Kolejny zamach w Wołgogradzie.
Co najmniej 15 osób zginęło, a 23 zostały ranne w poniedziałek rano w kolejnym zamachu bombowym w Wołgogradzie, na południu Rosji - poinformował wicegubernator tego regionu Wasilij Gałuszkin.
Po zamachach wybuchła panika
Wśród ofiar zamachu nie ma obywateli Polski - poinformował na Twitterze rzecznik prasowy polskiego MSZ Marcin Wojciechowski.
To drugi atak terrorystyczny w tym mieście w ciągu dwóch dni i trzeci w ciągu dwóch miesięcy. W niedzielę w wyniku zamachu samobójczego na tamtejszym dworcu kolejowym śmierć poniosło 17 osób, a obrażeń doznało 45. Natomiast 21 października wskutek wybuchu bomby w autobusie komunikacji miejskiej zginęło tam sześć osób, a rannych zostało 50.
informacje z interia.pl
Konto usunięte
2013-12-31, 1:05
no, no, no, może w końcu zacznie się coś dziać na tym wschodzie
Imm420 napisał/a:
Coś mi się wydaje, że Rosjanie sami podkładają te bomby, żeby tylko mieć argument umożliwiający im pozbycie się c🤬ków.
Chcialem napisac po przeczytaniu tematu, Ciekawe czy za zamachami nie stoi bezpieka. bo prawda jest taka ze nigdy nic nie wiadomo. Moze maczali w tym palce moze nie, prawdopodobnie sie nie dowiemy
Konto usunięte
2013-12-31, 1:06
Pamiętajcie jak było z rzekomymi zamachami na bloki mieszkalne zaraz przed wybuchem II wojny czeczeńskiej, tj. zaraz przed wyborami prezydenckimi, gdy Putin miał dosyć słabe notowania. Zamachy, później krucjata przeciw rzekomym, winnym Czeczenom i Putin w cuglach wygrywa wybory z miażdżącym poparciem społeczeństwa.
Wszystko jest możliwe. Chociaż w perspektywie olimpiady w Soczi i wygładzaniem wizerunku cara, np. amnestie - krwawa rozprawa z niepokornymi ludami Kaukazu nie byłaby mu na rękę, ale to w końcu przecież Putin i Rosja, więc jak napisałem wyżej, wszystko jest możliwe.
Teraz Ruscy się wk🤬ią, namierzą gdzie te brudasy się lęgną, wyślą Specnaz i będą materiały na harda. A Europa dalej będzie obciągać terrorystom w imię tolerancji
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Konto usunięte
2013-12-31, 1:31
BongMan napisał/a:
Teraz Ruscy się wk🤬ią, namierzą gdzie te brudasy się lęgną, wyślą Specnaz i będą materiały na harda. A Europa dalej będzie obciągać terrorystom w imię tolerancji
Ciężko nazwać narody Kaukazu brudasami, a specnaz, omon czy inne formacje tamtejsi bojownicy wciągają nosem. Ruscy pewnie spalą kilka wiosek jak to mieli w zwyczaju w przeszłości i nic się nie zmieni. Później nastąpi kolejny odwet za odwet i tak w kółko.
Wśród ofiar zamachu nie ma obywateli Polski - poinformował na Twitterze rzecznik prasowy polskiego MSZ Marcin Wojciechowski.
Jak to k🤬a głupio brzmi... niedługo będzie:
Wśród ofiar zamachu nie ma obywateli Polski - poinformował na Facebooku rzecznik prasowy polskiego MSZ Marcin Wojciechowski.
Donald Tusk lubi to!
Imm420 napisał/a:
Coś mi się wydaje, że Rosjanie sami podkładają te bomby, żeby tylko mieć argument umożliwiający im pozbycie się c🤬ków.
czy ty k🤬a za przeproszeniem jesteś mądry?
No to chłopaki ze specnazu czekam na nowe filmiki, widzimy się na hardzie.
Przeciez te zamachy sa wszystkie z reki putina, teraz wywola wielki szok i afery, by pozbyc sie wszystkich c🤬kow przed olimpiada. Przeciez w wielkiej mateczce rosji nie moze sie nic zlego stac na oczach calego swiata.(sorry za brak polskich znakow)
@SalvaCzoko Założę się, że wszyscy mówili dokładnie to samo o wszystkich polskich powstaniach.
podpis użytkownika
“I much prefer the sharpest criticism of a single intelligent man to the thoughtless approval of the masses.”
Żeby w Stalingradzie grande robić... Kiedy się wk🤬ią i ich wyp🤬olą. C🤬j czy będą rozboje na ulicach, pokazać tej kupie gdzie ich miejsce.
Ja nie wiem, drugi Hitler musi się narodzić. Albo drugi Stalin i porobić porządki. Jak to jest, że przyjeżdża chłam do czyjegoś kraju i robią co im się żywnie podoba.
Konto usunięte
2013-12-31, 12:27
a nie dałoby sie po prostu zakazać islamu a każdego czciciela srallaha-kutacha-obciągacha po prostu do gazu albo coś?
Konto usunięte
2013-12-31, 13:30
@SalvaCzoko: So ma Afganistan do ludzi z Kaukazu? Najpierw się wyedukuj a później internety.
a nie pomysleliscie ze to moze sama matka rasija podklada te bomby zeby miec pretekst do kolejnej zbrojnej interwencji? malo razy w historii tak bylo