Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
A co jeśli wam powiem że wszystko co robią czarnoksiężnicy w sutannach jest przeciwko Bogu w dodatku robią to jawnie?
Filmik wyszedł mi troszkę przydługi dlatego kluczowy jest początek oraz ostatnie 4 minuty.
Natomiast najważniejsze są linki przypięte w opisie filmu.
Tam jest dużo o ciemnej stronie mocy zatem jak ktoś w nic nie wierzy, nawet w mroczne siły to niech nie ogląda
i nie produkuje się w komentarzach bo to jest równoznaczne z przyznaniem się że jednak oglądał

podpis użytkownika

Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zgłoś
SADOL.PL 2025-05-29, 17:03
Widzę, że uraziłeś uczucia religijne - wstydź się i skończ w piekle, grzeszniku! ;-]
Zgłoś
Tassadar 2025-05-30, 14:41
MariolaBezPindola napisał/a:

Ale porozmawiaj sobie z gpt na jakis temat w którym dobrze sie czujesz. Jeśli jakikolwiek taki jest. I dopiero jak mu zasugerujesz poprawna odpowiedz on przepeasza i mowi ze masz racje. Ze to jego pomylka i powinien od razu o tym napisac. Polegac na tym sie w zaden sposob nie da. Ja nie kozystam z takich gowien.

Ale po co ja mam analizować bazy danych i ich interpretacje. Skorzystaj z odpowiednich modeli to nie będzie halucynacji.
Odpowiedz sobie na pytanie. Ile czasu zajmie ci analiza czyli np porównanie treści dokumentów pod kątem merytorycznym (nie porównanie binarek). Na przykład 700 milionów dokumentów. Przy okazji wyciągnij z nich metadane i powiedz mi coś co ja sobie potem wymyślę. W detale nie będę wchodził ale zajmie ci to lata. Tylko pod warunkiem że zatrudnisz z 5000 osób. LLM zrobi to w pół godziny. Dla uproszczenia jeden dzień.
Do tego jest LLM a nie do gadania o bzdurach, których nauczył się z internetu gdzie baza - dane od ludzi, są sprzeczne same w sobie.

podpis użytkownika

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
darek1234 2025-05-30, 17:37
Tassadar napisał/a:

Ale po co ja mam analizować bazy danych i ich interpretacje. Skorzystaj z odpowiednich modeli to nie będzie halucynacji.
Odpowiedz sobie na pytanie. Ile czasu zajmie ci analiza czyli np porównanie treści dokumentów pod kątem merytorycznym (nie porównanie binarek). Na przykład 700 milionów dokumentów. Przy okazji wyciągnij z nich metadane i powiedz mi coś co ja sobie potem wymyślę. W detale nie będę wchodził ale zajmie ci to lata. Tylko pod warunkiem że zatrudnisz z 5000 osób. LLM zrobi to w pół godziny. Dla uproszczenia jeden dzień.
Do tego jest LLM a nie do gadania o bzdurach, których nauczył się z internetu gdzie baza - dane od ludzi, są sprzeczne same w sobie.

Chat GPT może przeanalizować dane, ale nigdy nie będziesz miał pewności, że zrobi to dobrze, zanim sam nie sprawdzisz. Zarzuciłeś mi, że nie wiem co mówię. Cóż, pewnie studia informatyczne to mało, ale może jednak nie?
Zgłoś
Tassadar 2025-05-31, 23:22 1
darek1234 napisał/a:

Chat GPT może przeanalizować dane, ale nigdy nie będziesz miał pewności, że zrobi to dobrze, zanim sam nie sprawdzisz. Zarzuciłeś mi, że nie wiem co mówię. Cóż, pewnie studia informatyczne to mało, ale może jednak nie?

Będziesz miał pewność. Dlaczego wytrenowany algorytm, na tej samej próbce danych ma popełniać błąd. Przed rozpoczęciem procesu, się robi badanie. Dlatego mówię, że nie wiedzieć to nic złego ale twierdzić że jest jakoś mimo braku wiedzy to już jest co najmniej aroganckie. Gdy kończyłem studia informatyczne .net 4 z hakiem nie był powszechnie używany. o LLM słyszało się jako ciekawostce od google. Więc jak zrobiłeś it w zeszłym roku to może coś tam skapnęło do programu

podpis użytkownika

Zgłoś
darek1234 2025-06-01, 18:06
Tassadar napisał/a:

Będziesz miał pewność. Dlaczego wytrenowany algorytm, na tej samej próbce danych ma popełniać błąd. Przed rozpoczęciem procesu, się robi badanie. Dlatego mówię, że nie wiedzieć to nic złego ale twierdzić że jest jakoś mimo braku wiedzy to już jest co najmniej aroganckie. Gdy kończyłem studia informatyczne .net 4 z hakiem nie był powszechnie używany. o LLM słyszało się jako ciekawostce od google. Więc jak zrobiłeś it w zeszłym roku to może coś tam skapnęło do programu

Panie, zacząłem od QuickBasica, Nortona, potem Win3.1 Mówiono już wtedy o modelowaniu sztucznej inteligencji. Potem były studia 2007-2012, wtedy było trochę lepiej. ChatGPT to dobra rzecz, korzystam namiętnie, ale... zawsze zostaje to ale i korekt jest czasem sporo
Zgłoś
Tassadar 2025-06-02, 10:30 1
darek1234 napisał/a:

kt jest czasem sporo
Post ID: 6998376

Wszystko jest kwestią jakości nauki i źródła, same algorytmy robią co trzeba.
No tak, czytałem że o AI mówiło się już w latach 60, i tak krzywa S tego wynalazku była płaska przez 50 lat aby zmierzać do szczytu. Obecnie, jeśli sobie prześledzisz krzywą S dla AI, to dobrze widać, że zbliża się do maximum. To oznacza, że należy za wszelką cenę w to iść cokolwiek by to dla jednostki znaczyło. Oznacza to również śmierć poprzednika, tak w historii bywało.

podpis użytkownika

Zgłoś
darek1234 2025-06-02, 16:55
Tassadar napisał/a:

Wszystko jest kwestią jakości nauki i źródła, same algorytmy robią co trzeba.
No tak, czytałem że o AI mówiło się już w latach 60, i tak krzywa S tego wynalazku była płaska przez 50 lat aby zmierzać do szczytu. Obecnie, jeśli sobie prześledzisz krzywą S dla AI, to dobrze widać, że zbliża się do maximum. To oznacza, że należy za wszelką cenę w to iść cokolwiek by to dla jednostki znaczyło. Oznacza to również śmierć poprzednika, tak w historii bywało.

I właśnie taką decyzje podjąłem. Pozdrówka
Zgłoś