konto usunięte
2013-03-14, 22:56
ale cham i prostak z tego redaktora

jego sekta nie znosi konkurencji
Żeby było śmiesznie, facet z tego kościoła spaghetti całkiem mądrze mówi. Człowiek bez wypranego katolicyzmem mózgu, myślę że opowiedział by się jednak za pastafarianinem:)
konto usunięte
2013-03-14, 23:10
Całkiem niezła ta prowadząca jest.
konto usunięte
2013-03-14, 23:11
niby katololik a kulturalny, dziwne...
Haha, typek po lewej typowy idiota i katol, który myśli, że jego religia jest to najlepszą i najbardziej właściwą dla społeczeństwa, czyli w skrócie: kolejny debil pokroju Cejrowskiego.
konto usunięte
2013-03-15, 0:00
Lepszy taki zepsuty katolicyzm, którzy miał wpływ na tworzenie kultury europejskiej i przetrwanie jej tradycji. Niż import większej ciemnoty z Indii, czy Tybetu. Nie mówiąc już o islamistach. Jestem ateistą, ale moją pasją jest historia. I trzeba mieć przynajmniej podstawową jej znajomość by wiedzieć, że to dzięki kościołowi przetrwała wiedza starożytnych uczonych po rozpadzie Rzymu pod naporem barbarzyńców. To dzięki kościołowi kultura "podbitego" imperium asymilowała kulturowo barbarzyńców pod szyldem łaciny i miała wpływ na tworzenie języków narodowych w tym polskiego. To dzięki kościołowi Europa miała wspólną wyższą ideologię, dzięki czemu potrafiła się przeciwstawić Imperium Arabskiemu. To dzięki kościołowi święta które obchodzimy, czy to jako wierzący czy to tradycyjnie jako ateiści nawet są tymi samymi dniami w których świętowali nasi pogańscy przodkowie. Bo kościół nie był głupi i tradycje i święta pogan podszył swoimi. I to uniwersalnie dla całej Europy od Celtów, Germanów przez Słowian i innych. Więc wolę katabasa po sąsiedzku co pluje jadem, niż dzikiego koczownika co mi łeb by chciał urżnąć. Tolerancja się skończy, gdy większość w Europie będzie chodzić do meczetów, wtedy wszystkie przywileje gejów i przywilej "nie wierzenia" będą cofnięte pod karą śmierci. Wtedy większość zatęskni na stare lata za facetami w czarnych kieckach.