Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Słynne kontinuum dziedzicznie nierozkładalne nazywane jest krzywą Knastera. Sam Knaster z dumą pokazywał studentom rumuńskie wydanie pracy "O krzywej Knastera", której tytuł w tym języku brzmiał:
ukryta treść
"Curva dupa Knaster" (krzywa według Knastera).

Źródło: matematyka.wroc.pl/book/anegdoty-o-matematykach

podpis użytkownika

Слава Україні! Героям слава!
Zgłoś
Tomikchomik1 2015-07-27, 16:06
Prawdopodobnie jestem zbyt tępy, by to zrozumieć.
Zgłoś
TheByQ 2015-07-27, 16:46 9
@Tomikchomik1 Jeśli tego nie rozumiesz to chyba matka musiała za ciebie ten komentarz napisać.
Zgłoś
Tomikchomik1 2015-07-27, 16:49 1
TheByQ napisał/a:

@Tomikchomik1 Jeśli tego nie rozumiesz to chyba matka musiała za ciebie ten komentarz napisać.

Od mojej mamy to ty się odp🤬l
Zgłoś
klaszak 2015-07-28, 19:05
@up
no włacha
Zgłoś
CbK 2015-07-29, 0:29 3
Jak dorośniecie, to przestaniecie się śmiać z losowo wybranych słów.
O ile dorośniecie.
Mnie to w sumie zajęło trochę czasu i zdążyłem się pośmiać w życiu z zasłyszanych w obcych zdaniach "kurev".
I tak, polska k🤬a ma związek z łacińską "curvą" - kiedyś panie stały głównie na zakrętach.

Sadol bawi i uczy!
Zgłoś
mackrew 2015-07-29, 0:42
Jeszcze tylko miesiąc...

podpis użytkownika

Jak coś wiem to wiem, a jak nie wiem to wiem że mógłbym wiedzieć więc i tak wiem.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-07-29, 2:11
Słynne w c🤬j...
Zgłoś
Forgesse 2015-07-29, 10:14
CbK napisał/a:

I tak, polska k🤬a ma związek z łacińską "curvą" - kiedyś panie stały głównie na zakrętach.

Łacinskie curve nie oznacza wcale dz🤬ki tylko krzywiznę, dlatego w angielskim mamy np curve jako krzywą a w niemieckim Kurven - zakret, skrzywienie. A Polska K🤬a nie znalazła swoich korzeni od zakrętu, tylko od odchylenia, spaczenia jakim jest dawanie dupy.
Zgłoś
Konto usunięte 2015-07-29, 12:08 1
@Forgesse też p🤬lisz. Na pewno uczyli się łaciny i analizowali słowa, żeby nazwać dz🤬ki z łaciny ktoś powiedział co znał łacinę, chodź na k🤬ę, plebs podchwycił i tyle.
Zgłoś
quniu88 2015-07-29, 20:51
@Forgesse - czytać się naucz, bo jedzie debilizmem.
CbK delikatnie opisał, iż panie stały kiedyś na ZAKRĘTACH, stąd nawiązanie do łaciny. Wcale nie twierdzi, że po łacinie curve oznacza dz🤬kę. Ty zaś tak napisałeś. Naucz się czytać albo powieś, bo głupich na świecie nie trzeba.
Zgłoś
prowler 2015-07-29, 21:08
nieprawda, polska "k🤬a" wzięła się od kury, ptaka domowego; w "trójce" ostatnio to tłumaczyli
Zgłoś