Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:25
Koszulki na allegro
Robcio1207 • 2013-06-17, 9:37
Jak w temacie. Szukałem sobie jakieś koszulki ze śmiesznym/interesującym nadrukiem lub napisem i trafiłem na to "cudo". Czy jest to w ogóle legalne? Z tego co się orientuję, to promowanie tego jest zakazane, podobnie jak swastyk itd, prawda? W każdym razie ja już u gościa nie kupię tego co chciałem, mimo znalezienia ciekawego wzoru.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Grycan 2013-06-17, 13:00 2
A ja myślałem, że CCCP to nazwa kodeków. ;] Combined Community Codec Pack. Kto tego nie używał? xD
Zgłoś
Surkan 2013-06-17, 13:36 2
Towarzysze i towarzyszki noszenie takich znaków jak na koszulkach jest w 100 % zgodne z prawem to tak jak nosić koszulkę z napisem Austro Węgry . Można nosić koszulki z sierpem i młotem bo nasze prawo tego nie zabrania na szczęście KAŻDY ma prawo wyrażać swoje poglądy i wy prawicowi nie macie prawa tego zabraniać !!!!!
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-17, 14:00 2
Sierp i młot to symbol jedynie komunizmu, więc nie rozumiem, dlaczego A(gencja) B(zdur) W(szelakich) się takimi osobnikami nie zajmie.

Za to swastyka, mimo istnienia w niemalże wszystkich kulturach(w tym w naszej- swarzyca) jest bezwzględnie zabroniona. Logika państwa kryptokomunistycznego.
Zgłoś
Inferno88x 2013-06-17, 14:53
@Robcio1207 Ideologie propagują ludzie, a nie jakiś T-shirt z gwiazdką czy kubek ze swastyką. Jak chcesz z tym walczyć, to bij komuchów. Walka z symbolami to strata czasu i energii.
Zgłoś
Muzz 2013-06-17, 15:26 11
Inferno88x napisał/a:

@Robcio1207 Ideologie propagują ludzie, a nie jakiś T-shirt z gwiazdką czy kubek ze swastyką. Jak chcesz z tym walczyć, to bij komuchów. Walka z symbolami to strata czasu i energii.

Bzdury gadasz. Te symbole są zabronione - nie można ich rozpowszechniać w taki sposób. TRZEBA z tym walczyć.
Dam ci inny przykład:

Aktualna empikowska gazetka. Company of Heroes 2 - wersja przedpremierowa z "ciekawą" koszulką w prezencie.
Powiedz mi - czy to jest coś co można olać czy trzeba z tym walczyć? Bo w tę grę w większości będą grały gimbusy... a co taki gimbus wie z historii? Albo nic albo bardzo mało. I już od najmłodszych lat zakorzeniają mu w głowie takie symbole itp. Czy to dobrze czy źle? Wpłynie to później na jego światopogląd i odbieranie takich symboli? Sam sobie odpowiedz.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-17, 16:17 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-17, 16:19 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-17, 16:38
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-17, 16:40 1
Orgasmatron napisał/a:

Natomiast komunizm w ogólnym założeniu nie jest zły, zależy jeszcze co rozumiemy przez słowo komunizm - bolszewizm czy też idee ruchu robotniczego z II poł. XIX wieku. Komunizm opiera się na utopii która nigdy nie nastąpi. Celem jest społeczeństwo bezklasowe, równe i bez podziałów społecznych co gdyby nastąpiło rzeczywiście bylo by rzeczą wspaniałą, niestety jest to rzecz niemożliwa do zrealizowania i nikt nie jest w stanie tego zrealizować ani prośbą ani groźbą. Sam komunizm ( nie bolszewizm! ) można obecnie postrzegać jako szlachetny cel nie do zrealizowania. Bolszewicy utopili ideały rewolucji zaraz na jej początku, szerząc masowy terror, w efekcie czego sami stworzyli kapitalizm oparty na uprzywilejowanych członkach partyjnych. Więc noszenie koszulki CCCP jest idiotyzmem. Idealna rzecz dla zbuntowanych nastolatków.

Nie, nie jestem lewakiem.

Przez słowo komunizm rozumiemy pojęcia stworzone przez Marksa i Engelsa, którzy w pierwszych swoich dziełach pisali o wyeliminowaniu jednostek burżuazyjnych oraz "niepokornych" także z tą sielanką, którą opisałes bym raczej nie przesadzał.

Polecam: cda.pl/video/595700e/The-Soviet-Story-_-Lektor-PL-_-
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-17, 16:51 5
Zgłoś
Dildowagins 2013-06-17, 16:57
Przecież lewaki nie będą chodzić nagie.

podpis użytkownika

jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-17, 17:05
Jaki macie problem z che guevara? Juz wole jego wizerunek na koszulce niz np napis "USA" lub amerykanska flage, zapewne często stosowana w szmateksach typu h&m
Zgłoś
abdul 2013-06-17, 17:07 1
Zgłoś
myha 2013-06-17, 17:17
DUST DEVIL:
Cytat:

BTW: tu taka ciekawostka: NIEKTÓRZY uważają, że pierwszą osobą na świecie, która głosiła komunizm i wprowadziła go w życie na małą skalę był Jezus - chrześcijanie żyli w komunach, był swobodny przepływ dóbr z podkreśleniem od najbogatszego do biedniejszego, nie istniał pieniądz, każdy pracował na wspólne dobro społeczności, każdy był równy itp.

Zawsze wiedziałem że ci pseudo prawicowcy chrześcijańscy to tak naprawdę ukryte komuchy i lewaki:P
Zgłoś
levy997 2013-06-17, 17:19
cep cepa cepem pogania
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem