Większość z Was pewnie kojarzy projekt Mars One, inicjatywa holenderskiej firmy Mars One która planuje wysyłać ludzi na Marsa w 2023 r. w tak zwaną "podróż w jedną stronę". Na tą chwilę chętnych jest aż 78 000 ludzi, a w tym również wyznawcy islamu. Niestety, a może i dobrze dla ludzi uczulonych na islam, Urząd ds. islamu w Zjednoczonych Emiratach Arabskich orzekł właśnie, że wyruszenie w podróż na Marsa w ramach wyprawy "MarsOne" jest oficjalnie zabronione.
Zdaniem arabskich uczonych samobójcy nie mają co liczyć na łaskę Allaha, a na tych, którzy zaryzykują czeka kara, o czym zresztą mówi Koran. Komisja podejrzewa, że wyznawcy islamu, którzy zgłosili się na ochotników do projektu, liczą, że kiedy znajdą się poza Ziemią, nie spotka ich sąd ostateczny.
źródło
No i błąd.. Jak dla mnie to powinni ich wszystkich wpakować do promu i wyj🤬 na księżyc. A na drogę dać tylko koran i ładunek wybuchowy z zapalnikiem żeby czuli się jak u siebie.
dram09 napisał/a:
Zdaniem arabskich uczonych samobójcy nie mają co liczyć na łaskę Allaha
to wszyscy byli zamachowcy-samobójcy muszą czuć się zawiedzeni...
podpis użytkownika
>CBR 929RR Fireblade
p................e
2014-02-21, 15:33
Widać, że naczelny ciapak mahomet napisał w koranie, że nie wolno im latać na Marsa ^^
Osobiście, jednak jestem za tym żeby chociaż islam zezwolił na kolonizowanie przez nich słońca.
x................s
2014-02-21, 15:36
a nie lepiej wziąść zapakować całe ścierwo muzłumańskie i wysłać w misje bez powrotu? na słońce.
p................e
2014-02-21, 15:42
@UP a umiesz też''braść''?
p................1
2014-02-21, 16:01
Za niedostosowanie się do zakazu grozi pewnie kara śmierci.
@Up
Z tego co wyczytałem, najpierw robisz "darowiznę" na ten cel, potem dostajesz resztę pierdołów do wypełnienia żeby mieć szanse być wylosowanym.
Sama Polska znajduję się na 25 miejscu pod względem dotacji $ 830.
r................w
2014-02-21, 17:45
Najlepiej by było gdyby ich wszystkich wyj🤬i w kosmos.
arabscy uczeni...
r................3
2014-02-21, 17:59
a jak bym tam napisał NO JEW przeżyłbym?
R................e
2014-02-21, 18:45
W sumie dla islamofobów to raczej obojętne info. jakim prawom by podlegał niby gdyby odj🤬 ciapatych na marsie, na którym i tak spędzi resztę życia?
dlaczego w Star Treku nie ma kozojebców? bo to przyszlosc ^^
podpis użytkownika