Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:13
🔥 Sosnowiec,31.07.2025 - teraz popularne
Kościół vs knajpa
BongMan • 2015-04-19, 14:19
Był sobie kościół i był sobie bar po drugiej stronie ulicy. Proboszcz od dawna zabiegał o to, by bar zamknąć, lecz właścicielowi wciąż udawało się jakoś swój interes bez szkody dla zysku prowadzić. Ksiądz groził karą boską, wyklinał, przeklinał i wzywał wiernych do modlitwy, aby niewygodnego przedsiębiorcę z pomocą bożą usunąć. Bez efektu. Aż kiedyś przydarzyła się burza, pioruny waliły gdzie popadnie, a jeden rzeczywiście trafił w knajpkę, która niewiele myśląc wzięła się i spaliła do imentu. Właściciel także się nie zastanawiał, tylko wziął i z miejsca podał proboszcza do sądu, za to, iż to z jego przyczyny szkodę on sam jako człowiek interesu poniósł. Proboszcz oczywiście zaprzeczył: "To jakiś absurd!", a po jego stronie opowiedziała się większość wiernych z parafii. Rzecz jasna wkrótce spotkali się wszyscy w sądzie.
Na rozprawie sędzia rozłożył przed sobą akta, przewertował, potoczył wzrokiem po sali i powiedział:
- Nie wiem, co się tu kurde dzieje, ale z tego, co widzę w tych papierach, to mamy tu jednego szynkarza, który wierzy w potęgę sił boskich i setkę parafian wraz z księdzem, którzy temu stanowczo zaprzeczają...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
cholok 2015-04-19, 23:28 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-20, 0:22 2
Lekcje religii opłacane z budżetu Państwa to już jest w ogóle jakaś patologia. Żeby brać od nas kasę żeby KK mógł szerzyć swoją propagandę. Dlaczego ludzie nie mogą po prostu zrezygnować z dawania na kościół i choćby przeznaczyć to jak 1% podatku na dowolny cel charytatywny... A jak katolicy chcieliby aby ich fantastyka działa się dalej to niech łożą z własnej kieszeni, a nie zaglądają do cudzej. Najzabawniejsze jest to, że pewnie gdyby taka sytuacja jak w dowcipie miała miejsce, ksiądz zachowałby się dokładnie tak samo. Do religii nic nie mam, każdy wierzy w co chce, ale kościół katolicki to jest jest z najgorszych legalnych sekt.
Zgłoś
adrianczesio 2015-04-20, 0:42 2
nie zawiodlem sie wchodza w komentarze
Zgłoś
wheresally 2015-04-20, 1:31 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Nikodem_Szulcc 2015-04-20, 2:35 8
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-20, 12:22 3
Zgłoś
booolooo 2015-04-20, 22:33 1
Czasem z przymusu muszę uczestniczyć w religijnych obrzędach - taka tradycja w naszym kraju. Czy to ślub, pogrzeb, chrzciny. Ale jak słyszę te powtarzane przez ludzi słowa, które dla większości nie mają żadnego znaczenia to śmiać mi się chce. Jak takie owieczki mówią, bo tak wypada. A za plecami, jak nikt nie widzi Ci z pierwszej ławki w kościele często najwięksi "grzesznicy".
Zaczęli by ludzie postępować wg kodeksu moralnego to by było lepiej. Bóg wybaczy. Kodeks nie wybacza nigdy.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem