Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
Fragment programu państwowej irlandzkiej TV pt. "Savage Eye". Generalnie w programie jedzie się na wszystko, na Anglików, którzy okupowali długo wyspę, na kościół katolicki itd.

Co najlepsze Irlandczycy potrafią się z siebie śmiać. Mają dystans.

We fragmencie coś o kościele, który nie ma takiej władzy, jak w Polsce. Tam molestowanie zamiecione pod dywan, wyszło na jaw. Ale do rzeczy, co się stanie, gdy kościół katolicki stanie się nielegalny w Irlandii?
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 3:33 1
vass napisał/a:

Rozumiem

Nie kłam.
Zgłoś
Pener 2012-03-06, 5:07 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Everizon 2012-03-06, 8:52
Zauważcie (piszę do tych normalnych a nie zadufanych katoli) że ich posty wygladają jakby psy ujadały. Naparwdę jest takie wrażenie.
Co za obłuda i zakłamanie !.
Szkoda słów.
Ja wykonuję swoją robotę dalej. jestem jednym z tysięcy. Każdy po troszku przyczyni się do umieszczenia roli kościoła katolickiego tam gdzie się należy. Nic już nie powstrzyma zmian a te są wyraźnie widoczne.
Ujadajcie dalej katole. W cywilizowanym świecie nie ma dla was miejsca.
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 9:06
Everizon napisał/a:

Co za obłuda i zakłamanie !.
Szkoda słów.

Jeszcze zanim edytowałeś tego posta, napisałeś, że cytuję nie twoje słowa.

Jak zamierzasz się z tego wytłumaczyć? Czy może już sięgnąłeś pamięcią?

Obłuda i zakłamanie, śmieszne. Kto to mówi.
Zgłoś
BongMan 2012-03-06, 9:56 1
Slonx napisał/a:

Tylko idiota głosował na Palikota.

Typowy katol ktoś ma inne poglądy - jest zły. Najchętniej to byś go na stosie spalił, co?
Zgłoś
vass 2012-03-06, 10:30
Slonx napisał/a:

Nie kłam.

Potwierdzasz tylko bezgraniczną głupotę i zaślepienie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 11:07
BongMan napisał/a:

Typowy katol ktoś ma inne poglądy - jest zły. Najchętniej to byś go na stosie spalił, co?

Nie, przepraszam bardzo, wymieniłem, napisałem, dlaczego głosowanie na palikota jest kretynizmem, napisałbyś może merytorycznie coś w jego obronie, zamiast atakować mnie personalnie, skoro uważasz, że na palikota głosowali ludzie inteligentni.
vass napisał/a:

Potwierdzasz tylko bezgraniczną głupotę i zaślepienie.

Owszem, twoją. Czemu nie jesteś w szkole?
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 11:53 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Stachu Wichura 2012-03-06, 12:10 2
Nie mam zamiaru bronić księży ani kościoła, ale właśnie dzięki takim działaniom na zachodzie Europy otumanieni ludzie dają się okłamywać. Wiem że to jest program rozrywkowy ale dlaczego wszyscy jeżdżą po kościele chrześcijańskim? Chciałbym koniecznie zobaczyć odcinek w którym się śmieją z koranu i muzułmanów. Ale nikt się nie odważy na taki krok, bo poprawne politycznie media zachodnie boją się cokolwiek złego o nich napisać.
Zgłoś
Everizon 2012-03-06, 12:46
Slonx napisał/a:

Jeszcze zanim edytowałeś tego posta, napisałeś, że cytuję nie twoje słowa.
Obrazek
Jak zamierzasz się z tego wytłumaczyć? Czy może już sięgnąłeś pamięcią?

usunąłem wzmiankę ponieważ znalazłem faktycznie mój wpis.

I o co chodzi ? Uważam że najlepiej dla całego świata byłoby gdyby katolicyzm było tylko martwym słowem. Kuriozum słownikowym pozostającym ku przestrodze na przyszłość. W tym kontekście pisałem.
I wciąż liczę że "palikot będzie nakuriwał katoli" co nie znaczy że będzie chodził z bejsbolem do kościała przecież. Liczę że w sejmie będzie coraz więcej ludzi którzy jasno wskażą gdzie kościoła miejsce jest !! Bo napewno nie tu gdzie jest teraz !.
Więc konkludując, o co ci chodzi z tą obłudą ? piszę jak jest a słowami wyrażam również emocje. Zero obłudy ! Nigdy niczego się nie wyprę co pisałem lub mówiłem bo piszę i mówię zgodnie ze swoim sumieniem, wiedzą, doświadczeniem i charakterem.
A propo że tam niby nie odpieram twoich "prawd". Nie dlatego że nie potrafię. Po prostu to nie miejsce na takie wypracowania. Wierz mi że mam znacznie większe pojęcie i wiedzę na te tematy niż tu piszę. A tak poza tym to ty również nie odparłeś żadnej mojej "prawdy". Skrzętnie unikacie wszyscy oczywistych faktów i to widać we wszystkich moich dyskusjach które prowadziłem on line i w realu. Niewygodne - niegada się. To jest obłuda.
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 13:09
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 13:37
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 14:34
@up - To typowe dla tobie podobnych. Zero merytoryki.
Jeśliś taki jaśnie oświecony, to proszę mi powiedzieć, co było przed wielkim wybuchem?
Skąd to wszystko się wzięło?
Jeśli chcesz odpowiedzi na postawione przez ciebie pytanie w niezmienionej formie, to nie. Nie wierzę w to, że Bóg stworzył ludzi bezpośrednio. Już ci mówiłem, że Księga Rodzaju ma dla mnie znaczenie symboliczne.
Wierzę natomiast, że od niego wszystko się zaczęło. Przecież nie mogło powstać coś z niczego, fizyka nawet temu przeczy.
Zresztą, to czysto filozoficzne dywagacje, niemożliwe do potwierdzenia, niemożliwe do zanegowania.
Dlatego wiara nie jest nauką, tylko zwyczajnie, wiarą. Tego się nie da udowodnić naukowo. To też czysta teoria. Kto chce, niechaj wierzy, kto nie chce, niech nie wierzy, mnie na tym nie zależy.

Uważasz się jednak z tego powodu za mądrzejszego od innych i to jest twoja największa umysłowa słabość. Gdyby kryterium mądrości i inteligencji miałoby być to, czy ktoś wierzy, czy nie, to doszlibyśmy do granic absurdu.

Niewiele ci jednak potrzeba, by się dowartościować.
Zgłoś
Everizon 2012-03-06, 19:10
Zgłoś
konto usunięte 2012-03-06, 23:36
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem