Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zdjęcia opublikował w 1971 Tygodnik "Stolica" (numer 40/1971). Zostały one znalezione w zniszczonym niemieckim czołgu.

Zdjęcia są ciekawe i unikatowe, gdyż przedstawiają m.in. pałac saski kilka miesięcy przed wyburzeniem i figurę Chrystusa sprzed kościoła św. Krzyża na Krakowskim Przedmieściu, zrzuconego z cokołu na ulicę.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-08-01, 9:35
nasze matki wasze tanki
Zgłoś
Konto usunięte 2013-08-01, 9:40
No i po co k🤬y z Londynu sie chciały popisywać
Zgłoś
zonk 2013-08-01, 9:44 2
A potem cały kraj musiał łożyć na odbudowę tego syfu k🤬a mać.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-08-01, 10:02 1
warszawiaków nie szkoda
Zgłoś
Dymekx 2013-08-01, 11:18 2
Większość zniszczeń nie została spowodowana w wyniku zaciekłych walk a umyślnego działaniu wojsk Niemieckich, Heinrich Himmler wydał rozkaz i z tąd 190 tys. zabitych cywili i cała Warszawa zrównana z ziemią. Niezły burdel po tym powstaniu powstał...
Zgłoś
seattle 2013-08-02, 6:55
ci którzy wymyślili całe to powstanie powinni dostać w łeb, pogrzebali tylko miasto i ludzi, w innych okupowanych krajach nikt nie wpadł na taki "świetny" pomysł... bohaterscy powstańcy... jasne... i jeszcze rozpamiętują ten idiotyzm z roku na rok jakby było co czcić i chwalić
Zgłoś
Hrodgar 2013-08-02, 11:39
UP, bo gdyby nie było powstania to Hitler oddał by Warszawę Stalinowi bez walki, BA ODDAŁ BY MU K🤬A CAŁĄ POLSKĘ AŻ PO ODRĘ.

Brak podstawowej wiedzy historycznej z okresu 2WŚ oraz lata propagandy czerwonych okupantów robią dzisiaj swoje.

podpis użytkownika

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
seattle 2013-08-02, 13:56
że ja niedouczony i przerobiony przez czerwonych? myślę że się mylisz ale każdy ma swoje zdanie
Zgłoś
Konto usunięte 2013-08-05, 19:50
O lo lo ... komuchy mało pewno nie jebnęły na zawał jak zobaczyły kolorowy film. Mamy rok 1971. W 1970 roku wychodzi ostatni odcinek "Czterech Pancernych". Oczywiście czarno-biały, bo komunę opracowanie kolorowego przerastało.
Zgłoś