • 2016-03-02, 9:14
Długi wykład Żebrowskiego (wg GW antysemity i faszysty) między innymi o tym dlaczego nasz były prezydent nie znał ortografii oraz wiele wiele wiecej informacji o współczesnej Polsce. Stwierdziłem, że zamiast oglądać jakieś gówno warto zainteresować się historią Polski Bardzo wartościowy wykład dla każdego zastanawiającego się czemu w Polsce sprawy wyglądają tak jak wyglądają. o geremku, kiszczaku, wsi, nkwd, armii badera, masakrowaniu elit Polski przez ostatnie pół wieku.. oraz o tym jak Norwegia w czasie jednego pokolenia wyczyściła polityke z byłych sbckich i postsowieckich polityków. Szkoda ze nam się to nie udało.. Gdyby Lech Wałęsa nie obalił pierwszego rządu Olszewskiego (który zapowiadał lustracje) moż historia Polski wyglądałaby zupełnie inaczej. I np taki Gross nie zostałby odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej..

Polecam
Zgłoś
Konto usunięte 2016-03-03, 4:08 2
Bardzo fajny wykład, ale nie podoba mi się ta wielce martyrologiczna metoda prowadzenia wykładu, że to jakie cudowne elity był w II RP (przytacza tu przykład Hipolita Milewskiego, którego "wygryźli" w II RP, ergo aż takie cudowne to one nie były) czy wielkiej emigracji, choć wszyscy znamy te opowieści jak to bogata szlachta na dworach Paryża balowała i raz na tydzień między kolejnymi popijawami "roniła łzę" za utraconą ojczyznę (dobrze wiemy, że nie za ojczyznę a za majątki i wpływy dzięki którym mogli dalej grabić i wyzyskiwać Polskę).

Jasne, teraźniejsze "elyty" to badziewie, często ż🤬dowskiego pochodzenia (celowa zagrywka Stalina, który wiedział, że jeśli postawi ż🤬da na stanowisku, to gniew polaków nie będzie kierowany nie na Rosjan, ani nawet na komunistów, a właśnie na ż🤬dów). Jasne, że nie wolno ufać nikomu kto obecnie mieszka w mieszkaniu większym niż M3 w bloku, bo wiadomo, że poszli na układ. Dlatego też ufam ludziom pokroju Andrzeja Gwiazdy, a takich jak Bolek, Pawlak czy Korwin (sugerowanie, że można było przechować w PRL majątek wielkości 10mln zł) to bym do więzienia wp🤬lił.

Ale nie zmienia to faktu, że w swoim zapędzaniu się i wspominaniu wspaniałych elit zawsze dochodzimy gdzieś do roku 1800 i nigdy nie cofamy się jeszcze o te niecałe 100 lat i nie wspominamy, że ta mistyczna "Wielka Bolska", za którą tak tęsknimy, była rozkradana i niszczona przez tą samą szlachtę, która później sp🤬oliła z ogromnym majątkiem do Francji czy USA i była przyczyną utraty niepodległości i wszystkich klęsk które po tym następowały, z tymi obecnymi włącznie.

Mówicie jak to hitlerowcy i komuniści grabili Polskę, a zapominacie, że pierwszy kto grabił Polskę, i to do takiego stopnia, że kraj nasz przestał istnieć i dopiero teraz się odrodził karłem dawnej świetności, byli właśnie Polacy, szlachcice i magnaci, "kwiat" polskiej kultury i dyplomacji...

Śmiechłem również jak powiedział o kibicach w kontekście pielgrzymki na Jasną Górę. Widziałem na YT tą ich pielgrzymkę, a raczej wielkie racowisko i darcie hymnu, którego nawet nie znali do końca i już na 3 zwrotce mało kto śpiewał, a na czwartej zaczęli skandować o matołach których obalą kibole

Ogólnie na początku jeszcze spoko, ale z jednej skrajności typ wpada w drugą skrajność. Szczególnie, że powiedział, że nie ma obecnie elit, które reprezentowałyby polaków, a potem radzi, żeby szukać jakichś alternatywnych źródeł informacji

Jak człowiek myśli, że cały ten kraj to c🤬j oszustwo to się zachłyśnie tym wykładem (część historyczna bardzo ciekawa zresztą, nie ukrywam), ale tak na chłodno to jest to ciąg ataków na obecną władzę i żadnych pomysłów na zmianę.

Jak chcecie prawdziwą zmianę, to macie ode mnie poradę - głosujcie w wyborach na ostatnich na listach. Nie głosujcie na pierwszych, bo to #układ, a tych na końcu (też nie na samym końcu, ale tak 3-4 pozycję od dołu). W wielu partiach ci na dole to są rzeczywiście ludzie, którzy dostali się na listy z powodu zasług większych niż tylko dla partii. Oczywiście ten sposób nie jest nawet i blisko jakimś super sposobem, ale i tak to lepsze niż głosować ciągle na te same mordy.
Zgłoś
AgentGrzesiek 2016-03-03, 9:47
DUST DEVIL napisał/a:

Mówicie jak to hitlerowcy i komuniści grabili Polskę, a zapominacie, że pierwszy kto grabił Polskę, i to do takiego stopnia, że kraj nasz przestał istnieć i dopiero teraz się odrodził karłem dawnej świetności, byli właśnie Polacy, szlachcice i magnaci, "kwiat" polskiej kultury i dyplomacji...

Uważaj, bo zaraz dojdziesz do pierwszych obozów koncentracyjnych, które to podobno powstały w Polsce za króla Kraka
Zgłoś
Konto usunięte 2016-03-03, 17:49
AgentGrzesiek napisał/a:

Uważaj, bo zaraz dojdziesz do pierwszych obozów koncentracyjnych, które to podobno powstały w Polsce za króla Kraka

Król Krak największy zbrodniarz wojenny ;_;
Zgłoś