Najpierw Luwr teraz to 🙂
Najpierw Luwr teraz to 🙂
Boli, że wolała Brytola, a nie takiego mena, jak ty?
Niech boli. Na frustracje polecam strzepać gruszkę. Będziesz to robił do końca życia, bo z takim podejściem do kobiet to najwyżej jakiegoś tęczowego kolegę wyhaczysz.
"Call 911!"
Za dużo Netflixa.
Dla niewtajemniczonych, 911 to numer alarmowy w USA, ale nie w UK.
Mnie nie boli mam z tego brehtę nie doczytałeś emotki na końcu.
Wiem sam pod ten numer kilkanaście razy już dzwoniłem.
IBNS - Intelligent Banknote Neutralization System, (inteligentny system neutralizacji banknotów), to nowoczesny system, który ma za zadanie chronić gotówkę w przypadku wykrycia próby kradzieży (mechaniczne manipulowanie przy urządzeniu, bądź próba kradzieży całego bankomatu).
Jeśli zostanie ona wykryta, to zabezpieczenia mogą zafarbować gotówkę specjalną i przede wszystkim trudną do usunięcia farbą, aby pieniądze stały się dla złodziei bezużyteczne.
Takimi pieniędzmi nie możemy płacić. Nie zostaną one przyjęte w żadnym sklepie, a przynajmniej nie powinno tak się stać. Co więcej, sprzedawca ma obowiązek wezwać policję.
problem w tym, że to są polimery, nie papier jak ma reszta kontynentu. papier chłonie ciecze, w tym farbę, polimer niekoniecznie, a jeżeli już się pobrudzi to o wiele łatwiej jest je wyczyścić
problem w tym, że to są polimery, nie papier jak ma reszta kontynentu. papier chłonie ciecze, w tym farbę, polimer niekoniecznie, a jeżeli już się pobrudzi to o wiele łatwiej jest je wyczyścić
Jeżeli wyrywają bankomaty, znaczy się, dalej nie wszędzie są pojemniki z tuszem.
[ Dodano: 2025-10-30, 20:23 ]
W Irlandii parę lat temu w taki sposób obrobili parę bankomatów . A w jednym przypadku zniszczyli pół budynku koparka. Nawet tu chyba gdzieś było
w Krakowie to ciągli na łańcuchu
W sensie...powiedzmy, że w tym bankomacie jest 30k funtów...dźwigiem raczej nie zdążyli uciec, więc idzie na straty. No ile oni na tym zarobią jak maszynę wrzucą w koszty?
No chyba, że dźwig też z wędki, to wtedy powiedzmy się to bilansuje.
Dźwig kupili przelewem na siebie aby koszty były.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie