Chyba znasz tylko tych pierwszych.
Bo w Indy nie jeżdżą ani prosto ani po okręgu.
To o Grupie B w rajdach nigdy nawet nie słyszał.
To było tak ekstremalne że papierosy gasły im na zakrętach. Dlatego musieli zlikwidować.
F1 jest nudna jak flaki z olejem i tak naprawdę każdy czeka na krew i flaki kierowcy.
wlasnie mialem to pisac ze moze jeszcze ogladlabym f1 gdyby cokolwiek sie tam dzialo, a nie wszyscy kolko jezdza
Chyba znasz tylko tych pierwszych.
Bo w Indy nie jeżdżą ani prosto ani po okręgu.
https://www.reddit.com/r/INDYCAR/comments/k7se34/indycar_race_tracks_blueprint/
Indy oglądam od 94roku więc daruj sobię edukację.
Powiedz amerykanowi, że w Indy ścigają się po okręgach to napluje Ci w twarz.
Idąć Twoją logiką orbity planet też są okręgiem, może to żadna dla Ciebie różnica, ale dzieci w podstawówce już są jej świadome.
To są ovale, tri-ovale itp.
Najdłuższe proste F1-2,2km Indy-1.5km
Po prostych jężdżą dragstery NHRA, Top Fuel, Funny Car...
@
Indy oglądam od 94roku więc daruj sobię edukację.
Powiedz amerykanowi, że w Indy ścigają się po okręgach to napluje Ci w twarz.
Idąć Twoją logiką orbity planet też są okręgiem, może to żadna dla Ciebie różnica, ale dzieci w podstawówce już są jej świadome.
To są ovale, tri-ovale itp.
Najdłuższe proste F1-2,2km Indy-1.5km
Po prostych jężdżą dragstery NHRA, Top Fuel, Funny Car...
Wybacz, ale prawie tak samo długo jestem fanem F1, DTM i WRC, dla mnie te jankeskie nascary i indy są zabawne
To są dużo do przodu, bo u nas dopiero 5G.Czujniki w samochodzie zarejestrowały siłę 34G podczas pierwszego uderzenia w ścianę, która wzrosła do 57G podczas drugiego uderzenia.
I nie wiem czym ty siłę mierzysz; zresztą nie znając wagi samochodu g nam to daje.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie