Najpierw Luwr teraz to 🙂
Najpierw Luwr teraz to 🙂
W sensie...powiedzmy, że w tym bankomacie jest 30k funtów...dźwigiem raczej nie zdążyli uciec, więc idzie na straty. No ile oni na tym zarobią jak maszynę wrzucą w koszty?
No chyba, że dźwig też z wędki, to wtedy powiedzmy się to bilansuje.
Dźwig na pewno kradziony, to raz. Dwa, mogli wiedzieć że bankomat był parę godzin wcześniej uzupełniony, wtedy nawet ponad 100k funtów może być w takim bankomacie. Trzy, takie grupy raczej nie uderzają na chybił trafił, tylko mają bardzo dobre rozeznanie ile w danej maszynie może być gotówki. natomiast IBNS
Nie we wszystkich bankomatach ten system jest, nie mam pojęcia jak na wyspach, wiem że w Niemczech w 70,80% bankomatów jest, w Holandii do początku 2024r go w cale prawie nie było, dopiero jak masowo zaczęli wysadzać to zaczęto go wprowadzać, w Polsce też praktycznie nie używany.
W sensie...powiedzmy, że w tym bankomacie jest 30k funtów...dźwigiem raczej nie zdążyli uciec, więc idzie na straty. No ile oni na tym zarobią jak maszynę wrzucą w koszty?
No chyba, że dźwig też z wędki, to wtedy powiedzmy się to bilansuje.
Nie wiem, pewnie dzwig z autem na kredyt wzięli, albo leasing jakiś i po prostu nie bedą dalej tego splacac
Ale jak to było zorganizowane?
Autobusy jakieś podstawili czy co?!
300 chłopa pooooszloooo!
Aż dyrektor lokalu z wrażenia osiwiał jak gołąb.
Po pierwsze: właścicielem bankomatu jest zwykle bank. Sklep itp tylko udostępnia miejsce.Coś ta twoje teoria nie do końca się klei bo kradzieże pieniędzy z bankomatów są coraz częstsze a złodzieje jednak nie są tacy znowu głupi. A po drugie skoro pieniądzę nie da się już użyć po zafarbowaniu to kto niby i w jakim trybie zwróci gotówkę właścicielowi bankomatu? Bo na pewno żaden bank
Po drugie: tak samo jak zużyte banknoty: wymienią je w banku centralnym. I to nie za połowę wartości jak klient detaliczny ale za całość minus jakiś mały procent.
Po trzecie: nawet w sytuacjach gdy właściciel nie może liczyć na wymianę, powstrzymanie dalszych kradzieży jest więcej warte niż jednorazowa zawartość bankomatu.
Po czwarte: a może by tak trwale oznaczyć kradziei? Np. ucięciem uszu i nosa, albo ręki.
Haaa tfuuu na polskie dupodajki na wyspach
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie