Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi nie ze kierowca dostawczaka jest winien kolizji. Oczywiście kierowca osobówki nie dostosował prędkości do panujących warunków i skoczyło się tak jak widzimy na filmie.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ten słynny zakręt znajduje się na południu Polski. Nie pierwszy i podejrzewam nie ostatni wypadek w tamtym miejscu.
Dla ciekawych link do artykułu
KLIK
Tak dostawcza zjechał na jego pas, zasada jest prosta nie możesz komuś za jechać drogę przy zmianie pasa.
To że jechał za szybko to inna sprawa ale być może bez tego manewru dostawczaka przejechał by bez wpadania w poślizg
Z drugiej strony to strażacy nie mogli stanąć całkowicie na poboczu? Przecież jest utwardzone, nie zakopaliby się. No ale jasne, w dupie wszystko, odpalą bomby i stoją na zakręcie, bo przecież na sygnale. A wystarczyłaby zwykła ludzka kultura, jakieś przewidywanie. W mojej ocenie w jakiejś mierze winni są też i strażacy bo była możliwość całkowitego ustawienia wozu na poboczu.
Zakręt na Drogowej Trasie Średnicowej, mniej-więcej na pograniczu Rudy Śląskiej i Zabrza. Od początku dostarcza rozrywki, zwany jest "Zakrętem Mistrzów".
Ten koleś pod wiaduktem to chyba z sadola. Zostawił popsute auto a sam bezpiecznie poszedł za barierki.
Niech mi ktoś wyjaśni gdzie niby dostawczak jest czemus winien? Przecież jedzie cały czas swoim pasem, a przynajmniej z tego wideo nie jest się w stanie ocenić jego winy...
Ja tu widzę ucieczkę sprawcy z miejsca wypadku. Biały bus.
ruskiarbuz napisał/a:
Niech mi ktoś wyjaśni gdzie niby dostawczak jest czemus winien? Przecież jedzie cały czas swoim pasem, a przynajmniej z tego wideo nie jest się w stanie ocenić jego winy...
W 1sekundzie zmienia ze skrajnego prawego na środkowy
ruskiarbuz napisał/a:
1 sekunda filmu , widac jak dostawczak zmienia pas
podpis użytkownika
right is right
left is not right