i tu ciekawostka, samolot jest podobnej jak nie tej samej konstrukcji co ten ruski latający kapeć, tupolev co prawda tupolev lądował w jakby lesie ale bez przesady były tam cieniutkie jak poczucie humoru BongMana brzozy, porównajcie katastrofe do...ehh koniec p🤬lenia miłego oglądania i takie tam miłe słowa.
Konto usunięte
2012-10-19, 22:31
No właśnie właśnie. Tutaj baki są puste. Przy pełnych bakach, na mój chłopski rozum, jebnięcie byłoby bardziej widowiskowe i śmiercionośne. A tak w ogóle, to czemu ostatnio wszyscy się tak przyj🤬i do BongMana. Żeni się czy ki c🤬j?
Konto usunięte
2012-10-19, 22:34
a ten samolot też leciał nisko, wolno i wleciał w las. Porównajmy go ze smoleńskiem
PS: Skończcie p🤬lić głupoty.
są gdzieś w necie nowe zdjęcia z katastrofy pod smoleńskiem podobno. widział ktoś coś? oprócz tych 7 fot ze strony gorojanin...
To nie może być konstrukcji Tupoleva...
Wszystkie tupolevy które się rozp🤬alały oglądałem na necie, z wszystkich zostawały mokre plamy...
Poza tym runąć na koła w piasek, a p🤬lnąć do góry dupą w brzozy i wyszorować okoliczny teren to jednak jest różnica.
I nie nabierajcie się na zj🤬ą propagandę... Że niby skrzydło samolotu powinno bez lipy ściąć brzozę o średnicy 40 cm? Owszem ściął tą sosnę, ale nie była ona dłużna i ścięła skrzydło... A przynajmniej mocno je nagryzło, na tyle żeby samolot obrócił się na bok i j🤬 z impetem w ziemie. Tam schodzili o wiele szybciej niż na filmiku...
Konto usunięte
2012-10-19, 23:03
"Zwróć uwagę, że ten samolot spokojnie podchodzi do poziomego podłoża z OPRÓŻNIONYMI BAKAMI. Oglądnij chociaż 3 odcinki "Katastrofy w przestworzach" a dowiesz się, że przy rozbiciu się samolotu w 95% przypadków giną wszyscy. Tupolew miał skrzydła wypełnione paliwem, które dostaje zapłonu i żywym ogniem wypełnia wnętrze samolotu. W dodatku oni nie osadzili tak łagodnie samolotu na twardej, piaszczystej powierzchni tylko w lesie wpadając we wzniesienie. Wszyscy już k***a mamy dość tego Smoleńska. SMOLEŃSK SMOLEŃSK I k***A SMOLEŃSK! Mydlą oczy cobyś nie zwrócił uwagi na nowe podatki tj. katastralny (prostym językiem DANINA DLA "KRÓLA") a ty dalej męczysz wora takim gównem. Katastrof było już setki i będzie jeszcze więcej. Wina jest naszych, że zezwolili tylu ważnym osobą lecieć jednym samolotem. Na koniec dodam, że nawet jeżeli był to samach to uwierz mi - dowiemy się o tym najwcześniej za 50 lat - to jest ROSJA."
Taaaa bo w miejscu katastrofy smoleńskiej to była taka kula ognia.... Jak miał tyle paliwa to dziwnym wydaje się fakt, że zaraz po rozbiciu się samolotu tu i ówdzie paliły się "ogniska". W innych wypadkach kiedy samolot rozbijał się z taką ilością paliwa zawsze była kula ognia widoczna z ładnych paru kilometrów.... ale tu pewnie opary paliwa lotniczego jakimś cudem odparowały bez zapłonu heh....
C🤬j mnie obchodzą wasze żale, że macie dość ja chcę poznać prawdę.
P.S. Jak jesteście takimi ekspertami to załóżcie kolejną komisję śledczą.
Konto usunięte
2012-10-19, 23:11
Ah ci domorośli specjaliści od wszystkiego, co to uważają, że konstrukcyjnie wszystkie samoloty są takie same, widzieli wszystko i wszystko wiedzą. A jeśli ktoś przedstawi naukową analizę podważającą ich teorię to zatykają uszy i krzyczą "pisowiec! pisowiec!".
Skoro te wszystkie tezy o zamachu i tutce twardszej od brzozy to bujdy na resorach to czemu eksperci od tuska nie chcą się przyznawać do własnych wyliczeń?
bonus:
plus.google.com/photos/115545907835495457471/albums/575857693791107428...
czemu nie wybuchł: z tego co wiem to ten lot był tak zaplanowany by rozbić się bez paliwa (zatankowali mało) - więc co miało p🤬lnąć, siedzenia?
Konto usunięte
2012-10-20, 0:21
z tego co mówili w TVN, to tupolew lądował do góry nogami
nawet dużo z niego zostało
Co do słabego wybuchu paliwa - mgła. Tadam. Tag zwiększona wielokrotnie ilość wilgoci w powietrzu utrudnia zapłon!
Konto usunięte
2012-10-20, 3:17
@Hajdukowiec P🤬lisz, jakbyś sam był z Rosji. Hajduku owiec.
Konto usunięte
2012-10-20, 8:33
Tak, tylko że nasz tupolew walnął kołami do góry, bo fafnasta zahaczona brzoza ucięła mu 6m skrzydła - one nie są projektowane do koszenia lasu - ma być lekkie i wyginać się podczas obciążeń góra-dół. Zobaczcie pierwszy lepszy wypadek samochodu na drzewie - drzewo bez kory stoi jak stało, samochód na pół. Tutsj tupolew zdołał je nawet uciąć.
Co do przeżycia - podłoga jest w połowie wysokości kadłuba, podczas walnięcia w ziemię - równego jak na tym filmiku miażdzy się komora bagażowa, a pasażerska zostaje cała. Tupek walnął kabiną pasażerską w ziemię i to pod ostrzejszym kątem i z przechyłem na bok. Do tego nie ważne że ziemia była miękka - w chwili przyziemienia powinni mieć 250-300km/h, jeszcze nie planowali przyziemiać, a wręcz dali przed katastrofą silniki na maksa, więc spokojnie mieli 300-400km/h na liczniku - przy tej prędkości nawet 100m gąbek mogło by się okazać twarde jak beton.
Konto usunięte
2012-10-20, 11:59
To kończy temat "wąskiej brzózki" w Smoleńsku.
Samolot to nie lita siekiera. To delikatna i lekka konstrukcja przeznaczona do latania a nie do zderzania się z twardymi obiektami. Są tutaj tematy ze zdjęciami wypadków samochód-drzewo. Wypadki samolot-drzewo to dokładnie to samo tyle, że prędkość większa.
Konto usunięte
2012-10-20, 12:18
Ale kasy poszło w p🤬du.
Konto usunięte
2012-10-20, 14:28
K🤬a ludzie jeszcze o tym smoleńsku. Wyciekły ostatnio zdjęcia i nawet je próbowałem tu wrzucić na harda, ale administracja kasuje.
gorojanin-iz-b.livejournal.com/55983.html
Zdjęcia są już teraz w formie linków podane na tej stronie. Zerknijcie sobie jak zmasakrowane były ciała. Jak ktoś dalej będzie sądził, że trzeba było do nich strzelać, albo "dziwne że nie przeżyli" to niech p🤬lnie głową w ścianę bo nic mu nie pomoże.
Jarek był taki twardy bo myślał, że nikt nie zobaczy tych zdjęć i może wciskać kit, że ludzie przeżyli. Teraz jak już wyszły to nagle zamknął ryja.
Dodam, że zdjęcie numer 5 to Lechu w trumnie.