Główna Poczekalnia (8) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 7 minut temu
Podczas obiadu na cześć szwedzkiej pary królewskiej Bronisław Komorowski pomylił kieliszki. Zafascynowany swoją przemową wznosząc toast sięgnął po kieliszek Królowej Sylwii.

Trudno mi powiedzieć kto uczył pRrezydenta K. manier, ale wydawało mi się, że tyle oleju w głowie powinien mieć. Przecież chwali się, że pochodzi z arystokratycznej rodziny. Tym bardziej jest to zaskakująca wpadka, bo kieliszki były tak ustawione na stole, że nie sposób było się pomylić. Jednak „Gafa” Komorowski i z tym sobie poradził.

Jak donosi Fakt do niezręcznej sytuacji doszło podczas obiadu wydanego na cześć szwedzkiej pary królewskiej, która przebywała w Polsce z oficjalną wizytą. Kiedy prezydent Komorowski wstał, by wznieść toast - w trakcie swojej przemowy - zamiast po swój kieliszek z szampanem, sięgnął po kieliszek szwedzkiej królowej, stojący po lewej stronie.
Królowa natychmiast zareagowała dyskretnie spoglądając w stronę męża, aby on w jakiś sposób uratował tę niezręczną sytuację.

Karol XVI Gustaw potrzebował tylko chwili, aby zorientować się, że sytuacja jest poważna (zgodnie z etykietą i protokołem dyplomatycznym nie wzniesienie toastu odbierane jest jako afront) i jakoś temu zaradzić. Król dyskretnie przekazał swojej małżonce kieliszek prezydenta Komorowskiego, a goście udawali, że całego zamieszania nie widzieli.

Źródło:
fiatowiec.nowyekran.pl/post/13490,hrabia-gafa-komorowski-podprowadzil-...

Nie no ludzie, przecież "Borubar" i "ziemia wolska" Kaczora już dawno zostały przebity BA, Komorro dał radę w gafach przebić Kaczora ORAZ Wałęsę razem J🤬y, trzeba mieć talent, co wyjazd to wpadka, ciekawe kiedy puści bąka przy królowej Brytyjskiej.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2011-05-08, 10:59 18
No faktycznie. Się narobiło. Olaboga!
Jakoś nie wydaje mi się trafnym porównanie pomylenia kieliszka z nieznajomością słów hymnu narodowego. Nie sądzisz? :]
Zgłoś
dr_dex 2011-05-08, 11:34 8
Magik2501 napisał/a:

Nie no ludzie, przecież "Borubar" i "ziemia wolska" Kaczora już dawno zostały przebity BA, Komorro dał radę w gafach przebić Kaczora ORAZ Wałęsę razem Je*any, trzeba mieć talent, co wyjazd to wpadka, ciekawe kiedy puści bąka przy królowej Brytyjskiej.

I co w związku z tym proponujesz? Zastrzelić Bronka, wyjąć z krypty Leszka i przeprosić go za Borubara a może jedno i drugie ?

podpis użytkownika

"A może słucham Ciebie, a może mnie to jebie ..."
Kaliber 44 - "Może tak może nie"
Zgłoś
Blackhunter 2011-05-08, 11:45 2
W końcu był u siebie.
Zgłoś
zonk 2011-05-08, 11:46 7
Dla mnie największą wpadką czy też pomyłką jest powoływanie się na gazetę FAKT.
Zgłoś
golip 2011-05-08, 11:47 5
Podobno Komorowski chciał napisiać list z przeprosinami ale za każdym razem komputer się zawieszał podczas korekty błędów ortograficznych.
Zgłoś
BongMan 2011-05-08, 11:56 21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-08, 12:26 30
Było trzeba zagłosować na Korwina-Mikke, po nim od razu widac, ze potrafi się zachować w towarzystwie...szczególnie wśród rodzin królewskich, jest przecież monarchistą i na takich sprawach się zna jak mało kto. No ale prościej było głosować na Bronka w obawie przed Jarkiem Głupota ludzka nie zna granic.
Zgłoś
meszamorum 2011-05-08, 12:56 6
Nigdy w życiu nie zaprosiłbym kogoś, kto mi z kieliszka podpija :
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-08, 13:42 8
A skąd wiecie że Komoruski zna hymn? Jeszcze nie spiewał, wiec może bedzie kolejna gafa jak zacznie od "Deutchland, deutchland uber alles..."
Zgłoś
krishna 2011-05-08, 15:12 1
Lepiej było głosować na Korwina-Mikke, przecież on dobrze wie, że kobiety mają za mały mózg, żeby być w sejmie. I jeszcze podatki zniesie łaskawca! Afryka welcome to!
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-08, 17:01 16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
meszamorum 2011-05-08, 17:49 4
dr_dex napisał/a:

I co w związku z tym proponujesz? Zastrzelić Bronka, wyjąć z krypty Leszka i przeprosić go za Borubara a może jedno i drugie ?

Twój plan przynajmniej w części brzmi rozsądnie
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-08, 19:36 3
pomylił kieliszki? gdyby zrobił to jakiemuś radomskiemu szczypiorniście, już by nie żył
Zgłoś
Marian Paździoch 2011-05-08, 19:50 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem