📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:57

morfeusz_123 napisał/a:
UP:
złodziej to jest człowiek,
który nie poczuwa się do spłaty długu.
Złodziej to jest człowiek,
który mówi Ci, że teraz musisz oddac 10 razy wiecej, niż tak naprawdę byłeś winien.

@UP:
Jak podpisałeś umowę jak imbecyl,
to płacisz później jak imbecyl
Jak podpisałeś umowę jak imbecyl,
to płacisz później jak imbecyl
NemesisCaine napisał/a:
który mówi Ci, że teraz musisz oddac 10 razy wiecej, niż tak naprawdę byłeś winien.
Trzeba było oddawać w terminie, a jak kogoś okradłeś nie zwracając mu pieniędzy to ta nadwyżka jest karą. Widać po wpisach, ilu dłużników tu przesiaduje. Do roboty zapierniczajcie i oddajcie, co wyłudziliście od innych.
Dłużnicy to największa patologia tego kraju. Jeszcze przekonani o tym, że to oni są pokrzywdzeni, bo nakupili wszystkiego co im się zachciało, a potem płacz, że nie ma z czego oddać. Co najzabawniejsze najwięcej dłużników jest tam, gdzie rzekomo mieszkają bogatsi - to jest dopiero zagadka.
PS. Co mi grozi za wrzucenie do sieci listy z pełnymi danymi osób, które są mi winne pieniądze i nie mogę odzyskać? Bardzo chciałbym ich ośmieszyć, bo lansują się tym, co niby mają i są bezkarni. Jeśli tylko grzywna to chętnie bym to zrobił.

NemesisCaine napisał/a:
Złodziej pożyczył pieniądze / nie zapłacił za coś, ignorował wezwania do zapłaty i upomnienia i teraz się dziwi, że ktoś chce odzyskać kasę.
Złodziej widział umowę pożyczki i wiedział ile będzie musiał oddać. Czy ktoś kazał mu ją brać ?
Najlepszy_na_świecie napisał/a:
Dłużnicy to największa patologia tego kraju
A co powiesz o państwie polskim, które jest zadłużone na 3 biliony zł? Ciekawe kiedy do nas przyjdzie komornik

w tym modelu guzik sygnału dźwiękowego jest w lewej manetce jak w większości tanich francuzów nie w kierownicy jak w normalnych samochodach

Soczystą dyskusję już zdążyliście tutaj rozpocząć a nikt z was nawet nie zasugerował, że ten filmik to najzwyczajniej fake. Zauważcie, że ten koleś co go nokautuje na początku filmiku pokazuje kierowcy, żeby odjechał (gest ręką gdzieś w 2 sekundzie).

Kevq napisał/a:
Cos mi sie nie wydaje ze komornik jezdzil by takim gownem.
Komornik odjeżdżał zajętym samochodem.
Poza tym nieziemskie zarobki komorników to mit, kilku odpowiednio usadzonych w dużym mieśice zarabia te astronomiczne kwoty, a reszta znacznie, znacznie mniej. No i czarną robotę odwala najczęściej asesor komorniczy, nie sam komornik, a ci dostają 3k na rękę.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie