Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Koń musi być czysty
Dekster • 2025-01-21, 13:33
Makowscy policjanci wyjaśniają okoliczności zdarzenia, jakie miały miejsce na myjni w Makowie Mazowieckim.

Ustaleni już sprawcy za pomocą myjki wysokociśnieniowej umyli konia. Zwierzę uszkodziło elementy myjni. Sprawcy odpowiedzą za zniszczenie mienia i znęcanie się nad zwierzętami.

Zmieniono 1 razy Zgłoś
smc 2025-01-21, 15:21 5
K🤬a, ja czasem myłem dzieci przy okazji płukania samochodu i żadna krzywda im się nie stała. Wystarczy z daleka trzymać lancę.

Ciekawe, jaki byłby pisk, gdyby w zj🤬ym internecie pojawił się ten filmik...
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-21, 15:46 9
MielonyKotletSchabowy napisał/a:

Moj dziadek byl ulanem, kon to zwierze szlachetne i konie odegraly ogromny wplyw w postepie cywilizacji…. Za takie zachowanie dziadek by przeladowal w tych klaunow z dwururki bez mrugniecia okiem…. I ja chyba tez;) pozdrawiam Soroko Adam

Wstawaj. Zesrałeś się.
To Europa jest, a nie punjabi-gównostan. My tu nie czcimy zwierząt. Koń jest tak samo szlachetny, jak borowik czy kawior. Żyje razem z nami, bo jest smaczny i coś tam pociągnąć czy unieść potrafi. Historia pokazała, że szlachetniejszy od wszystkich koni na świecie był pan Étienne Lenoir.
Typ zezłomował wszystkie konie na planecie degradując je do atrakcji dla turystów.

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
35i 2025-01-21, 16:26 4
JoSeed napisał/a:

Skoro je męczymy od wieków to po co dokładać strumieniem wody pod wysokim ciśnieniem?
O lakier naszych aut się boimy, czy myjnia go nie uszkodzi, a kuń ma to znosić?
Co za dużo, to i świnia nie zje

Zapewniam Cię, że ciśnienie jest nieszkodliwe dla lakieru i konia, natomiast jest wycięty fragment materiału, po którym koń zaczyna kopać przednią nogą. Może mu polecieli myjką po jajkach? Każdy by się wk🤬ił.
Zgłoś
mesjans 2025-01-21, 16:56 2
A w radiu p🤬lą że koń się myjki wystraszył, musiałby mieć jakieś opóźnienie mózgowe. W tamtym roku myłem auto na myjce i zauważyłem że podbiegł do mnie wielki pies który non stop się ustawiał koło mego auta tak by na niego woda tryskała, wtedy były upały i jak skończyłem myć auto a jeszcze trochę wody zostało lałem na psa a on się tylko okręcał na prawo i lewo i zajebiście mu się to podobało. Jak psu się podobało to na pewno i koń nie marudził a tym bardziej złego mu się nic nie stało.
Zgłoś
MielonyKotletSchabowy 2025-01-21, 17:03 3
Andrzejas napisał/a:

Wstawaj. Zesrałeś się.
To Europa jest, a nie punjabi-gównostan. My tu nie czcimy zwierząt. Koń jest tak samo szlachetny, jak borowik czy kawior. Żyje razem z nami, bo jest smaczny i coś tam pociągnąć czy unieść potrafi. Historia pokazała, że szlachetniejszy od wszystkich koni na świecie był pan Étienne Lenoir.
Typ zezłomował wszystkie konie na planecie degradując je do atrakcji dla turystów.

Naj🤬es sie? Nie komentuj.
Teraz rece trzymaj pod dupa i przeczytaj ze zrozumieniem: Brak koni i jego wplyw na swiat:

1. Transport i komunikacja

Brak koni oznaczałby wolniejszy rozwój transportu lądowego, co spowolniłoby handel i wymianę informacji między regionami.

2. Rolnictwo

Rolnictwo musiałoby polegać wyłącznie na sile ludzi i innych zwierząt, co zmniejszyłoby efektywność i opóźniło wzrost produkcji żywności.

3. Wojskowość

Brak kawalerii zmusiłby armie do polegania na piechocie, co zmieniłoby strategie wojenne i ograniczyło ekspansje terytorialne.

4. Urbanizacja i rozwój miast

Transport towarów do miast byłby trudniejszy, co mogłoby opóźnić rozwój dużych ośrodków miejskich i sieci dróg.

5. Rozwój technologii mechanicznych

Brak koni mógłby wymusić wcześniejsze wynalezienie maszyn lub opóźnić industrializację, w zależności od potrzeb.

6. Relacje społeczne i kultura

Brak koni zmieniłby mitologie, sztukę i symbolikę władzy, wpływając na kulturę i relacje społeczne.

Btw. W czasie II wojny swiatowej niemcy bardzo zajadali sie koniną, takze zakladam ze jestes hybryda tej nacji i tych kraji poza europejskich jak to nazwales”punjabi gownostan”- bo tam np. Nie uzywano koni i dalej lepia swoje jamki krowim gownem i patykami.

Ide zrobie popcorn w razie w jak odpiszesz;)
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-21, 17:35 4
@MielonyKotletSchabowy: W kwadrans popcorn już się zrobił, więc odpowiadam.

Czy ja gdzieś napisałem, że konie nie miały ogromnego wpływu na rozwój naszej cywilizacji? Czy gdziekolwiek im w tej roli umniejszyłem?
Nie. Ja napisałem, że od kiedy silnik spalinowy wjechał do przemysłu na pełnej, to konie stały się zbędne, co widać dzisiaj w każdym zakątku świata, gdzie tylko silnik spalinowy dotarł. Zaczęło się to jakieś dwa wieki temu i dzisiaj koń, to jest atrakcja turystyczna. No chyba Mongołowie korzystają z nich jeszcze czynnie, ale mówimy przecież o filmie powyżej, a więc Polsce i kulturze europejskiej.
Ty odpowiedziałeś na moją odpowiedź do typa, co to twierdzi, że koń to jest takie szlachetne zwierzę, że ja, jako człowiek, mam go szanować bardziej, niż jakiekolwiek inne.
Otóż nie. Nie mniej ważną rolę w rozwoju naszej cywilizacji odegrały wróble, psy, bydło, koty i ogólnie każdy gatunek, z którym mieliśmy przez dłuższy czas do czynienia. Nawet drożdże i ziemniaki są nie mniej ważne. Faworyzowanie konia spośród nich to debilizm i śmierdzi mi to jakimś hinduizmem. W naszej kulturze nie stawiamy zwierząt ponad wszystko, a znajdujemy im zastosowanie i miejsce. Jak się nie nadają do niczego, to zazwyczaj mieliśmy je w dupie. Ledwo od kilkudziesięciu lat je ochraniamy. Wiele z nich odegrało w naszej historii niemałą rolę. Pewnie gdyby nie mamuty i ryby to nawet do epoki brązu byśmy nie dożyli. I co teraz? Mam kościół mamutowi postawić i makrelom się kłaniać?
No absurd!

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
MielonyKotletSchabowy 2025-01-21, 18:16 3
Andrzejas napisał/a:

@: W kwadrans popcorn już się zrobił, więc odpowiadam.
Czy ja gdzieś napisałem, że konie nie miały ogromnego wpływu na rozwój naszej cywilizacji? Czy gdziekolwiek im w tej roli umniejszyłem?
Nie. Ja napisałem, że od kiedy silnik spalinowy wjechał do przemysłu na pełnej, to konie stały się zbędne, co widać dzisiaj w każdym zakątku świata, gdzie tylko silnik spalinowy dotarł. Zaczęło się to jakieś dwa wieki temu i dzisiaj koń, to jest atrakcja turystyczna. No chyba Mongołowie korzystają z nich jeszcze czynnie, ale mówimy przecież o filmie powyżej, a więc Polsce i kulturze europejskiej.
Ty odpowiedziałeś na moją odpowiedź do typa, co to twierdzi, że koń to jest takie szlachetne zwierzę, że ja, jako człowiek, mam go szanować bardziej, niż jakiekolwiek inne.
Otóż nie. Nie mniej ważną rolę w rozwoju naszej cywilizacji odegrały wróble, psy, bydło, koty i ogólnie każdy gatunek, z którym mieliśmy przez dłuższy czas do czynienia. Nawet drożdże i ziemniaki są nie mniej ważne. Faworyzowanie konia spośród nich to debilizm i śmierdzi mi to jakimś hinduizmem. W naszej kulturze nie stawiamy zwierząt ponad wszystko, a znajdujemy im zastosowanie i miejsce. Jak się nie nadają do niczego, to zazwyczaj mieliśmy je w dupie. Ledwo od kilkudziesięciu lat je ochraniamy. Wiele z nich odegrało w naszej historii niemałą rolę. Pewnie gdyby nie mamuty i ryby to nawet do epoki brązu byśmy nie dożyli. I co teraz? Mam kościół mamutowi postawić i makrelom się kłaniać?
No absurd!

Czy umniejszyles koniom? Tak -zrownales je z grzybami borowikami i spuscizna ryb-kawiorem… tylko, zeby nie bylo borowikow i ktos nie wpadl zeby jesc spust ryb to na bank bys mial mozliwosc siedzenia tu na sadolu. Ale zeby nie bylo koni to bys sie urodzil za 2tysiace lat.

Stworzyles narracje never end story- a co by bylo jakby nie bylo pszczol krow itd. Ale dalej nie zrozumiesz…

Pastwienie sie nad zwierzetami mozna porownac do bicia ludzi niepelnosprawnych…
Dziekuje i pozdrawiam Soroko Adam
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-21, 18:28 3
@MielonyKotletSchabowy: Soroko-sroko! Nikt na powyższym filmie nie pastwi się nad zwierzętami bardziej, niż pastwiono się nad nimi od 6000 lat i to właśnie dzięki temu pastwieniu się zaszliśmy tak daleko, o czym wspominasz. Tysiące lat wykorzystywania koni doprowadziło nas tu. Koniom nie umniejszyłem. Faktem jest to, że przy nas potrafią przeżyć jedynie reducenci naszych odpadków oraz te stworzenia, które jemy, albo zamęczamy dla uzyskania innych korzyści materialnych.
Wybacz, że prawda jest tak brutalna, ale ja tego nie wymyśliłem. Tak się dzieje od zarania ludzkości i dzięki temu zjawisku zbudowaliśmy nasz świat.

[ Dodano 2025-01-21, 18:40 ]
MielonyKotletSchabowy napisał/a:

Moj dziadek byl ulanem, kon to zwierze szlachetne i konie odegraly ogromny wplyw w postepie cywilizacji…. Za takie zachowanie dziadek by przeladowal w tych klaunow z dwururki bez mrugniecia okiem…. I ja chyba tez;) pozdrawiam Soroko Adam

Tak teraz przeczytałem jeszcze raz ten twój komentarz i doszedłem do wniosku, że gdyby twój dziadek zobaczył, jak zrobiłeś w nim 20 błędów ortograficznych i 5 gramatycznych, to sam by ci z tej dwururki wyj🤬 w czapę. I ty, bęcwale, masz jeszcze czelność coś pisać do mnie o szacunku do historii?
Odpisz cokolwiek, to lądujesz na Wielkiej Liście.

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
MielonyKotletSchabowy 2025-01-21, 18:42 2
Andrzejas napisał/a:

@: Soroko-sroko! Nikt na powyższym filmie nie pastwi się nad zwierzętami bardziej, niż pastwiono się nad nimi od 6000 lat i to właśnie dzięki temu pastwieniu się zaszliśmy tak daleko, o czym wspominasz. Tysiące lat wykorzystywania koni doprowadziło nas tu. Koniom nie umniejszyłem. Faktem jest to, że przy nas potrafią przeżyć jedynie reducenci naszych odpadków oraz te stworzenia, które jemy, albo zamęczamy dla uzyskania innych korzyści materialnych.
Wybacz, że prawda jest tak brutalna, ale ja tego nie wymyśliłem. Tak się dzieje od zarania ludzkości i dzięki temu zjawisku zbudowaliśmy nasz świat.

Ja juz przewidzialem, ze stworzysz narracje never end story. Zamiast ogladac klaunow co konia na myjni myja wole ogladac indyjskich inzynierow, elektrykow od wysokich napiec albo kolejarzy, tam to jest zabawa na filmach, a koni bede bronic!
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-21, 18:47 2
@MielonyKotletSchabowy: No i pyk. Masz już swoje zasłużone miejsce na Liście. Konia to ty sobie możesz bronić, albo najwyżej zwalić. Rozp🤬alam cię na dyktandzie, mieronoto, jak chcę. Idź się naucz najpierw pisać, zanim zaczniesz się tu silić na kolejne zadania.

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
anubis90 2025-01-21, 19:05
Andrzejas napisał/a:

I w czym ta mądrość się objawia? W tym, że skopał myjnię? Jak robią to wandale, to raczej tak nie piszesz.
Koń nie protestował przez cały proces mycia. Nie było też ono dla niego bardziej bolesne czy stresujące, niż metalowe zgrzebło czy kowalskie gwoździe w kopytach. Zaprotestował dopiero, jak woźnica złapał za lejce na odjazd. Wędzidło mu się nie spodobało. Teraz, choć ma je w mordzie zapewne od lat. O ile są podstawy do ukarania woźnicy za zniszczenie mienia, to nie ma podstaw do karania go za znęcanie (przynajmniej na filmie nie widać nic straszniejszego, niż standardowa pielęgnacja konia).
Koń zwyczajnie strzelił focha i za to powinno mu się pogrozić pętem salami, że jak jeszcze raz tak będzie się zachowywał, to rzeźnia go czeka.
6 tysięcy lat udomawiania, a ten dalej nie rozumie, kretyn j🤬y.
Setki lat używano koni do wojen, pracy i innych, o wiele cięższych dla nich, rzeczy i jakoś dawały radę, to i ten może.

Nie było to bolesne dla konia... Tylko takie poj🤬iec jak ty, mógłby coś takiego napisać. Za to, co ten człowiek zrobił temu koniowi, to sk🤬iela powinno się stłuc do nieprzytomności.
Skoro uważasz, że to nic nie boli, to psiknij sobie pojebie po rynku, albo po ręce z bliskiej odległości wodą z lancy na myjni.
I wtedy się przekonasz, czy to nic nie boli.
Zgłoś
Bestia_z_aquaparku 2025-01-21, 19:06
A ja całe życie myślałem że konie się bije a nie myje.
Zgłoś
paclawek 2025-01-21, 19:18
Koń się wk🤬ił bo typ wybrał mycie bez kolorowej piany z woskiem
Zgłoś
miroslaw111 2025-01-21, 19:22
na kiełbasę go
Zgłoś
JubeL 2025-01-21, 19:29
J🤬 go pies, a kot patrzył i walił konia...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie