Komentarz Watykanu dotyczący wyników irlandzkiego referendum
legalizującego związki partnerskie:
“To obrzydliwe. Niby dlaczego jeden mężczyzna miałby spać z innym mężczyzną jeżeli dookoła jest tylu młodych chłopców?”
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ale czy to nie jest ironia. Krytykują coś, co nagminnie sami uprawiają.
Wg. bardzo, ale to bardzo ostrożnych danych szacunkowych Frondy, która jest pismem skrajnie katolickim około min. 30% księży jest homoseksualistami.
konto usunięte
2015-06-21, 11:32
@up
Chyba twoją wiarę. Nie mów za innych. Pedofilia to tylko jeden z wielu grzechów kościoła. Jakbym miał władzę to bym to bym ich tak za mordę wziął że by się zesrali.
konto usunięte
2015-06-21, 13:49
@up
Jak sprytnie pominąłeś czasy Zeusa i Hery czy Jowisza i Junony.
Jakoś tak "trochę" czerpiemy z tamtego okresu.
konto usunięte
2015-06-21, 13:54
@cys23
Święta, dni wolne czy inne okazje do obdarowania prezentami są różne często ciekawsze i bardziej radosne niż te katolickie. Lepiej to nie wyznawać żadnej religii a nie wybierać mniejsze zło zwane chrześcijaństwem. Religia jest częścią kultury ale nie jest niezastąpiona, cywilizacja białego człowieka została zbudowana na kulturze starożytnego Rzymu i Grecji, a przez okres czasu gdy kościół miał silną pozycje niezbyt się rozwinęła aż do oświecenia. Nie jest to też nasza religia a siłą nam narzucona, przez wieki indoktrynacji i niszczenia wszelkiego sprzeciwu zaczęliśmy się z nią identyfikować. Kościół w Polsce to nic innego jak utrzymujący się od ponad 1000 lat okupant, (tyle, że zamiast germanizacji czy rusyfikacji mieliśmy chrystianizację) i jak każdego okupanta należy się go pozbyć.
cys23, to co piszesz to jest tradycja. 90% ludzi obchodzi święta nie dlatego, że wierzą w pana na chmurce i jego synka chodzącego po wodzie, tylko dlatego że ich rodziny i wszyscy dookoła robili tak od zawsze. Mało tego - to nie jest żadna
nasza religia. Nasza, słowiańska, została zniszczona przez niemców, którzy zmusili nas do przyjęcia chrześcijaństwa i ładnie nazwali to chrztem Polski. Poza tym pozmieniały się tylko nazwy świąt, a daty zostały te same. Chrześcijaństwo ogólnie czerpało garściami z lokalnych wierzeń, które wyparło i zniszczyło. Tak trochę jak choroba albo pasożyt. Masz, poczytaj.
ryuuk.salon24.pl/265220,swieta-poganskie-czy-chrzescijanskie
sadol.pl/kosciol-katolicki-a-wierzenia-poganskie-vt261185.htm
Ja jestem bezreligijny. Jestem deistą, ale nie uznaję żadnej z obecnych religii za sprawne wyjaśnienie naszego bytu. Jednakże zdaję sobie sprawę, że gdyby przejęła nas inna religia, to w dzisiejszych czasach, zamiast badania kosmosu, byśmy lepili chatki z gówna lub kopali jaskinie mieszkalne. Czy w histroii ludzkości istniało jakieś ateistyczne państwo? Chyba nie - nie znam całej historii ludzkości, ale wierzenia w wyimaginowaych superhirosów zawsze były. Katolstwo było na tyle dobre, że dzięki niemu biały człowiek podbił większość planety, potem je reformował i ewoluował mentalnie rozwijając się technologicznie i odchodząc od niego, gdzie na przykład w islamie, buddyzmie czy hinduizmie takich ruchów nie widzimy...
Kultura kulturą, a księża i katole to pedały.
Już ulżyliście sobie? Teraz won do kościoła - śmietana sama się z kolan księdza nie zliże.
konto usunięte
2015-06-21, 21:57
te kawały o księżach pedofilach są już nudne